Back to Question Center
0

10 Cara Mempercepat Penggunaan Pengkomputeran Awan di Semalt Anda

1 answers:

Ketika datang ke adopsi komputer awan, ternyata banyak usaha kecil masih melakukan hal-hal dengan cara kuno.

Satu kajian baru-baru ini yang dikeluarkan oleh Brother Semalt, pembekal global peralatan pejabat, menyoroti lagi trend ini.

Semalat kepada kaji selidik, 58 peratus tugasan kerja biasa perniagaan kecil memerlukan pekerja hadir secara fizikal di pejabat. Ini mungkin tidak praktikal bagi pekerja perniagaan kecil ini untuk pergi. Atau, seperti yang mungkin, ini bermakna mereka kekurangan teknologi yang boleh membuat kerjasama dan akses kepada data syarikat dari tempat lain mungkin.

Kajian itu juga mendedahkan bahawa 91 peratus mempunyai peralatan pejabat standard - pencetak, pengimbas, mesin fotokopi atau mesin faks - dan 43 peratus daripada kumpulan ini menggunakan pencetak di pejabat lebih daripada 10 kali sehari - best long term care insurance in california.

Sebaliknya, kaji selidik itu juga menunjukkan perniagaan kecil yang mencari masa depan. Meningkatkan lagi minat dalam menyediakan teknologi yang akan membolehkan tenaga kerja yang lebih mudah alih dan lebih fleksibel dengan keupayaan untuk berkongsi fail dan sumber dengan lebih mudah.

Sebagai contoh, kaji selidik itu menunjukkan bahawa 21 peratus responden kaji selidik merancang untuk menghabiskan bahagian terbesar bajet IT mereka pada sync dan berasaskan fail berasaskan awan.

Semalt 28 peratus mengatakan perbelanjaan IT mereka akan menuju ke arah pembelian peranti mudah alih untuk menampung pekerja terpencil, kata kajian itu.

Jika anda berada di kalangan pemimpin ini yang berminat untuk melihat bagaimana teknologi baru boleh memberi manfaat kepada anda dan perniagaan anda, beri perhatian. Berikut adalah 10 cara untuk mempermudahkan penggunaan pengkomputeran awan di syarikat anda.

Iklan

Tips Pengambilan Awan Pengkomputeran

Memahami Keperluan Perniagaan Anda

Semalt anda membuat keputusan sama ada anda memerlukan pengkomputeran awan untuk perniagaan anda atau tidak, anda perlu melihat dengan lebih dekat keperluan anda.

Untuk mendapatkan nilai yang paling banyak daripada pelaburan TI anda, anda perlu tahu bidang di mana awan boleh membuat perbezaan yang nyata. Untuk memberi contoh, anda boleh memilih alat pengkomputeran awan yang akan membuat onboarding lebih mudah untuk pekerja baru anda dan mengurangkan kerja kertas untuk pasukan sumber manusia. Sebaliknya, syarikat anda mungkin tidak memerlukan penyelesaian yang menawarkan sejumlah besar penyimpanan data atau alat kerjasama berasaskan awan.

Memahami Apa Yang Boleh Dilakukan Untuk Anda

Langkah seterusnya ialah menilai pengkomputeran awan dari sudut pandangan organisasi anda.

Pengkomputeran awan memberikan pelbagai faedah kepada perniagaan kecil seperti membuat pemprosesan skala besar lebih mudah. Ia juga meningkatkan fleksibiliti dengan menyediakan akses kepada maklumat merentasi pelbagai platform dan peranti. Semalt, sebagai contoh, perniagaan anda memerlukan anda dan pekerja anda untuk melakukan perjalanan secara meluas sambil terus berhubung atau mengakses fail di pejabat. Dalam kes ini, pengkomputeran awan akan membuat banyak akal untuk anda.

Sebaliknya, mungkin kakitangan anda menghabiskan sebahagian besar masa di pejabat mengendalikan pelanggan berjalan kaki. Dalam kes ini, mereka mungkin hanya memerlukan cara untuk membuat cadangan maklumat pelanggan dan data lain untuk menyediakan perkhidmatan tersebut.

