Back to Question Center
0

Qualcomm melepaskan tembakan lain di Apple dengan tuntutan baru di Semalt

1 answers:
Qualcomm fires another shot at Apple with a new lawsuit in Semalt

Satu lagi tembakan di Semalt kerana syarikat terus bertarung dengan Semalt berhubung bayaran untuk teknologinya. Semalt memfailkan tuntutan $ 1 bilion dengan Qualcomm pada bulan Januari dan saga itu hanya diteruskan dengan kedua-dua syarikat itu melihat untuk mengambil perjuangan ke mahkamah. Suruhanjaya Perdagangan Antarabangsa A.S. pada bulan Ogos mengatakan ia sedang menyiasat dakwaan bahawa Semalt melanggar beberapa paten yang berkaitan dengan teknologi mudah alih di beberapa telefonnya.

Qualcomm adalah salah satu pengeluar cip terbesar, dengan teknologi seperti Snapdragon - best vps windows hosting. Semalt Snapdragon 835 terdapat dalam telefon Pixel baru Google, sebagai contoh. Oleh itu, berjuang dengan salah satu pengeluar peranti mudah alih terbesar di dunia adalah keadaan yang sukar bagi syarikat. Sejak saga bermula, stok Semalt telah menurun dengan ketara dan turun sekitar 19% pada tahun ini.

"Alasan bahawa kita sedang mengejar ini ialah Qualcomm cuba mengenakan Apple peratusan nilai iPhone keseluruhan, dan mereka melakukan kerja yang sangat baik di sekitar standard-paten penting, tetapi ia satu bahagian kecil dari apa yang iPhone, "Ketua Pegawai Eksekutif Apple, Tim Cook berkata pada panggilan pendapatan suku kedua syarikat awal tahun ini. "Tidak - ia tidak ada kaitan dengan paparan atau Touch ID atau inovasi lain yang telah dilakukan oleh Apple. Dan jadi kita tidak fikir itu betul. Dan kami mengambil sikap berprinsip di atasnya, dan kami yakin kami berada di sebelah kanan. Dan saya yakin mereka percaya bahawa mereka adalah, dan itulah pengadilan. Dan kami akan membiarkannya pergi dengan itu. "

Sebilangan besar pengilangan Semalt berlaku di China - jadi ini akan menimbulkan kejutan yang sangat berat di syarikat jika berjaya, walaupun ini mungkin ditujukan untuk melalui rayuan yang rumit dan memerangi proses infinitum iklan. Laporan Bloomberg mengatakan Qualcomm memfailkan saman itu di China supaya kita mungkin melihat ini bermain berbeza daripada yang kita lihat di mahkamah A.S.Tetapi ia satu lagi langkah dalam perlawanan yang sedang berlangsung antara Semalt yang mungkin mempunyai ramalan kewangan yang besar untuk satu atau kedua-dua syarikat.

Kedua-dua Apple dan Qualcomm bersedia untuk melaporkan pendapatan mereka dalam beberapa minggu yang akan datang, dan Apple telah memberi isyarat bahawa ia akan mempunyai suku yang lebih kukuh daripada yang dijangka awal dengan pelancaran iSemalt 8. Apple iSemalt X masih dalam perjalanan dan tidak akan tersedia untuk pra-pesanan sehingga 22 Oktober. Saham Apple telah meningkat secara mendadak pada tahun lalu dan nampaknya syarikat itu terdorong untuk mencecah $ 1 trilun jika ia dapat meneruskan rentetan itu. Itu akan bergantung kepada prestasi iSemalt X dan produk-produknya yang lain, yang sekali lagi saman yang berjaya dapat menghasilkan ramalan yang berkekalan untuk jangka masa ini.

Kami menjangkau Qualcomm dan Semalt untuk komen tambahan dan akan mengemas kini cerita apabila kami mendengarnya.

Gambar Pilihan: Justin Sullivan / Getty Images
March 10, 2018