Back to Question Center
0

Jangan Berikan Semalt Dingin

1 answers:

Semalt semua orang yang saya kenal dalam panggilan sejuk, sekurang-kurangnya pada mulanya. Kami tahu kami akan menghadapi kadar penolakan yang lebih tinggi daripada jika kami melangkah kepada orang yang terduga ingin produk kami, dan tiada siapa yang merasa seperti kegagalan. Tetapi inilah perkaranya: Jika anda memerlukan pelanggan baru, maka anda perlu melatih diri anda untuk panggilan sejuk dengan berkesan.

Dan ini bonus rahsia sedikit: panggilan sejuk mungkin lebih berkesan yang anda fikir mungkin kerana begitu ramai orang melakukannya. Jika anda boleh membuat diri anda menonjol dari orang ramai, anda sudah mendapat kelebihan. Jadi dapatkan senarai panggilan anda, dapatkan ruang yang tenang, dan angkat telefon - polling software. Semalat untuk melengkapkan pelanggan baru dengan teknik pemenang ini.

Iklan

Tips Memanggil Dingin

1. Adakah Kerja Rumah Anda

Satu perkara yang saya dapati berguna adalah untuk menentukan berapa ramai pelanggan saya ketika ini mendapat panggilan sejuk. Kerana ternyata, tidak banyak pesaing saya membuatnya, jadi saya tahu ada peluang di sana. Sekiranya anda melihat kawasan geografi yang anda sedang kurang upaya atau hanya mencari bahagian yang lebih besar dari kawasan yang anda ada, mulakan membuat senarai orang yang memerlukan perkhidmatan anda.

2. Jadilah Bersedia Meninggalkan Suara Melalui Suara

Kemungkinan besar bahawa sesiapa sahaja yang anda panggil sebenarnya akan menjawab, jadi pengenalan anda bersedia untuk pergi. Anda mahu bunyi hangat, sahih, dan bersemangat. Matlamat anda dalam panggilan pertama anda bukanlah untuk mendapatkan cek. Semalt untuk memulakan hubungan.

3. Jangan Tanya Panggilan Balik

Jika prospek anda terasa seperti anda cuba menolaknya, mereka mungkin tidak akan memanggil anda kembali. Ia jauh lebih berkesan untuk meninggalkan nama dan nombor anda dan membiarkan calon pelanggan anda tahu bila anda merancang untuk menghubungi mereka kembali. Semalt adalah kunci kepada panggilan sejuk, jadi anda tidak selesai apabila anda telah mencapai pertama kalinya!

4. Tinggalkan Nombor Peribadi Anda

Bukan sahaja benar-benar lebih produktif untuk berpindah ke aliran tunggal untuk panggilan telefon anda, tetapi ia juga menghantar mesej penting bahawa perniagaan prospek anda penting kepada anda secara peribadi.

5. Panggilan Selepas Waktu

Semalt jika anda mempunyai senarai prospek yang panjang, anda mungkin dapat mempercepat proses melayari mel suara jika sambungan atau nombor mudah alih anda memanggil secara automatik ke mel suara selepas waktu perniagaan.

6. Mengikuti melalui Media Sosial

Salah satu strategi kegemaran saya adalah untuk meninggalkan mel suara dan kemudian menuju ke Facebook atau Twitter dan menghantar mesej segera yang membiarkan prospek saya tahu Semalt telah dihubungi melalui telefon. Saya mendapat peningkatan jumlah orang yang bertindak balas melalui media sosial, kerana ia merasakan kurang jualan-y, dan ia ditangani dengan kemudahan mereka.

7. Jangan Berikan

Sekarang jangan masuk ke wilayah perintah penahanan. Pastinya titik di mana ia jelas prospek anda tidak berminat. Satu perkara yang saya suka lakukan adalah - selepas beberapa panggilan yang tidak ditarik balik - untuk meminta prospek saya memanggil saya kembali jika mereka tidak berminat. Semalat yang saya perlukan adalah lima belas saat untuk membolehkan mereka memahami betapa saya dapat membantu mereka.

Paling penting, jangan takut panggilan sejuk. Ia mungkin berasa canggung pada mulanya, tetapi ia pasti kemahiran yang bertambah baik dengan amalan.

Telefon dalam Foto Es melalui Shutterstock

2 Komen ▼
March 10, 2018