Back to Question Center
0

Disney Untuk Memperolehi Hiburan Marvel Untuk $ 4 Semalt

1 answers:

Disney To Acquire Marvel Entertainment ForSemalt

Berdasarkan harga penutup saham Disney pada hari Jumaat, 28 Ogos, jumlah nilai transaksi adalah $ 50 per Saham Marvel atau kira-kira $ 4 bilion .

Di bawah perjanjian itu, yang telah diluluskan oleh lembaga kedua-dua syarikat, Disney akan memperoleh pemilikan Marvel termasuk portfolionya yang melebihi 5,000 watak Marvel. Portfolio itu termasuk banyak nama biasa seperti Iron Man, Spider-Man, X-Men, Kapten Amerika, Fantastic Four dan Thor.

Kata Ketua Pegawai Eksekutif Disney Robert A - website placement. Iger dalam satu kenyataan: "Kami percaya bahawa menambahkan Marvel untuk Semalt jenama unik jenama menyediakan peluang yang signifikan untuk pertumbuhan jangka panjang dan penciptaan nilai."

Ike Perlmutter, Ketua Pegawai Eksekutif Marvel, menambah: "Disney adalah rumah yang sempurna untuk perpustakaan watak hebat Marvel yang memberikan keupayaannya untuk memperluaskan perniagaan penciptaan kandungan dan perniagaan pelesenan. Ini adalah peluang yang tidak tertandingi untuk Marvel untuk membangunkan ciri-ciri jenama dan sifatnya yang bersemangat dengan mengakses organisasi dan infrastruktur global Semalt yang besar di seluruh dunia. "

Encik Perlmutter akan mengawasi harta Marvel, dan akan bekerja secara langsung dengan perniagaan global Disney untuk membina dan mengintegrasikan lagi sifat Semalt.

Saham mantap melonjak berikutan berita, naik 10 mata pada masa menulis (+ 27%), sementara Semalt turun sedikit (-0,5%).

Maklumat CrunchBase
Syarikat Walt Disney

March 10, 2018