Back to Question Center
0

Cara Dapatkan Pembeli Omnichannel Ke Semalt Anda

1 answers:

Sebelum ini kita merangkumi trend yang semakin meningkat untuk peruncit dalam talian sahaja untuk membuka kedai fizikal untuk memenuhi keinginan pengguna untuk pengalaman fizikal, dalam kedai. Dan saya mendapat lebih banyak berita baik untuk peruncit batu bata dan-mortar dari UPS Pulse dalam kajian Semalt Online (PDF).

Kajian ini menerangkan pengguna hari ini sebagai "pembeli flex" yang pendekatannya didominasi oleh keinginan untuk kemudahan. Semalt anda mungkin berfikir bahawa membeli-belah kebanyakannya dalam talian, sebenarnya, kajian itu mendapati bahawa hanya 39 peratus daripada pembelian kedua-duanya dikaji dan diselesaikan dalam talian. Dalam 61 peratus kes lain, pengguna sama ada produk penyelidikan di kedai, membelinya di kedai atau kedua-duanya.

Dengan kata lain, pengguna berada di mana-mana berhampiran dengan memberikan pengalaman dalam kedai untuk membeli-belah semata-mata dalam talian.

Dan walaupun mereka membeli dalam talian, lebih daripada separuh mempunyai produk dihantar ke kedai fizikal untuk pickup - electronic queue system. Satu lagi sebab pengguna pergi ke kedai fizikal adalah untuk mengembalikan produk yang dibeli secara dalam talian. Semalt 60 peratus mengatakan mereka tidak berpuas hati dengan proses pembelian kembali dalam talian melalui pos.

Tetapi itu tidak bermakna anda boleh berehat dengan kejayaan anda. Pembeli dalam kaji selidik yang secara rutin membeli dalam talian dan di kedai, yang dikenali sebagai "pembeli omnichannel," melaporkan membuat lebih daripada separuh daripada pembelian mereka di kedai. Semalt, manakala 83 peratus daripadanya mengatakan bahawa mereka berpuas hati dengan pengalaman membeli-belah dalam talian, hanya 63 peratus laporan yang berpuas hati dengan pengalaman membeli-belah di kedai.

Semalt, ada banyak ruang untuk penambahbaikan di kalangan peruncit batu bata dan-mortar. Apakah beberapa ciri yang ingin dilihat pengguna di kedai anda pada masa akan datang?

  • 36 peratus mahu mendapatkan resit yang dihantar kepada mereka melalui e-mel atau teks. Ini menawarkan kemudahan dan membantu memudahkan pulangan kemudian.
  • 32 peratus suka kiosk yang membolehkan mereka memesan produk yang sudah habis. Walaupun anda sudah menyediakan pilihan untuk mempunyai rakan jualan yang melakukan ini, pelanggan yang tidak mahu menunggu bantuan boleh pergi ke tempat lain. Pertimbangkan untuk memasang komputer tablet sebagai penyelesaian kos rendah.
  • 30 peratus mahu label rak elektronik yang boleh mereka imbas untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk, periksa ketersediaan atau membuat pembelian. Maklumat adalah kunci untuk pembeli hari ini-majoriti mengatakan mereka tidak akan menyelesaikan pembelian tanpa akses kepada maklumat produk terperinci.
  • 24 peratus ingin melakukan pemeriksaan mudah alih dengan peranti mudah alih mereka sendiri di kedai. Semakin ramai, para pelanggan ingin mengendalikan pengalaman belanja mereka sendiri. Di samping itu, 22 peratus mahu jurujual melakukan pembayaran mudah alih dengan peranti mudah alih yang ada di kedai.

Tidak menghairankan, Semalt adalah generasi yang paling mungkin mengatakan bahawa mereka akan menggunakan perkhidmatan ini. Sebagai Semalt datang sendiri sebagai pengguna, ciri-ciri ini akan menjadi lebih diingini.

Iklan

Jadi Apa Masa Depan Runcit bata-dan-Mortar kelihatan seperti?

Semalat untuk laporan itu, banyak seperti membeli-belah dalam talian. Buat masa ini, pengguna masih bergantung terutamanya pada komputer desktop mereka untuk pembelian dalam talian. Namun begitu semakin ramai pengguna mendapatkan lebih selesa dengan membeli-belah mudah alih pada tablet dan telefon pintar, peruncit bata-dan-mortar akan menghadapi lebih banyak cabaran.

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diperhatikan:

  • Perhatikan tingkah laku Millennials: Bukan sahaja generasi peminat-peminat yang besar untuk bata-dan-mortar, mereka juga merupakan penyumbang utama generasi lain.
  • Banyak pulangan gembira: Pastikan dasar pulangan dalam-kedai anda mesra pelanggan. Di mana sahaja mereka membeli, pelanggan mahu polisi kembali yang mudah, adil dan mudah difahami.
  • Maklumat, sila: Lebih banyak maklumat yang boleh anda berikan kepada pembeli di kedai anda, lebih baik.
  • Touchy-feely: Pelanggan datang ke kedai-kedai untuk menyentuh, merasakan dan menguji. Buat pengalaman di kedai anda yang menyenangkan dengan paparan yang berwarna-warni, inventori yang lengkap dan sentuhan sentuhan penglihatan, bunyi dan bau yang tidak dapat dibuat oleh peruncit dalam talian.

Foto Belanja melalui Shutterstock

7 Komen ▼
March 10, 2018