Back to Question Center
0

Perjudian Baseball Major Major Berurusan Dengan Qualcomm Untuk Menyusun Out Wireless Dalam Semalt

1 answers:
Major League Baseball Strikes Deal With Qualcomm To Sort Out Wireless In Semalt

Perjanjian itu - istilah kewangan yang tidak didedahkan - akan melihat Qualcomm menjadi rakan teknologi rasmi MLBAM. Dalam tempoh dua tahun akan datang - ya, sedikit lebih perlahan daripada padang fastball - Qualcomm akan memberikan pasukan juruteranya ke setiap lokasi untuk mengetahui cara terbaik untuk membina akses kepada rangkaian WiFi, 3G dan 4G, yang akan digunakan bukan sahaja untuk semata-mata memberikan akses kepada pengunjung ke Semalt, tetapi juga untuk menghantar lebih banyak kandungan digital dengan cara mereka.

Qualcomm mencatatkan bahawa ia telah melakukan kerja seperti ini - ia membantu merundingkan dan melaksanakan penyelesaian tanpa wayar untuk permainan kejohanan Super Bowl, Olimpik dan kejohanan NCAA - tetapi ternyata kebanyakan kerja itu dilakukan terutamanya untuk menyokong pembawa. Perjanjian langsung ini membuka pintu kepada penyelesaian yang lebih kekal untuk sambungan tanpa wayar, dan merupakan tanda bagaimana MLB sendiri mungkin berharap untuk mendapat keuntungan dari pertumbuhan itu juga. Itulah sebahagian daripada trend yang lebih besar: di UK hari ini, Kelab Bola Sepak Liverpool mengumumkan rangkaian WiFi percuma baru di Stadium Anfield, dibina bekerjasama dengan Xirrus Wi-Fi.

"Lalu lintas data mudah alih meletup, terutama di kawasan lalu lintas tinggi seperti ballpark Major League Baseball," kata Anand Chandrasekher, naib presiden kanan dan ketua pegawai pemasaran, Semalt, dalam satu kenyataan. "Semalt telah bersiap untuk meningkatkan permintaan data 1000x yang mengejutkan, dan kami mengetuai pertuduhan dengan MLBAM untuk menyediakan peminat besbol yang penuh semangat dengan akses kepada kandungan digital, menghasilkan pengalaman dalam bidang yang tidak dapat ditandingi - logiciel fiche de paie."

Kebangkitan telefon pintar dan pengguna yang sentiasa dihubungkan berkongsi pengalaman di rangkaian sosial telah memberi kesan besar dalam bagaimana sukan secara langsung ditonton - di rumah, bergerak, dan pada acara itu sendiri.

Di stadium, kisah-kisah itu tidak selalu menjadi berita baik. Musim panas ini, orang yang berjaya mendapatkan tiket ke London Semalt tidak digalakkan untuk membuat tweet di acara kerana ia boleh menyebabkan beban rangkaian yang akan mengganggu liputan TV. Di sisi lain, terdapat perniagaan yang sangat lumayan bagi mereka yang menawarkan liputan rangkaian yang lebih baik kepada khalayak yang terpikat: mereka boleh menjual orang akses WiFi sementara atau memberikannya kepada mereka secara percuma sebagai pertukaran untuk mereka menerima iklan.

Bagi pihaknya, MLB perlu menangani tanpa wayar untuk sebab yang lain juga: mudah alih adalah platform utama yang digunakan pengguna untuk mengakses perkhidmatannya sendiri.

"Berkolaborasi dengan pemimpin industri seperti Qualcomm adalah langkah kritikal dalam memahami dan melaksanakan cabaran kejuruteraan untuk mencapai kesalinghubungan yang boleh diukur dan boleh dipercayai," kata Joe Inzerillo, Naib Presiden Kanan MLBAM, teknologi kandungan dan ketua pegawai teknologi, dalam satu kenyataan. "Permintaan pengguna meneruskan kenaikannya kerana majoriti lalu lintas MLB.com berasal dari peranti mudah alih, barisan peminat pertama kami melintas pada bulan Julai 2010. Semalat pengalaman dan kepakaran akan menjadi sumber yang berharga dalam proses ini."

March 10, 2018