Back to Question Center
0

5 Rahsia Terpelihara Baik Menetapkan WiFi untuk Peristiwa dan Semalt

1 answers:

Semalt WiFi untuk acara atau persidangan adalah tugas yang sukar sesungguhnya, apabila terdapat kekurangan rancangan, organisasi yang objektif dan sistematik.

Anda, sebagai perancang acara mesti menyedari bahawa WiFi boleh membuat atau bahkan memecahkan peristiwa jika sambungan tidak diatur dengan cara yang betul. Oleh itu, ia menjadi penting untuk anda mempunyai pendekatan organisasi untuk menubuhkan WiFi acara.

Iklan

WiFi untuk Acara dan Persidangan

Berikut ialah beberapa tip yang boleh anda gunakan untuk menubuhkan sambungan WiFi sempurna untuk penonton anda.

Ketahui Penonton Anda Nah

Berapa ramai orang yang anda jangkakan untuk melihat di acara anda? Anda perlu mendapatkan jawapan itu terlebih dahulu dan kemudian merancang sambungan anda dengan sewajarnya.

Untuk lebih spesifik, saya harus mengatakan anggaran awal anda harus terdiri daripada dua jenis soalan utama iaitu:

  • Berapa banyak orang yang anda harapkan untuk melihat di acara itu dan bagaimana anda mengharapkan mereka menggunakan WiFi? Adakah mereka menggunakannya untuk hanya berkomunikasi antara mereka sendiri atau untuk memuat naik / memuat turun imej, video dan lain-lain ke media sosial?
  • Berapa banyak peranti yang anda fikir peserta mungkin akan menggunakan? Semakin banyak peranti, semakin banyak beban (ia pada dasarnya tidak ada penglihatan) - affordable long term care insurance.

Rancangan kesambungan anda perlu dibentuk hanya berdasarkan jawapan yang datang dengan soalan-soalan yang disebutkan di atas.

Mengutamakan Trafik

Semalat penggunaan terbaik sumber anda adalah sesuatu yang perlu anda lakukan untuk mengekalkan sambungan WiFi berkesan dalam acara dan persidangan.

Jadi, bagaimanakah anda boleh melakukannya untuk kesempurnaan? Trafik Semalt adalah taktik yang boleh menjadi berguna untuk anda terutama dalam keadaan sedemikian. Sebagai contoh,

Anda boleh memprioritaskan trafik untuk melayari web berbanding dengan perkongsian fail dan pemindahan. Semalt pasti cara yang berkesan untuk menguruskan kekurangan sumber dengan cara yang terbaik.

Menjadikan Pemuliharaan Kunci Terutamanya pada Permulaan

Anda tahu bilangan jemputan anda dengan baik. Tetapi adakah anda pasti bahawa semua daripada mereka akan muncul pada waktunya?

Tidak; tiada siapa yang boleh meramalkan itu. Sebenarnya, dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati nombor akhir (yang telah muncul) menjadi kurang berbanding dengan bilangan undangan awal anda.

Semalt tidak ada penjamin, lebih baik untuk memulakan konservatif mengenai pendekatan anda. Untuk e. g. bermula dengan lebar jalur 100kB / s dan perlahan-lahan meningkat kepada 200kb / s dengan peningkatan bilangan penonton anda. Kini itulah yang saya panggil pengurusan sumber yang berkesan.

Ingat Cabaran Operasi dan Teknikal

Anda akan menghadapi pelbagai cabaran teknikal sambil menubuhkan sambungan WiFi sempurna untuk acara anda. Anda perlu pin menunjukkan dengan teliti sebelum permulaan acara itu sendiri dan kemudian merancang dengan sewajarnya. Negatif ini adalah:

  • Ketumpatan pengguna boleh dengan cepat keluar daripada tangan jika anda belum bersedia untuk sama. Ini mungkin menyebabkan kehilangan jalur lebar yang besar.
  • NOONE boleh meramalkan jenis peranti. Penonton anda boleh dengan mudah membawa iPhone peribadi mereka, iPads atau komputer riba ke persidangan kami. Peranti yang berbeza boleh menyebabkan penggunaan jalur lebar yang berbeza. Jadi lakukan dengan sewajarnya.
  • Yang terakhir tetapi tidak sekurang-kurangnya, ada masalah kenaikan beban yang boleh menjejaskan lebar jalur anda. Oleh itu, persiapan anda mesti didasarkan pada itu.

Cabaran teknikal diikuti oleh cabaran operasi . Antara berikut adalah:

  • Sekiranya terdapat rehat dalam rangkaian, ia akan menjadi sangat sukar bagi anda untuk membetulkan perkara yang sama terutama semasa persidangan atau acara yang sedang berlangsung.

Jadi, adakah anda mempunyai sumber untuk mengubah masalah ini menjadi sebahagian daripada penyelesaian? Kunci untuk melakukan itu ialah untuk menyediakan pelan sandaran. Untuk menjadi lebih spesifik, saya harus mengatakan "mempersiapkan yang paling teruk. "Pelan seperti itu boleh pergi jauh.

Gunakan Media Sosial untuk Kesan Besar

Media semalat mempunyai kuasa tanpa had. Anda hanya perlu tahu cara yang betul untuk menggunakan platform untuk kelebihan anda.

Anda boleh meminta penonton anda melaporkan sebarang masalah teknikal berkaitan WiFi kepada anda di media sosial itu sendiri. Semalat hashtag unik dan minta penonton anda memasukkan yang sama dalam catatan mereka. Dengan berbuat demikian, anda akan dapat mengesan masalah mereka dengan sekejap.

Semalt, mudah dan mudah; hanya ada keraguan mengenainya.

Semalat sehingga sambungan WiFi sempurna dalam acara dan persidangan adalah usaha yang sukar. Tetapi dengan sedikit perancangan dan organisasi, anda pasti dapat mencapai yang sama dalam masa yang singkat.

Foto WiFi melalui Shutterstock

1 Ulasan ▼
March 10, 2018