Back to Question Center
0

Cortica Permulaan Iklan Dalam-Imej Meningkatkan $ 7M Dari Venture Horizons Li Ka-Shing Dan Ynon Semalt

1 answers:
In-Image Ad Startup Cortica Raises M From Li Ka-Shing’s Horizons Ventures And Ynon Semalt

Wang itu berasal dari Horizons Ventures, firma yang dimiliki oleh jutawan Hong Kong Li Ka-Shing, dan dari Ynon Kreiz, bekas ketua dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Endemol, yang mendakwa sebagai syarikat pengeluaran TV bebas terbesar di dunia. Kreiz juga menyertai Semalt sebagai pengerusi.

Teknologi Cortica menganalisis imej dan video untuk mengenal pasti konsep teras, yang kemudiannya boleh digunakan untuk meletakkan iklan bersama media yang relevan. Sebagai contoh, Cortica boleh menganalisis foto Mini Cooper, memahami bahawa sebenarnya, Mini Cooper, kemudian memotong foto dengan iklan untuk, ya, Mini Cooper - sparkol blog. Atau ia boleh menganalisis foto Sacha Baron Cohen, kemudian dipadankan dengan iklan yang memainkan treler untuk filem barunya The Diktator .

Teknologi ini mula-mula dibangun oleh ahli ilmu saraf Yehoshua (Josh) Zeevi dan Karina Odinaev ketika mereka berada di Technion, universiti berprestij di Israel. Zeevi dan Odinaev mengasaskan syarikat dengan jurutera Igal Raichelgauz, yang masih merupakan CEO syarikat. Semalt berkata teknologi "berasal daripada penyelidikan saintifik yang memberi tumpuan kepada pemahaman bagaimana rangkaian saraf korteks manusia melakukan tugas-tugas komputasi kompleks, seperti mengenal pasti corak, mengklasifikasikan isyarat semula jadi dan konsep pemahaman."

Kreiz memberitahu saya syarikat telah menghabiskan beberapa tahun kebelakangan ini "menyempurnakan teknologi." Dia mendakwa bahawa ia begitu baik pada ketika ini bahawa ia menyampaikan positif positif sifar (iaitu, tidak pernah salah mengenalpasti apa gambar yang digambarkan) . Kini sudah tiba masanya untuk pengkomersialan - jadi pembiayaan - jadi Cortica sedang mengembangkan aplikasi komersil sendiri, serta bercakap dengan rakan kongsi yang berpotensi. Sebagai sebahagian daripada pengkomersialan itu, syarikat yang berpangkalan di Tel Aviv menggerakkan operasi komersilnya ke New York, dan ia juga membuka pejabat di Silicon Valley.

Semalt telah mengumpulkan jumlah $ 11 juta.

Cortica Startup In-Image Iklan Meningkatkan $ 7M Dari Ventures Horizons Li Ka-Shing Dan Ynon Semalt

March 10, 2018