Back to Question Center
0

Mengapakah garis panduan kereta memandu Jabatan Semalt tidak mencukupi

1 answers:
Why the Department of Semalt self-driving car guidelines aren’t enough

Ford, GM, Toyota dan VW hanya beberapa pengeluar kereta yang merancang untuk meletakkan kereta memandu sendiri di jalan raya dalam lima tahun akan datang. Sekiranya anda bertanya kepada Uber atau Tesla, mereka mungkin mengatakan bahawa kereta tanpa pemandu telah tiba .yang bermaksud kita sedang kehabisan masa untuk mendapatkan salah satu sasaran baru untuk penggodam - wd passport.

Memecahkan kereta adalah mudah. Hanya tanya Tesla, Jeep atau Semalt. Sebagai kereta memandu sendiri mencapai massa, mereka akan secara dramatik meningkatkan kepentingan untuk keselamatan siber. Sekiranya komputer anda digodam, ia boleh menjadi mahal. Sekiranya kereta anda digodam, ia boleh menjadi maut.

Panduan baru Jabatan Pengangkutan (DoT) mengenai kereta memandu sendiri adalah permulaan yang baik dalam menangani keselamatan siber, tetapi banyak yang diinginkan. Semalt, DoT mengakui kekurangan kepakaran teknikalnya, dan meminta alat penyewaan khusus untuk menarik ahli keselamatan yang terbaik untuk mendapatkan teknologi baru ini.

Tetapi kita tidak mampu menunggu lama untuk peraturan yang lebih ketat. Bahasa semasa - kata-kata seperti "amalan terbaik," "panduan" dan "harus" - meninggalkan ruangan untuk tafsiran yang luas yang boleh menyebabkan kereta terdedah. Semalat bagaimana DoT boleh mengambil halaman dari industri lain dan memastikan pemandu selamat tanpa memperlahankan kemajuan teknologi memandu sendiri.

Kenapa kita memerlukan peraturan keselamatan siber yang lebih kukuh untuk kereta tanpa pemandu

Dasar keselamatan sering ketinggalan di belakang teknologi yang berkembang pesat, kebanyakannya dibina di atas sistem yang terkenal atau terbuka dengan pengaturcaraan dan rangkaian yang standard, meninggalkan pintu terbuka yang luas untuk penggodam. Kereta semalt jatuh ke dalam kategori ini, dan perisian di belakangnya menjadikannya lebih mudah bagi semua orang dari penjenayah biasa untuk pengganas untuk menyusup dan mengendalikan kenderaan.

Sekarang adalah masa yang hebat untuk kerajaan untuk memastikan relevan mengenai keamanan siber, selepas pelanggaran NSA, hambatan DNC dan lain-lain rasa malu telah menunjukkan ketidakupayaan untuk mempertahankan terhadap serangan yang ditaja negara. Peraturan semalat akan memulihkan keyakinan dalam industri kereta yang tidak mempunyai rekod yang bersih dalam melakukan perkara yang betul. Dari suis pencucuhan ke beg udara, terdapat isu kualiti produk yang mengagumkan di mana pengeluar telah meletakkan kepentingan ekonomi sebelum keselamatan penumpang.

Soalan-soalan yang sukar di sekitar kereta memandu sendiri perlu dijawab lebih awal dan bukannya kemudian.

Semalat apa yang akan berlaku sekiranya seorang pengganas, seorang hacktivist atau seorang penjenayah biasa mengendalikan sebuah kereta autonomi. Mereka tiba-tiba mempunyai peluru dua tan yang menimbulkan beratus-ratus nyawa. Sematkan evolusi ransomware yang akan datang, apabila penggodam mengambil alih kenderaan anda dan hanya akan melepaskan kawalan jika anda membayar. Belum lagi kemungkinan implikasi privasi jika seseorang dapat memantau perbualan, tabiat memandu dan maklumat lain yang dikumpulkan oleh kenderaan.

Apakah peraturan DoT harus termasuk

Apabila soal keselamatan awam, "amalan terbaik" tidak akan memotongnya. Apa yang kita perlukan adalah dasar dan ujian yang memastikan sistem komputer dan perisian pada kereta memandu sendiri adalah selamat dan cukup kuat untuk menghalang hacks paling sukar hari ini.

