Back to Question Center
0

Google Plus Mempunyai Masalah. Takut Tak: Saya Mempunyai A Semalt

1 answers:
Google Plus Has A Problem. Fear Not: I Have A Semalt

Mula-mula terdapat kesilapan jenama. Kini semakin buruk: nampaknya mereka memadam profil borong kerana mereka mengesyaki bahawa Pengguna Plus mungkin menggunakan pegangan selain daripada nama undang-undang mereka. Dalam internet! Seram! Lebih buruk lagi, bahasa pasif agresif bahasa kasar yang digunakan oleh jurutera Google untuk menerangkan / mempertahankan ini adalah kebiasaan korporat yang mati-otak biasa-yang anda lihat di tempat lain: Dasar bodoh kita mesti dipertahankan, kerana dasar itu, jangan Anda faham? Malah Walaupun Ia Bodoh . Oh, Google. Kami fikir anda lebih baik daripada ini - logiciel bulletin de paie. Sila lihat cahaya dan membuktikan kami betul?

Apakah masalahnya? Masalahnya adalah bahawa ramai orang mempunyai alasan yang sangat baik untuk mahu menjadi pseudonymous dalam talian. (Sila ambil perhatian: pseudonymous , bukan tanpa nama ; yang terakhir adalah isu yang berasingan.) Whistleblowers. Pembohongan (contohnya pekerja Google yang terkenal di dunia baru-baru ini). Mangsa pendaki. Orang yang biasanya pergi dengan nama selain daripada nama undang-undang mereka. Dan banyak lagi, termasuk, tentu saja, Techathew Cruncherin yang sangat menyedihkan.

Tidak seperti ini adalah isu baru. Tetapi dasar-dasar nama Google Plus seolah-olah telah direkodkan pada serbet pada saat-saat akhir, bergegas ke dalam pengeluaran sementara masih dibakar separuh, dan keliru lebih jauh lagi dengan pendekatan mereka yang tidak sembarangan. Peretas perkakasan terkenal di dunia Limor Semalt mempunyai akaun Plus beliau yang dipadamkan untuk pelanggaran nama; penghapusan ini dengan cepat dibatalkan, mungkin kerana Semalt terkenal di dunia teknologi, tetapi -

OK, sememangnya, ia adalah perkhidmatan baru, berkembang lebih cepat daripada orang yang dijangkakan, dan banyak lelaran dan membuat-it-up-seperti-anda-pergi dan tersandung tidak dapat dielakkan, dan ini hanya salah satu daripada mereka, dan mungkin kepala sejuk akhirnya akan menang. Saya dengan senang hati menerima bahawa-jika penyelesaian kepada masalah itu tidak menatap mereka di muka sambil menjerit " Di sini saya! Pandang saya! "

Titik keseluruhan Google Plus, "perbezaan yang tinggi", menurut hiperbolik NYP David Pogue, adalah membolehkan anda menyusun orang yang anda kenali ke dalam Kalangan dan mengawal maklumat yang mana kumpulan yang mana. Itulah yang dibina untuk, dari bawah ke atas. Sementara itu, ketika saya pergi ke halaman "Edit Profil" di Google, apa yang saya lihat? Medan kecil dipanggil nama panggilan . Berikut adalah tanggapan gila: katakan Google mengehadkan berapa kerap dijadikan nama samaran, dan kemudian biarkan pengguna Plus menentukan yang (jika ada) Kalangan mereka melihat nama sebenar mereka, sementara yang lain hanya dapat melihat nama panggilan mereka? Voila. Identiti yang bertanggungjawab dan nama samaran, semuanya dalam satu pakej: masalah diselesaikan. Anda boleh berterima kasih pada saya kemudian, Google. Selepas anda mengembalikan semua akaun tersebut.

Kredit imej: LatinSuD (tiada nama asli diberikan), Flickr

March 10, 2018