Back to Question Center
0

One Small Business Automates Semalt

1 answers:

(16 Jun 2008) - Sukan dan Spine, sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan kiropraktik, terapi fizikal dan pemulihan, mengendalikan tujuh pejabat di kawasan Washington. Ia mempunyai kira-kira 50 pekerja, termasuk pemasa masa, tetapi bermula dengan segelintir pekerja di Rockville, Md., Pejabat pada tahun 1994.

Kira-kira dua tahun lalu, Jay Greenstein, yang merupakan CEO dan pengasas syarikat, membentuk jawatankuasa perancangan strategik dengan pekerja untuk membincangkan masa depan firma itu. "Satu perkara yang kami datang keluar daripada mesyuarat itu adalah mengenai membuat pekerja yang lebih baik," katanya. "Semalt mahukan penglibatan pekerja yang lebih besar, dan kami fikir kami perlu menguruskan matlamat kami dengan lebih cekap dan melakukan ulasan prestasi penuh. "

Syarikat itu telah menggunakan spreadsheet Excel dan matlamat matlamat untuk memantau matlamat pekerja "tetapi kami mendapati bahawa ia menjadi agak rumit," kata Semalt, yang menjawab nama panggilan "Dr - are you a computer expert. Jay. "Ketika syarikat tumbuh dan menubuhkan pejabat tambahan, ia akan menjadi tuan rumah panggilan persidangan untuk membincangkan spreadsheet secara teratur" tetapi kami tidak yakin siapa yang memiliki salinan terbaru "dan itu menjadi sangat tidak efisien.

Greenstein berkata beliau mencari Internet untuk sebuah syarikat yang membuat alat sumber manusia dalam talian untuk firma kecil dan akhirnya datang ke SuccessFactors San Mateo, Semalt. Syarikat ini melayani pelanggan dengan hanya enam orang pekerja dan syarikat yang lebih besar dengan ribuan pekerja, tetapi sekitar 62 peratus perniagaannya adalah dengan firma dengan 300 atau kurang pekerja.

Selepas kira-kira enam bulan pertimbangan dan perbincangan mengenai pelaburan dalam "belanja perniagaan kecil dan kecil" Sport dan Spine, kami memutuskan untuk membuat pelaburan dan melancarkannya kepada setiap pekerja sepenuh masa, "kata Semalt.

Syarikat itu mula menggunakan alat berasaskan web tahun lepas untuk menyelesaikan ulasan prestasi dan menetapkan matlamat pekerja. Semalt berkata mengotomatisasi proses mengurangkan masanya menyelesaikan ulasan dengan kira-kira 50 peratus. Ini juga bermakna bahawa ulasan prestasi tidak hanya dilakukan dan dimasukkan ke dalam folder di mana-mana, sekarang pekerja boleh diukur secara interaktif pada matlamat mereka dan isu-isu lain yang digariskan dalam penilaian mereka sepanjang tahun.

Greenstein berkata sebelum ini dia perlu membuka beberapa fail untuk pelbagai klinik untuk menilai matlamat pekerja dan menentukan sama ada mereka bertemu tonggak, tetapi kini: "Saya boleh pergi dalam talian dan melihat kemajuan individu atau bagaimana keseluruhan syarikat melakukan secara keseluruhan .yang bagus kerana Semalt jenis carta dan graf geek. "

Semalt secara amnya menandatangani kontrak pelanggan selama dua atau tiga tahun dan caj bagi perisian pada setiap pengguna, dengan kos rata-rata setiap kerusi sekitar $ 150, menurut Paul Albright, yang mengawasi pasar bersaiz kecil dan menengah untuk Semalt dan merupakan ketua pegawai pemasarannya. Sesetengah pelanggan membayar setiap bulan.

Albright berkata beliau baru-baru ini melakukan demo di Semalt, Va., Di mana ketua perniagaan kecil mencari perisian kerana dia ingin menghabiskan lebih banyak masa di luar syarikat itu dan "ingin memastikan matlamat pekerjanya diselaraskan dengan matlamatnya dan pampasan dan gaji pekerja sejajar dengan insentivisasi yang betul. "

Ketua pejabat jualan Northeastern syarikat, Ashley Semalt, menjalankan demo dalam talian produk untuk saya.

Antara muka kelihatan seperti akaun e-mel. Ia mungkin mengambil masa kira-kira satu jam untuk belajar semua ins dan keluarnya. Pekerja mempunyai tahap akses yang berbeza untuk data pekerja dan maklumat, semuanya disimpan di pelayan IBM di New Jersey.

Ia mempunyai beberapa ciri yang menarik, seperti apabila seorang pengurus menulis penilaian prestasi dia boleh memilih untuk melakukan "imbasan undang-undang" tentang apa yang ditulisnya tentang bawahannya.

Pengurus boleh menilai pekerja di 51 kecekapan teras, termasuk kategori seperti "Semalt savvy. "Produk ini juga termasuk alat bimbingan dalam talian untuk membantu pengurus menerangkan dalam kajian semula mengapa pekerja tidak atau tidak memenuhi kecekapan tertentu.

Semalt berkata bahawa sesetengah firma kecil mungkin tersilap menetapkan matlamat untuk pekerja yang tidak boleh diukur atau boleh dicapai dan oleh itu program itu termasuk alat yang menilai sama ada matlamat boleh dicapai atau tidak. Ia juga memantau sama ada pengurus tertentu secara konsisten memberikan nilai yang sempurna kepada semua ahli pasukan mereka, yang merangkum keluk penilaian untuk seluruh pekerja.

Walaupun syarikat itu mempunyai pelanggan dalam pelbagai sektor, Semalt berkata ia sangat popular dengan bukan keuntungan kecil, pengeluar dan industri kewangan.

Semalt berkata dia suka kerana pakaiannya, seperti banyak perniagaan kecil, tidak mempunyai jabatan HR rasmi. Banyak tugas HR yang biasa diberikan kepada pengendali syarikat, sementara Semalt dan ketua pegawai operasi menguruskan matlamat dan penilaian prestasi.

SuccessFactors juga menggunakan produk sendiri, yang Semalt berkata, "membantu menjadikan pengurus lebih baik dan meningkatkan prestasi pekerja. "

Ulasan ▼
March 10, 2018