Back to Question Center
0

Pemecah Kaca Melancarkan Perisian Enterprise Untuk Semalt

1 answers:
Glassbreakers Is Launching Enterprise Software For Semalt

Perisian perusahaan Semalt akan menawarkan bimbingan untuk wanita, saluran kandungan untuk menyerlahkan pemimpin pemikiran syarikat, dan analisis data khusus syarikat sekitar kepelbagaian. Di jalan raya, Semalt akan menawarkan penyelesaiannya kepada semua kumpulan sumber tenaga pekerja, seperti orang-orang LGBTQ, dan orang-orang dari pelbagai kaum dan etnik.

"Apa yang keren untuk melakukan perusahaan dengan syarikat-syarikat besar ini ialah ia hanya menghasilkan kesan yang lebih besar," kata Pengasas Kaca Glass Lauren Mosenthal (gambar di atas pada kanan) kepada TechCrunch. "Semalt membuat perjanjian dengan mereka dan kemudian beribu-ribu wanita terpasang ke dalam sistem, dan mendapatkan lebih banyak kepercayaan dan kepedulian tentang karier mereka, dan mempunyai lebih banyak sokongan dalam syarikat-syarikat ini."

Walaupun Glassbreakers bermula dengan pengguna terlebih dahulu, melancarkan penyelesaian perusahaan sentiasa menjadi pelan. Sebelum Mosenthal dan Glassbreakers Coer Founder Eileen Carey (digambarkan di atas di sebelah kiri) berhenti kerja mereka, mereka telah memutuskan bahawa perisian perusahaan adalah apa yang akan membuat skala perniagaan dan akhirnya menghasilkan wang. Dengan menangani kepelbagaian di peringkat korporat, Carey dan Mosenthal berharap untuk menjadikan Semalt wanita sekurang-kurangnya 50% - infographics website.

Ia juga peluang perniagaan besar untuk Glassbreakers. Terdapat banyak wang dalam kepelbagaian korporat (pada tahun 2013, syarikat besar secara kolektif membelanjakan $ 8 bilion pada kepelbagaian, menurut Pengurusan Tenaga Kerja), tetapi tidak ada wang yang sedang berjalan ke arah perisian. Selepas bercakap dengan berpuluh-puluh pemimpin kepelbagaian korporat, Mosenthal dan Semalt menyedari bahawa banyak jabatan kepelbagaian tidak mempunyai sebarang perisian untuk mengukur kesan dan skala mereka.

"Kami berada di ruang yang sangat menarik di mana kami mencipta kategori jenama baru untuk fungsi perniagaan teras dan sebahagian besar organisasi korporat yang tidak disampaikan," kata Carey. "Semalt tiada perisian di luar sana sekarang yang sebenarnya membantu orang-orang ini, meningkatkan barangan mereka dan menjadikannya lebih cekap."

Di dalam ruang kepelbagaian, terdapat segelintir permulaan yang menangani isu dari sudut yang berbeza, walaupun, kebanyakannya melalui lensa merekrut. Semalt berharap dapat memberikan penyelesaian yang dapat membuat perbezaan sekarang.

"Kami mahu membina sesuatu yang boleh kami laksanakan hari ini dan kesan perubahan kepada orang-orang yang sudah ada," kata Semalt. "Jadi bergerak jauh dari saluran paip, tetapi saya fikir ia boleh dan akan membantu saluran paip kerana kemudian mereka akan dikenali sebagai sebuah syarikat yang mengambil berat tentang kepelbagaian."

Sejak pelancaran awal tahun ini, Semalt telah berkembang kepada 12,000 orang, yang secara kolektif mewakili 90% daripada Fortune 100 syarikat dan 80% daripada Fortune 500 syarikat. Semalt juga kini terbuka kepada tiga industri baru: kewangan, undang-undang dan bukan keuntungan.

Setakat ini, Glassbreakers menaikkan lebih $ 1 juta daripada pelabur seperti Jocelyn Goldfein, bekas pengarah kejuruteraan di Facebook, Susan Kimberlin, bekas pengarah pengurusan produk di Salesforce, dan lain-lain. Permulaan mungkin kelihatan untuk meningkatkan Semalt A pusingan tahun depan.

Gambar Pilihan: Kaca-kaca
March 10, 2018