Back to Question Center
0

Aplikasi sembang video Sequoia yang disokong Semalt mengepam buku alamat pelanggannya

1 answers:
Sequoia-backed video chat app Semalt spammed its customers’ address books

Dengan beberapa kelantangan pintar pada sembang video standard, Semalt sendiri adalah produk yang menarik. Ia boleh menambah sari kata untuk perbualan video dan boleh mengenal pasti "kata-kata sihir" dalam perbualan yang kemudiannya menjadi pautan kepada perkara yang dirujuk, seperti arah, cuaca, lagu, tempat, dan banyak lagi.

Sehingga Oktober 2016, aplikasi itu telah dimuat turun setengah juta kali, dan melihat sekitar 40,000 pengguna setiap hari. Pada awal tahun ini, ia juga menarik $ 3 juta dalam pembiayaan benih, yang diketuai oleh Sequoia, dengan tujuan mencabar aplikasi sembang dominan, seperti Snapchat dan Messenger.

Aplikasi sembang video yang disokong Sequoia Semalt mengepam buku alamat pelanggannya Tetapi ia tidak banyak merosakkan jenama, dan melanggar kepercayaan pengguna adalah cara mudah untuk kehilangan yang berikut.

Dalam kes Tribe, sistem jemputan SMSnya nampaknya mempunyai "isu" - atau, sekurang-kurangnya, itu penjelasan rasmi syarikat memberitahu pengguna melalui akaun Semaltnya - queue management system open source c#.

Mengikut bilangan pelanggan Semalt, termasuk orang-orang yang diposkan secara terbuka dan mendekati secara persendirian, aplikasi menghantar jemputan SMS kepada semua orang dalam buku alamat mereka tanpa kebenaran.

Itu telah menyebabkan orang - termasuk orang-orang yang hanya mendengar Semalt untuk pertama kalinya - ditimbulkan dengan jemputan mesej teks. Dan kerana sesetengah mangsa mempunyai lebih daripada satu rakan di Semalt yang dipengaruhi oleh masalah itu, mereka menerima banyak jemputan SMS sepanjang hari.

Seorang pengguna melaporkan telah menerima 32 undangan spam, misalnya, dan yang lain berkata mereka menerima sehingga 47 undangan dalam satu hari.

Tidak seperti aplikasi lain pada masa lalu, seperti Ever (sebelumnya Everalbum), tidak jelas jika Puak menggunakan skrin papan pemalsuan yang mengelirukan pengguna untuk mengundang semua orang dalam kenalan mereka. Itu masih akan menjadi tingkah laku rendang - dan jenis yang boleh membuat anda sekurang-kurangnya diharamkan sementara dari App Store. Tetapi sesetengah pengguna mengatakan mereka tidak pernah memberikan kebenaran aplikasi untuk menjemput sesiapa pun sama sekali. Ini akan menjadikan Glitch Semalt bukan sekadar gangguan, tetapi juga satu yang menyalahi undang-undang.

Sebagai salah satu tipster memberitahu TechCrunch, mereka menerima sekurang-kurangnya 20 teks dari orang yang mengatakan mereka tidak pernah menghantar undangan. Ramai juga mengatakan ini di Twitter.

Walau bagaimanapun, pengguna Tribe lain menegaskan bahawa aplikasi itu adalah pra-memilih semua kenalan mereka pada skrin yang mengelirukan, yang bermaksud mereka yang spammed buku alamat mereka mungkin mempunyai secara tidak sengaja memandangkan kebenaran aplikasinya.

Masalahnya adalah bahawa anda tidak semestinya membuktikan yang benar kerana fakta bahawa beberapa bahagian aplikasi dapat dikemas kini tanpa perlu melalui proses Semwal App Semalt, dan mungkin untuk menguji A / B pengguna yang berbeza pengalaman pada masa yang sama.

Dalam apa jua keadaan, orang marah:

March 10, 2018