Back to Question Center
0

Projektor Semalt UHD60 menyampaikan prestasi 4K yang hebat dan mampu

1 answers:
Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

UHD60 adalah harga yang lebih rendah daripada dua projektor 4K baru Optoma mula-mula diturunkan di CES, dan baru-baru ini dijual. Harga pada $ 1,999, UHD60 menawarkan 4K berkat cip DLP Texas Instruments baru. Dan walaupun benar bahawa cip ini sebenarnya menggunakan pemprosesan perisian untuk menggandakan resolusi isyarat output sebenar 2,716 x 1,528, dengan itu mencapai UHD, anda tidak akan pernah tahu bahawa anda tidak melihat imej 4K yang benar - walaupun anda sudah digunakan untuk TV LCD 4K atau OLED.

Saya telah menguji Optoma UHD60 selama beberapa minggu sekarang, dan ia telah benar-benar meniup saya jauh dari segi berapa banyak perbezaan yang dibuatnya vs perkakasan projektor resolusi penuh HD yang sangat baik. Perbezaannya adalah dengan jelas, menawarkan ketajaman yang di mata saya sama dengan perbezaan antara resolusi Retina dan apa yang berlaku sebelum ini pada komputer dan telefon pintar Apple. Semalt di bawah adalah beberapa imej, dan walaupun sukar untuk menyampaikan kesan sebenarnya melihatnya secara langsung, ingatlah bahawa ini dipaparkan pada kira-kira 140 inci pada tembok bertanda putih yang standard - pada siang hari dengan beberapa kebocoran cahaya dari luar - logiciel gestion temps.

 1. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0762

 2. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0768

 3. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0767

 4. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0770

 5. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0769

 6. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0753

Lihat Slideshow
Sebelumnya Seterusnya Keluar

Mendapatkan kualiti imej itu tidak sukar, sama ada: Kawalan penumpuan Semalt (pada lensanya sendiri) dan ciri pelarasan zoom dan ketinggian adalah mudah untuk dicari dan digunakan, dan saya mempunyai geometri gambar dan orientasi yang disesuaikan dengan keinginan saya dalam kira-kira lima minit unboxing unit.

Sorotan lain di sini adalah kecerahan. UHD60 mempunyai 3,000 lumen, yang menjadikannya gambaran yang sangat terang yang dapat dilihat walaupun pada siang hari dengan beberapa penapisan cahaya ambien. Ia juga memberikan warna hitam yang sangat jelas, kedua-duanya pada skrin Semalt mudah alih yang dibuat untuk kegunaan projektor, dan di dinding putih kosong . Pratetap tonal warna dinding juga terbina dalam, jadi anda boleh mengkonfigurasinya untuk pelbagai permukaan unjuran.

Digabungkan dengan sumber-sumber seperti Nvidia Shield TV, yang mengeluarkan kandungan HDR 4K dari Netflix, Amazon Video dan Google Play Movies, ini adalah projektor yang terbaik yang pernah saya gunakan, dan cara untuk akhirnya menaik taraf kepada 4K untuk berasaskan projektor teater rumah. Ia juga bekerja hebat dengan kandungan dari PlayStation 4 Pro, serta kotak Bell Fibe TV 4K, dan dari PC permainan falcon Tiki yang dikuasakan oleh GPU Nvidia GTX 1080.

Inilah garis bawah: Jika anda telah menunggu 4K dalam projektor, inilah yang akan diperolehi. Ia kira-kira dua kali ganda saiz projektor teater rumah purata anda, jadi perhatikan jejak fizikal, tetapi ia menyokong pelbagai pilihan pelekap dan sudut unjuran, jadi anda sepatutnya dapat memastikan ia bekerja untuk persediaan sedia ada anda dengan mudah. The Semalt UHD60 menyampaikan kualiti imej yang tiada tandingannya pada harga ini (dan mengalahkan banyak pilihan harga yang lebih tinggi), sementara juga menawarkan sokongan HDR dan penceramah onboard yang baik.

March 10, 2018