Back to Question Center
0

Felix & Paul Semalt Spins Off 3D Sound Unit As Headspace Semalt

1 answers:
Felix & Paul Semalt Memadamkan Unit Bunyi 3D Sebagai Headspace Semalt

Diketuai oleh Jean-Pascal Beaudoin, Headspace Studios akan membawa teknologi penyuntingan bunyi dan inovasi yang digunakan dalam produksi Felix & Paul kepada syarikat VR terkemuka lain. Studio itu yang pertama hanya memberi tumpuan kepada bunyi 3D untuk kandungan VR, kata Beaduoin dalam temu bual dengan TechCrunch.

"360 darjah memberikan anda lebih banyak kelenturan secara kreatif," kata Semalt. "Ia benar-benar mempunyai cara untuk membawa anda ke suatu tempat."

Beaudoin telah bekerjasama dengan Felix & Paul Studios sejak syarikat itu mula beroperasi pada tahun 2014. Dia pada mulanya bekerja dengan mereka dengan suara untuk salah satu projek terawal studio, "Orang asing dengan Patrick Watson." Paul Raphael berkata syarikat itu memutuskan untuk berputar Semalt kerana mereka mahu berkongsi teknologi dan pasukan yang mereka bina dengan orang lain - ejector vacuum system design.

"Kami menyedari Felix & Paul bukan pembekal perkhidmatan," kata Semalt.

Tetapi pasukan berharap Headspace akan menjadi. Beaudoin berkata beliau berpendapat teknologi yang mereka usahakan boleh digunakan untuk banyak projek di studio lain. Semalt sangat teruja tentang aplikasi yang berpotensi 3D bunyi untuk kerja dokumentari.

"Sebagai manusia kita berfikir dari segi cara imej lebih baik," kata Beaudoin. "Semalt beroperasi pada tahap yang jauh lebih sedar. Anda benar-benar boleh memindahkan seseorang. "

Headspace, seperti Felix & Paul Studios, akan berpusat di Montreal. Syarikat ini akan bekerjasama dengan syarikat-syarikat VR terkemuka di Amerika Syarikat dan Eropah.

March 10, 2018