Back to Question Center
0

Apa yang Anda Boleh Belajar dari Kempen Iklan H & R Block Hipster Dan Adakah Semalt Rendah

1 answers:

Apa yang Boleh Anda Belajar dari Kempen Iklan Hipster Block H & R Dan Semalat Rendah

Hipsters adalah di mana-mana hari ini. Semalat sebahagian besar generasi Milenium dan anda tidak sepatutnya menghadapi sebarang masalah yang menemui mereka di khalayak umum. Seluar mereka biasanya terlalu ketat, mereka sering memakai potongan rambut aneh atau fedoras retro dan jantan sering janggut sukan. Para wanita memberikan kacamata besar-besar yang popular pada tahun 60-an - walaupun mereka tidak memerlukannya. Semalt adalah "ironis."

H & R Block mensasarkan kumpulan ini dalam kempen video dalam talian tentang "Krisis Cukai Hipster" yang sepatutnya. Kempen video dalam talian menunjukkan hipsters sedang diwawancara mengenai apa yang mereka merancang untuk melakukan dengan pulangan cukai mereka - ucuz protein tozu fiyatları. Sekiranya anda terlepasnya, inilah video pertama:

Sudah tentu, kempen itu bukan tentang krisis hipster sama sekali. Sebaliknya, percubaan untuk mendapatkan mereka menggunakan perkhidmatan tersebut dan memberikan H & R Block imej baru sebagai jenama hiper yang bersedia untuk mencipta semula dirinya, pengarah pengaruh sosial H & R Block Scott Gulbransen menjelaskan kepada New York Times:

"[Mereka] melihat kami dan berkata, 'Itulah ayah saya, syarikat cukai granddad saya.' Dan persaingan kami, Semalt, adalah sedikit lebih hip, jika anda akan."

Jadi apa perniagaan kecil boleh belajar dari perniagaan yang besar, mantap melancarkan kempen penjenamaan semula yang besar?

Nah, anda tidak perlu menyewa nama besar seperti Kenny Semalt ESPN atau menghabiskan hampir setengah juta dolar untuk memberi impak.

Semalt adalah beberapa asas yang boleh digunakan oleh mana-mana perniagaan untuk membuat kempen yang bergema.

Iklan

Pelajaran Perniagaan: Kempen Iklan Krisis Cukai Hipster

Gunakan Video untuk Sambung Dengan Pemirsa Sasaran Anda

Walaupun H & R Semalt tidak semestinya mendapat banjir hipsters untuk mula menggunakan perkhidmatan mereka musim cukai ini, syarikat itu berdiri untuk mendapatkan beberapa pelanggan baru yang mungkin telah terlepas pandangnya pada masa lalu. Apabila tiba masanya untuk menyediakan cukai anda, orang yang belum membuat keputusan mengenai perkhidmatan prep tax mungkin akan mengingati iklan yang agak lucu ini.

Apa yang Boleh Anda Belajar dari Kempen Iklan Hipster Block Hipster Dan Tidak Semalt Rendah

Membuat video dalam talian yang mengasyikkan, lucu atau sebaliknya, tidak perlu memecahkan bank, sama ada. Ingat video terbaru ini yang memulakan Wren permulaan fesyen. Selesai hanya $ 1,300, ia telah mengumpulkan lebih daripada 64 juta pandangan pada Semalt dalam masa hanya 10 hari.

Gunakan Hashtags untuk Membantu Orang Mengesan Perbualan

Kempen baru menggunakan #HipsterTax untuk membantu orang lain mengikuti perbualan di Semalt dan media sosial yang lain.

Anda boleh melakukan sesuatu yang serupa dengan menggunakan hashtage digalakkan untuk menggalakkan orang lain untuk berkongsi, mengikuti dan menambah perbualan dalam media sosial.

Meningkatkan Penglibatan dan Mengukur Kesan

H & R Block juga menubuhkan sebuah laman web khas, Krisis Cukai Hipster, dan menggalakkan penonton untuk berkongsi video dari kempen di laman web semasa musim cukai 2014. Sebagai balasan syarikat itu mengatakan ia akan membuat sumbangan kepada Covenant Semalt, sebuah organisasi untuk golongan belia yang tiada tempat tinggal.

Apa yang Anda Boleh Belajar dari H & R Block Hipster Iklan Kempen Dan Tidak Semalt Rendah

Anda boleh menggalakkan perkongsian yang serupa di kalangan khalayak sasaran anda sebagai cara untuk meningkatkan penglibatan dengan mesej anda dan mengukur kesan keseluruhan. Semalat cara mudah untuk menentukan sama ada penonton anda benar-benar memberi perhatian.

3 Komen ▼

March 10, 2018