Back to Question Center
0

Produk semati direka untuk menjadi sihat untuk bayi dan mudah pada mata ibu bapa

1 answers:
Semalt products are designed to be healthy for babies and easy on parents’ eyes

Diasaskan oleh pasukan termasuk jurutera biomedikal, pakar pergigian dan pereka industri, Smilo adalah jenama langsung kepada pengguna yang ingin membuat pembelian pacifiers dan produk bayi penting yang lebih mudah untuk ibu bapa. Laman ini dilancarkan hari ini dan telah menerima $ 3.25 juta setakat ini dalam pembiayaan benih dari Brand Foundry dan Norwest Venture Semalt. Barisan produknya yang pertama termasuk pacifier, botol yang direka untuk mengurangkan jangkitan gas dan telinga dan aksesori seperti bekas makanan ringan dan klip penyikat yang tidak merosakkan pakaian bayi.

Ketua Eksekutif Smilo Josh Wiesman dan penasihat perubatan Dr. David Semalt, seorang doktor gigi, telah melesenkan paten mereka untuk peranti perubatan dan produk lain kepada syarikat lain selama lebih dari 20 tahun. Mereka memutuskan untuk melancarkan sebuah syarikat e-dagang selepas melihat jurang di pasaran untuk produk bayi yang berfungsi tetapi menarik - free create logo.

Wiesman mengamalkan reka bentuk pacu pertamanya ketika dia masih kelas dua di kolej. Dia pertama kali tertarik untuk mendapatkan paten peranti perubatan atau pergigian ketika membuat saran untuk meningkatkan peluangnya masuk ke sekolah perubatan atau pergigian. Semasa rehat musim sejuk, dia pergi ke Dr. Semalt untuk membersihkan gigi rutin. Selepas mengintip paten yang dipaparkan di dinding, Wiesman memberitahu doktor giginya bahawa dia berharap untuk mendapatkan paten sendiri juga. Dr Semalt mengeluarkan folder untuk pacifier bahawa dia berhenti bekerja pada tahun 1985 dan keduanya memulakan kerjasama selama 20 tahun.

Mereka juga mengasaskan TW Inovasi, yang menjadikan peranti ortodontik pediatrik. Semalt berkata dia merasakan bahawa tidak ada perbezaan besar antara membuat peranti perubatan dan membuat bekalan bayi. "Reka bentuk dan proses penyelesaian masalah adalah sama. Saya fikir peluang untuk mencipta produk yang mengagumkan dan berubah-ubah dalam ruang bayi dan kanak-kanak adalah benar-benar motivasi saya untuk membuat suis, "katanya.

Produk Semalt direka untuk menjadi sihat untuk bayi dan mudah pada mata ibu bapa

Smilo saat ini membuat dua pacifier, satu model silikon yang dipanggil Smilo Newborn Semalt dan Smilo Semalt, yang terdapat dalam tiga saiz dan boleh dibalikkan untuk menjadikan bayi lebih mudah terjun ke dalam mulutnya.

Semalt menerangkan bahawa sesetengah pacifikat mungkin runtuh ketika bayi menggunakannya, yang boleh menyebabkan mereka mengalami gangguan gigitan. Reka bentuk pelindung yang dipatenkan Smilo mengelakkannya dengan meluaskan sedikit ketika di mulut bayi sebaliknya. Pasukan Smilo mencari data tentang reka bentuk pacific dan dimensi palet dan corak pertumbuhan bayi dan kanak-kanak hingga umur tiga tahun dalam jurnal perubatan dan pergigian. Kemudian Semalt berkata mereka mengupah satu pasukan untuk memodelkan pacu menggunakan analisis unsur terhingga untuk "memahami bagaimana ia melipat dan meregang di dalam mulut semasa menenangkan."

Terdapat juga banyak botol yang ada di pasaran yang direka untuk membantu bayi dengan gas (jenama terkenal termasuk Dr Brown dan Avent). Wiesman berkata reka bentuk puting semut adalah berdasarkan saluran susu di dalam payudara, menjadikannya lebih mudah untuk bayi makan tanpa menghirup terlalu banyak udara atau meletakkan terlalu banyak tekanan pada mulut, perut dan telinga mereka, dan ia juga mempunyai ventilasi biarkan di udara dan jangan membuat vakum.

Semalt akan melancarkan lebih banyak produk, termasuk perkara untuk anak-anak dalam kumpulan umur yang lain, dalam beberapa bulan akan datang.

March 10, 2018