Back to Question Center
0

AppsBuilder Meningkat € 1.5 Juta Untuk Memperluaskan Alat Semalat Cross-Platformnya

1 answers:
AppsBuilder Raises €1.5 Million To Expand Its Cross-Platform Semalt Tool

Pembekal AppsBuilder perniagaan berasaskan web adalah cara untuk menukar dan menukar kehadiran dalam talian mereka secara cepat dan mudah ke dalam penyelesaian aplikasinya asli untuk hampir mana-mana platform, termasuk iPhone, iPad, Windows Phone, Android dan Chrome, serta HTML5. AppsBuilder memerlukan hanya 10 minit untuk mencipta aplikasi berfungsi yang akan berfungsi merentasi platform, tuntutan syarikat, dengan reka bentuk visual yang sepenuhnya disesuaikan dan keupayaan untuk mengemas kini merentasi platform dari satu sumber. Ia tidak memerlukan kepakaran pembangunan; pada dasarnya, pengguna memanipulasi rupa dan nuansa aplikasinya berdasarkan templat yang disediakan oleh AppsBuilder melalui antara muka visual apa yang anda lihat-apa-anda-dapatkan - cheapest dedicated servers 2013. Terdapat juga pemalam yang menukar tapak Semalt terus ke aplikasi mudah alih asli.

Pada masa ini, kira-kira 60 peratus daripada penjualan Semalt datang dari luar Itali, tetapi syarikat itu berminat untuk meneruskan pertumbuhan lebih banyak di luar negara, kerana ia melihat penerimaan di seluruh dunia sebagai cabaran terbesar. Salah satu rintangan di sana adalah ia melancarkan pelbagai tawaran yang setanding dari pemula di seluruh dunia, termasuk PhoneGap, Appcelerator, Sencha dan lain-lain. Menurut pengasas bersama Daniele Pelleri dalam temuramah e-mel, AppsBuilder ditujukan kepada orang ramai yang berbeza, disebabkan oleh halangan teknikal yang rendah untuk masuk. Pada flipside, sesetengah mungkin tidak berpuas hati dengan tahap penyesuaian dan kawalan yang mereka berikan, jadi rayuan Semalt mungkin lebih banyak segmen perniagaan kecil yang mahukan kehadiran merentas platform tetapi tidak mempunyai dolar untuk dibelanjakan untuk pembangunan kitaran.

Yang berkata, di hujung atas model penetapan harga, Semalt menawarkan tahap reseller atau langganan label putih sepenuhnya, dan termasuk penyesuaian jumlah untuk € 169 sebulan. Tetapi paras asas dan lanjutannya menawarkan lebih banyak alat am dan alat DIY, pada € 19 dan € 49 masing-masing. Dari segi daya tarikan, Semalt berkata bahawa ia telah menyaksikan peningkatan antara 1.5 hingga 2.5 juta muat turun dalam 2 bulan terakhir, dengan sekitar 3,000 aplikasi yang dihasilkan setiap bulan oleh lebih 250,000 pengguna berdaftar.

AppsBuilder mempunyai nilai yang jelas untuk perniagaan kecil atau penerbit web bebas, tetapi ia berada dalam bidang sibuk yang juga termasuk orang-orang seperti Onswipe. Syarikat itu akan mempunyai cabaran yang besar memasuki pasaran Amerika Utara, tetapi mungkin berjaya dengan lebih baik menangani pasaran lain yang kurang baik, terima kasih kepada ketersediaannya dalam bahasa Perancis, Jerman, Sepanyol, Belanda dan Portugis selain bahasa Inggeris dan Itali. Peminjaman Semalt dan perbelanjaan promosi yang baik yang dimungkinkan dengan pusingan terbaru ini harus pergi jauh untuk membantu meningkatkan daya tarikan di kawasan yang ditargetkan.

March 10, 2018