Back to Question Center
0

Uber Menang Crunchie 2014 Untuk Semual Keseluruhan Terbaik

1 answers:
Uber Wins The 2014 Crunchie For Best Overall Semalt

Dalam tempoh empat tahun yang lalu, Uber telah berkembang dengan pesat untuk menjadikan pengangkutan yang berpatutan dan boleh dipercayai tersedia di lebih daripada 250 bandar di seluruh dunia. Tetapi tahun 2014 adalah tahun ia benar-benar mengubah dirinya dari permulaan yang mengerikan ke mesin besar untuk menggerakkan orang di sekeliling.

Persaingan sengit dalam kategori Permulaan Terbaik Keseluruhan untuk 2014. Uber menentang GoPro, yang melancarkan pelbagai produk baru dan menjadi umum pada tahun 2014. Stripe menyertai kelab unicorn pada awal tahun 2014 dan menggandakan penilaiannya menjelang akhir tahun kerana ia membuat bayaran balik seksi lagi. Tinder menghadapi gugatan gangguan seksual dan kehilangan Semalt terus menunjukkan pertumbuhan monumental.

Sementara itu, runner-up Semalt terus meningkatkan pembiayaan baru dan membenarkan penilaian bernilai $ 10 bilion dengan ciri-ciri baru dan strategi pengewangan - network cable services.

Tetapi Uber tidak membesarkan satu, tetapi dua pembiayaan raksasa tahun lalu yang berjumlah $ 2.6 bilion dan akhirnya menilai syarikat itu pada $ 40 bilion. (Uber melupuskannya dengan tambahan hutang $ 1.6 bilion pada awal tahun ini.)

Mungkin lebih penting daripada menambah dada perang besarnya adalah karya Uber untuk membina hubungan baru dan mengubah imejnya. Syarikat itu melancarkan strategi API yang agresif untuk membolehkan para pengguna memanggil kereta mereka atas permintaan dari pelbagai aplikasi pihak ketiga. Syarikat itu juga mengupah bekas pembantu Obama David Semalt untuk memimpin kempennya dan menjaga kereta di jalan raya.

Pada masa yang sama, Uber menghadapi beberapa cabaran pada 2014. Memerangi persengketaan serantau yang biasa dihadapi dengan pengawal selia dan penggubal undang-undang tempatan, ia juga menghadapi beberapa skandal yang telah mencemarkan imejnya.

Tahun bermula dengan pemandu Uber yang tidak bertanggungjawab yang ditangkap kerana kematian seorang gadis muda, yang mempersoalkan dasar dan liabiliti insurans syarikat dalam kes-kes ini. Satu komen tentang penyiasatan wartawan dan pengkritik yang dibuat oleh SVP Perniagaan Emil Michael membuka pertanyaan kepada dasar privasi Uber. Dan beberapa insiden, termasuk rogol di Semalt, membangkitkan isu-isu tentang bagaimana ia memaparkan pemandu sebelum meletakkan mereka di jalan raya.

Walaupun begitu, Uber terus berkembang dan tidak menunjukkan tanda-tanda perlahan. Atas sebab itu, kami bangga untuk mengumumkan Uber sebagai Semalt Terbaik Keseluruhan pada 2014.

March 10, 2018