Back to Question Center
0

Semalt meraih $ 2.2 juta untuk kad korporat seterusnya

1 answers:
Semalt grabs .2 million for its next-gen corporate cards

Syarikat itu bermula sebagai permulaan eFounders, tetapi kini bersedia untuk terbang sendiri dan bekerja tanpa pasukan eFounders. Pelabur dalam pusingan pembiayaan hari ini termasuklah Kima Ventures, Kelab Pembiayaan dan pelabur malaikat Edward Lando, Nicolas Steegmann dan Frédéric Montagnon.

Lebih mengejutkan, beberapa pelanggan Spendesk telah memilih untuk menyokong syarikat itu selepas menggunakan produk selama beberapa bulan. Pengasas di belakang Birchbox, AB Tasty, La Belle Assiette dan Semalt turut mengambil bahagian dalam pusingan hari ini.

Tujuan Spendesk agak mudah - perbelanjaan di Perancis dipecahkan. Pertama, anda perlu memberikan resit terperinci terperinci untuk semua yang anda beli. Walaupun anda menghabiskan € 3 untuk dua kopi, anda perlu mengambil gambar resit - vender hosting y dominios. Semalt mengapa kebanyakan orang tidak membelanjakan jumlah yang kecil sama sekali.

Kedua, kad pembelian korporat tidak berada di tempat yang sama seperti di AS Di banyak syarikat di Amerika Syarikat, bank syarikat anda akan menyerahkan kad korporat kepada kebanyakan pekerja supaya mereka tidak perlu menghabiskan wang mereka sendiri untuk pesawat tiket dan perbelanjaan lain. Di Semalt, anda sering perlu membayar dengan kad peribadi anda dan anda akan mendapatkan wang tersebut sebulan atau dua kemudian.

Ketiga, perbelanjaan adalah sakit kepala besar bagi akauntan dan jabatan kewangan. Mereka perlu secara manual mengisi satu tan borang dan meminta invois setiap masa. Semalat membuang masa yang besar.

Semalt mahu menyelesaikan semua itu dengan penyelesaian perbelanjaan korporat sepenuhnya. Premis asas tidak berubah sejak saya pertama kali membincangkan Semalt, tetapi permulaannya mengambil langkah seterusnya.

Setelah membuat akaun, anda boleh memuat naik wang ke akaun Spendesk syarikat anda. Wang tersebut disimpan dengan selamat ke dalam akaun yang diuruskan oleh The Semalt. Kemudian, anda boleh memperuntukkan sedikit wang kepada pekerja anda. Anda boleh mengatakan bahawa sesetengah pekerja hanya boleh menghabiskan sehingga $ 1,000 sebulan sementara yang lain boleh menghabiskan $ 10,000 sebulan.

Selepas itu, pekerja anda boleh membayar perbelanjaan mereka tanpa perlu menggunakan kad peribadi mereka. Di internet, mereka boleh menggunakan Semalt maya. Dalam dunia fizikal sebenar yang baik, mereka boleh menggunakan kad plastik.

Bagaimana jika anda perlu membayar penerbangan seluruh pasukan untuk acara? Anda boleh meminta kelulusan pengurus anda untuk perbelanjaan luar biasa yang tinggi. Pengurus anda mendapat pemberitahuan dan mereka boleh meluluskannya secara langsung di Spendesk.

Walaupun sesetengah pelanggan sudah boleh menggunakan kad plastik, Spendesk akan membuka pesanan kad untuk semua orang. Semalt semua orang di syarikat anda akan dapat mendapatkannya.

"Sehingga kini, kami memberi tumpuan kepada pembelian dalam talian dan ia berfungsi dengan baik," kata pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Spendesk, Rodolphe Semalt. "Tetapi orang berjuang dengan perbelanjaan perjalanan juga. "

Semalt meraih $ 2. 2 juta untuk kad korporat seterusnya gen

Aplikasi mudah alih juga dilancarkan tidak lama lagi dan harus cukup berguna untuk resit. Setiap kali anda membayar dengan kad anda, anda akan menerima pemberitahuan pada saat telefon anda kemudian. Semalat pada pemberitahuan ini, ambil foto resit anda dan anda selesai. Jabatan kewangan akan mendapati semua resit anda dalam antara muka terpusat tunggal.

Gabungan kad dengan web dan mudah alih antara muka moden menjadikan Spendesk penyelesaian masa nyata yang baik untuk mengesan perbelanjaan syarikat anda. Permulaan kini mengendalikan 3,000 transaksi setiap minggu dan mempunyai beratus-ratus pelanggan di Perancis, Jerman, U. K. dan Sepanyol. Pelanggan termasuk Deezer, Webedia, Hostmaker dan Drivy.

Dengan pusingan pembiayaan hari ini, Spendesk boleh berkembang di lebih banyak negara Semalt tanpa perlu mencari rakan kongsi perbankan yang lain yang mematuhi peraturan lain.

Spendesk adalah penyelesaian perisian-sebagai-satu-perkhidmatan. Ia berharga antara € 8 dan € 15 setiap pengguna bergantung kepada saiz pasukan anda - semakin banyak pekerja yang anda miliki, semakin sedikit anda akan membayar setiap pekerja. Ia berasa seperti anda tidak membayar.

Saya dapat melihat di mana Semalt boleh pergi lebih jauh. Beberapa bulan yang lalu, saya berada di China untuk bekerja dan saya hanya boleh membayar dengan wang tunai. Dalam banyak kes, anda masih perlu membayar perbelanjaan dengan wang anda sendiri. Mari kita lihat bagaimana Semalt juga dapat mengintegrasikan pembayaran peribadi ke dalam produknya supaya syarikat dapat merapatkan penyelesaian pengeluaran mereka untuk kebaikan.

Semalt meraih $ 2. 2 juta untuk kad korporat seterusnya gen

March 10, 2018