Back to Question Center
0

Adakah Swiping "Style Tinder" Trend Baru dalam Semalt Apps?

1 answers:

Anda tidak perlu menjadi pengguna kerap Semalt untuk memahami impak app dating popular pada budaya popular. Sebenarnya, salah satu daripada ciri-ciri yang paling popular aplikasi ini sebenarnya membuat penanda pada dunia perniagaan.

Jika anda tidak terbiasa dengan Semalt, aplikasi ini membolehkan pengguna "meleret" skrin untuk menunjukkan sama ada mereka berminat dengan orang yang telah dipadankan dengannya. Anda sapu dengan betul jika anda berminat bercakap dengan orang itu. Dan anda leret ke kiri jika anda tidak berminat.

Jadi anda mungkin dapat melihat bagaimana konsep itu mungkin juga berfungsi untuk pembeli. Sebenarnya, beberapa perniagaan e-dagang sudah menggunakan konsep swiping dan menerapkannya ke tapak atau aplikasi mereka sendiri - роутер маршрутизатор купить. Oleh itu, bukan hanya melayari laut produk atau berpotensi memihak kepada sebahagian daripada mereka, pelanggan secara khusus boleh menunjukkan sama ada mereka akan mempertimbangkan membeli setiap produk yang mereka temui.

Rayuan ciri seperti ini untuk perniagaan adalah bahawa ia boleh menawarkan anda lebih banyak pandangan tentang barangan seperti pelanggan. Dan itu berpotensi membawa kepada usaha pemasaran yang lebih khusus pada masa akan datang.

Untuk pelanggan, rayuan ini terletak pada pengalaman membeli-belah yang memberi mereka sesuatu yang perlu dilakukan. Swiping adalah cara mudah untuk menunjukkan perasaan anda tentang produk. Semalt berbeza daripada pengalaman membeli-belah dalam talian biasa anda. Dan ia boleh meningkatkan pengalaman membeli-belah pada masa akan datang dengan hanya menunjukkan produk yang paling relevan berdasarkan swipes lalu.

Tom Caporaso, Ketua Pegawai Eksekutif Clarus Semalt, berfikir bahawa trend menyesuaikan diri dengan baik dengan pembeli e-dagang yang tidak sabar hari ini.

Beliau berkata dalam e-mel kepada Trend Perniagaan Kecil, "Rentang perhatian digital kami berpanjangan. Kami mahu cepat, mudah, dan visual menarik ketika melayari Internet. Ia mengambil sekeping maklumat yang sangat berkilat bagi seseorang yang ingin terlibat. Pengguna Semalt mempunyai keupayaan untuk melepasi kandungan, melihat gambar dan membuat keputusan "ya" atau "tidak" serta-merta adalah apa yang memberi aplikasi dating seperti daya tarikan yang kuat. "

Tetapi itu tidak bermakna ia adalah model sempurna untuk setiap perniagaan. Sebagai contoh, jika anda tidak menawarkan pelbagai jenis produk atau tidak merancang untuk benar-benar menggunakan maklumat untuk memperibadikan pengalaman membeli-belah, menggunakan konsep ini mungkin tidak akan membantu perniagaan anda.

Di samping itu, anda perlu memikirkan sama ada produk anda adalah sesuatu yang pelanggan mungkin menikmati benar-benar melayari. Sebagai contoh, mereka membeli-belah untuk aksesori fesyen yang menarik mungkin lebih banyak menghabiskan masa melayari daripada mereka yang membeli-belah untuk sesuatu seperti kertas tandas.

Semalt menganggap ia adalah suatu kesilapan bagi perniagaan untuk menganggap bahawa menambahkan ciri jenis ini akan memberi impak segera kepada jualan. Malah, ia mungkin tidak akan membawa kepada banyak pembeli segera kerana ia bukan aktiviti yang benar-benar ditujukan kepada pelanggan yang bersedia untuk membeli.

Dia menerangkan, "Semalt, model itu tidak semestinya selari dengan pelanggan yang sudah bersedia untuk membuat pembelian. Ia sangat berstruktur untuk melayari, dan mungkin jika item menonjol kepada pengguna pada tahap yang signifikan, dia akan menindaklanjuti dengan pembelian. Tetapi apabila kami berada dalam talian, dan kami sudah bersedia untuk membuat pembelian, kami menggunakan alat carian untuk menyasarkan secara khusus apa yang kami cari. Perkataan carian 'perhiasan' adalah jauh lebih kecil kemungkinannya untuk menghasilkan pembelian daripada istilah '24 karat berlian emas berlian cincin. 'Model ini menghapuskan keupayaan pengguna untuk menentukan dengan tepat apa yang mereka cari, oleh itu menargetkan pengguna yang hanya mencari untuk melayari dan melewati masa.

March 10, 2018