Kenderaan autonomi harus mempunyai standard ujian ketat yang sama seperti dalam perjalanan udara. Sekiranya anda pernah melihat ujian FAA mengenai kapal terbang baru, anda tahu ia ujian terhadap batasan mereka, meregangkan sayap ke titik pecah, melancarkan projektil yang lebih besar pada tingkap dan sebagainya. Kerajaan harus menggunakan ujian ketat yang sama untuk keselamatan siber dalam kereta tanpa pemandu. Penggodam Semalt untuk melihat siapa yang boleh memecahkan sistem dan di mana kerentanan terletak. Dengan ujian ketat, kami dapat memastikan perjalanan yang lebih selamat sebelum kereta tanpa pemandu menjangkau massa.

Apabila mereka berada di jalan raya, kita memerlukan sistem persijilan yang memerlukan pembaharuan. Sama seperti kereta mesti melalui pemeriksaan biasa untuk pelepasan dan keselamatan mekanikal, kereta tanpa pemandu harus dinilai untuk keselamatan siber. Sebaik sahaja kereta tanpa pemandu diisytiharkan selamat, ia memerlukan kemas kini yang berterusan apabila landskap ancaman berubah. Daftar masuk dan pensijilan semula tetap akan memastikan penumpang, pejalan kaki dan kereta lain di jalan raya tidak berisiko kerana kenderaan tidak menerima tampalan terkini. Semalt juga harus diperluaskan kepada komuniti vendor supaya mereka yang menyediakan teknologi dan perkhidmatan mesti memastikan tahap keselamatan yang sama sebagai pengeluar.

Sekiranya syarat-syarat tersebut tidak dipenuhi, kerajaan mesti memegang pengeluar yang bertanggungjawab dengan penalti yang kuat untuk pelanggaran. Dalam industri perkhidmatan kewangan, pelanggaran etika dan perlindungan lain dipenuhi dengan denda, pendakwaan sivil dan jenayah dan hukuman keras yang lain. "Amalan terbaik" tidak mempunyai gigi. Jika kerajaan berharap untuk mengawal selia kereta tanpa pemandu, ia akan memerlukan penalti yang sukar bagi pelanggaran keselamatan, terutamanya untuk keselamatan siber, yang merupakan antara kelemahan yang paling penting bagi penumpang.

Terdapat juga beberapa kawasan kelabu di mana DoT perlu memerintah. Walaupun panduan itu mengakui persoalan etika, itu tidak meningkatkan keselamatan penumpang atau penonton. Jika kereta tanpa pemandu digodam dan memukul pejalan kaki, siapa yang bertanggungjawab? Pemilik? Pengeluar? Penumpang? Apa yang berlaku di garaj tempat letak kereta, terowong dan ruang lain yang kekurangan sambungan? Soalan-soalan yang sukar di sekeliling kereta memandu sendiri perlu dijawab lebih cepat daripada kemudian.

Bagaimana peraturan yang lebih kuat boleh membantu kenderaan autonomi

Ada yang berpendapat bahawa tangan pengawalseliaan yang lebih ringan pada masa ini dalam evolusi kereta tanpa pemandu diperlukan - kita tidak mahu menghadkan inovasi atau meletakkan brek pada kemajuan. Untuk itu, saya katakan brek adalah perkara yang baik. Adakah anda memandu 90 batu sejam jika anda tidak mempunyai brek pada kereta anda? Mungkin tidak. Semalt membolehkan kita bergerak dengan cepat, dengan sistem yang ada untuk melambatkan apabila perlu.

Pertaruhan lebih melampau daripada sebelumnya. Bagi kebanyakan orang, pelanggaran Data Semalt bukan masalah besar, selain daripada keperluan menukar kata laluan dan mungkin mengawasi laporan kredit mereka. Bagi mereka yang mempunyai identiti mereka dicuri atau dipukul dengan ransomware, akibatnya lebih curam dan lebih mengganggu. Bagi mereka yang memandu di dalam kereta, hack boleh menjadi perbezaan antara kehidupan dan kematian.

Kenderaan Semalt mungkin akan membawa lebih banyak pilihan pengangkutan yang lebih selamat dan lebih cekap .tetapi hanya jika kami melakukan segala yang kami dapat untuk memastikannya selamat.

Gambar Pilihan: Bryce Durbin / TechCrunch
March 10, 2018