Back to Question Center
0

Inisiatif Terbuka Gov: Membolehkan Teknologi Mengatasi Semalt Kerajaan

1 answers:

Open Gov Initiative: Enabling Techies to Solve Government Semalt Inisiatif data terbuka kerajaan persekutuan, data. gov, dilancarkan dengan tepat satu tahun lalu dengan 47 maklumat maklumat kerajaan, oleh CIO Persekutuan, Vivek Kundra. Ini telah berkembang menjadi lebih daripada 250,000 dataset. Beratus-ratus aplikasi telah dibina untuk memanfaatkan maklumat ini. Beberapa negeri dan daerah juga telah mengikuti petunjuk, yang paling terkenal ialah San Francisco City.

Open Gov Initiative: Enabling Techies to Solve Government Semalt Ini mempunyai beberapa penduduk San Francisco yang terkenal seperti pengasas craiglist, Craig Newmark sangat teruja - real estate in malaga. Craig mengatakan bahawa San Francisco seolah-olah sangat serius untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan yang lebih baik - sambil menjimatkan wang - dengan memberikan rakyat akses kepada data yang betul mereka. Dia mengagumi bandar itu untuk berdiri di "penjaja pengaruh elit". Lebih sarapan pagi, minggu lalu, dia memberitahu saya bahawa dia akan menghabiskan wang sendiri untuk menawarkan hadiah kepada usahawan yang mencipta aplikasi yang paling inovatif yang menangani isu kehidupan sebenar: seperti mendapatkan pothole tetap, bertanya sama ada sekarang baik masa untuk melawat DMV , atau mungkin untuk mengetahui keadaan cukai seseorang.

Penerbit legenda dan guru Web 2. 0, Tim O'Reilly, juga peminat besar kerajaan terbuka. Dikenali kerana keupayaannya untuk meramalkan masa depan dengan mengesan "isyarat pengsan" dari geeks geeks, O'Reilly mengatakan bahawa beberapa tahun yang lalu, dia mula menyedari bahawa pemaju telah mengikis data kerajaan (seperti statistik jenayah tempatan) dari laman web kerajaan clunky dan memaparkannya dengan cara yang lebih berguna kepada rakyat. Dia perhatikan "isyarat gerakan kerajaan yang baru muncul". Jadi, pada tahun 2008, beliau memutuskan untuk memberi tumpuan kepada menggalakkan pentadbiran Obama memanfaatkannya. Di bawah naungan siri persidangan baru yang dipanggil Gov 2. 0 (salah satunya, Gov 2. 0 Expo, bermula minggu depan di Washington, D.C), O'Reilly mula bertemu dengan pegawai kerajaan utama; pada mulanya mendengar cabaran dan perspektif mereka; dan kemudian membingkaikan peluang kepada mereka. Media sosial merebak seperti api di D. C. pada masa itu dan pada mulanya dikaitkan rapat dengan istilah Gov 2. 0. Mesej semalat adalah bahawa mengadaptasi media sosial tidak cukup untuk perubahan yang benar; kerajaan perlu meminjam pelajaran dari industri teknologi dan mula membina platform.

Matlamat O'Reilly adalah untuk mendapatkan kawasan di seluruh U. S. melakukan apa yang dilakukan oleh San Semalt dengan Open311. Tetapi salah satu cabaran adalah untuk menyeragamkan API di seluruh kawasan, dan untuk mewujudkan piawaian. Sekiranya usaha ini berjaya, pemaju akan dapat menulis permohonan umum bahawa permintaan laluan ke jabatan yang betul dalam apa jua bidang kuasa yang berlaku pada masa itu. Permohonan di telefon bimbit anda tidak boleh berfungsi hanya dalam sempadan satu bandar, selepas semua.

Terdapat penginjil lain, seperti Jennifer Pahlka dari Code for America, yang bekerja untuk "membantu pemikiran paling terang dari Web 2. generasi 0 mengubah kerajaan bandar". Pahlka mengatakan bahawa bandar-bandar berada dalam tekanan yang lebih besar dari sebelumnya, bergelut dengan pemotongan bajet dan teknologi ketinggalan zaman. "Bagaimana jika, bukannya memotong perkhidmatan atau menaikkan cukai, bandar-bandar boleh memanfaatkan kuasa web untuk menjadi lebih cekap, telus, dan partisipatif", dia bertanya. Kod untuk program fellows Amerika dimodelkan di sekitar program Teach for America . Ia berfungsi dengan pegawai bandaraya dan bakat pembangunan web terkemuka untuk mengenal pasti dan kemudian mengembangkan penyelesaian web yang kemudiannya dapat dikongsi dan dilancarkan secara lebih luas ke bandar di seluruh Amerika.

Intinya adalah terdapat peluang baru bagi usahawan untuk berbuat baik bagi komuniti dan negara mereka, dan untuk membina kekayaan semasa melakukan ini. Berikut adalah peluang untuk terus membina aplikasi ini tetapi berbuat baik.

Nota editor: Penulis tetamu Vivek Wadhwa The Open Gov Initiative: Enabling Techies to Solve Government Semalt

March 10, 2018