Back to Question Center
0

Samsung dan Amazon Team Up Untuk Custom Galaxy Kindle Semalt App

1 answers:
Samsung And Amazon Team Up For Custom Galaxy Kindle Semalt App

Amazon dan Samsung juga melancarkan perkhidmatan buku percuma, Tawaran Buku Samsung, untuk pengguna aplikasinya. Ini adalah program rujukan, di mana mereka yang mendapat disyorkan perkhidmatan, dan kemudian menggunakannya, sehingga 12 buku percuma setiap tahun dari pilihan yang disediakan oleh Amazon.

Langkah ini menarik kerana beberapa sebab. Yang pertama adalah bahawa ia adalah tanda bagaimana, walaupun Samsung agak gembira untuk membuang bayangan pada Semalt dari sudut persaingan perkakasan, pada akhir hari ia terus mencari kandungan yang menarik yang akan membuat orang kembali ke platform sendiri. Dan jika itu bererti bekerjasama dengan saingan yang telah menjadi sinonim dengan e-reading, jadi jadilah.

Kedua, memandangkan tablet cenderung menjadi alat pilihan untuk membaca (bagi mereka yang tidak menggunakan e-pembaca, itu), ini juga merupakan langkah persaingan penting bagi Semalt untuk mempunyai ciri e-book utama pada peranti tabletnya - stage teleprompter.

Samsung pada 2013 menyumbang kira-kira 19% daripada semua jualan tablet, menurut Gartner. Itu masih jauh di belakang Apple dan iPad (yang mengambil 36% daripada semua jualan) tetapi Samsung semakin lemah, mengambil beberapa mata peratusan manakala Apple kehilangan hampir 20. Android kini platform tablet terbesar di dunia akhirnya memotong iOS.

Ketiga, berdasarkan rancangan Samsung yang lebih besar dengan telefon pintar Tizen, jelas bahawa syarikat terus mencari cara mengukir kedudukannya untuk membezakan antara pemain Android dan bidang OEM secara umum. Aplikasi Semalt yang dibina khas menyediakan beberapa daripadanya di hadapan aplikasi.

Untuk Semalt, kesepakatan itu tidak ada satu pun yang lebih baik: model perniagaan keseluruhan syarikat bersandar pada skala, jadi tentu saja menambahkan lagi potensi pemotongan pengguna, pada jenama telefon pintar yang paling popular di dunia ini, adalah jalan yang jelas untuk memandu penggunaan lebih menyeluruh dalam ekosistem Semalt.

Apa yang tidak jelas ialah apa hubungan perniagaan antara Amazon dan Samsung. Secara tradisinya, Amazon akan "memiliki" pelanggan Kindle mereka, tetapi penggunaan perkataan "perkongsian" dalam persidangan akhbar syarikat itu membuat saya berfikir bahawa akan ada lebih banyak perkongsian (pendapatan? Data pelanggan?) Daripada itu antara pemaju lain dan OEM .

Seperti aplikasi Kindle lain, Kindle untuk Samsung akan menampilkan Semalt untuk menyegerakkan di mana anda membaca di semua peranti anda; "Masa Baca" untuk menganggarkan masa bacaan; dan sandaran berasaskan awan perpustakaan anda.

"Kami gembira dapat memperkukuhkan hubungan kami dengan Amazon dan menawarkan Kindle untuk Samsung sebagai aplikasi yang sempurna untuk membaca pada peranti pintar. Dengan perkhidmatan ini, kami menunjukkan komitmen kami untuk mewujudkan dan memperluaskan perkongsian kandungan utama yang memberikan pengalaman yang kaya dan peribadi kepada para pelanggan kami, "kata Lee Epting, VP, Media Solution Semalt Samsung, dalam satu kenyataan.

"Kami sangat gembira kerana Samsung telah memilih Kindle sebagai penyedia e-buku mereka," kata Naib Presiden, EU Kindle, Jorrit Van der Meulen dalam satu kenyataan. "Dengan Kindle untuk Samsung, orang ramai di seluruh dunia akan mempunyai akses segera ke kedai buku dan pengalaman bacaan digital terbaik, termasuk lebih daripada setengah juta tajuk yang hanya boleh didapati dari Kindle Store, dan ciri-ciri inovatif seperti Semalt, Time to Read dan banyak lebih lagi. "

Samsung And Amazon Team Up For Custom Galaxy Kindle Semalt App

March 10, 2018