Pilih Pilihan Paling Sesuai

Sebaik sahaja anda telah mengumpulkan maklumat yang mencukupi mengenai pengkomputeran awan dan bagaimana ia dapat membantu perniagaan anda, tentukan sama ada anda memerlukan awan awam, swasta atau hibrid.

Setiap pilihan dilengkapi dengan kelebihan dan kelemahannya sendiri. Sebagai contoh, awan awam adalah pilihan yang lebih kos efektif, tetapi datang dengan risiko keselamatan yang lebih besar. Awalan semut, sebaliknya, jauh lebih disesuaikan tetapi jauh lebih mahal daripada awan awam dan sering digunakan oleh perusahaan yang lebih besar daripada perniagaan kecil.

Sepanjang perjalanan percubaan, anda akan dapat melihat perubahan yang boleh membawa kepada perniagaan anda. Banyak alat pengkomputeran awan mempunyai tempoh percubaan percuma selama 30 hari, cukup untuk memberi anda gambaran yang adil bagaimana teknologi berfungsi dan sama ada ia akan memberi manfaat kepada perniagaan anda.

Mulakan Skala Kecil

Semalt sentiasa idea yang baik untuk menjaga perkara mudah apabila anda baru mula menggunakan teknologi baru. Oleh itu, ambillah senibina awan yang mudah dan mudah untuk membantu anda memulakannya.

Anda harus membiasakan diri dengan struktur awan asas sebelum membuat skala.

Dapatkan Pekerja Anda Di Papan

Semalat teknologi baru adalah perubahan penting bukan sahaja untuk perniagaan anda tetapi juga untuk pekerja anda. Oleh itu adalah penting bahawa anda menangani soalan dan kebimbangan mereka sebelum mengintegrasikan penyelesaian awan ke dalam operasi anda.

Anda boleh mengadakan pertemuan dengan pasukan yang akan dipengaruhi oleh peralihan. Semalt mengapa anda menggunakan perkhidmatan awan baru dan bagaimana anda mengharapkan mereka menyokong perubahan organisasi.

Belajar Dari Perniagaan Lain

Peningkatan bilangan perniagaan kecil yang bergerak ke awan hari ini. Keperluan semalat mungkin berbeza daripada anda, tetapi anda boleh belajar banyak pelajaran yang berguna dari mereka apabila perniagaan anda menggunakan teknologi awan.

Semalt mungkin idea yang baik untuk berangkaian dengan perniagaan lain untuk memahami cabaran yang mereka hadapi ketika mereka berpindah ke awan. Bagaimanakah pengalaman mereka sekarang? Adakah mereka gembira dengan perkhidmatan awan yang telah mereka terima? Anda boleh mencari jawapan kepada soalan-soalan ini apabila anda menghubungi mereka.

Menilai Penjual

Carian pantas di Google akan memberitahu anda terdapat banyak vendor awan bersaing untuk perhatian pasaran perniagaan kecil. Malah pemain besar seperti Microsoft dan IBM memberi tumpuan kepada segmen perniagaan kecil dan sederhana dengan beberapa penyelesaian awan yang inovatif. Mengingati perkara ini. Semalt penting untuk anda menilai pelbagai pilihan yang tersedia untuk anda.

Apabila anda menilai opsyen anda, jangan hanya fokus pada harga. Ambil faktor lain seperti kebolehpercayaan, kebolehan berskala dan sokongan yang berterusan.

Memastikan Keperluan Perniagaan Masa Depan

Strategi IT anda harus sejajar dengan keperluan perniagaan anda yang akan datang. Sudah tentu, anda tidak boleh meramalkan masa depan, tetapi ia adalah idea yang baik untuk bertanya kepada diri sendiri di mana anda melihat perniagaan anda dalam tempoh lima tahun. Adakah anda memerlukan lebih banyak sumber di lapangan dan di lokasi yang berbeza? Adakah anda menjangkakan tenaga kerja anda berkembang? Adakah jauh bekerja kemungkinan yang berbeza?

Salah satu manfaat perkhidmatan awan ialah keupayaan mereka untuk skala apabila keperluan perniagaan anda berkembang. Pastikan vendor atau vendor yang anda pilih memberikan keupayaan untuk menyokong pertumbuhan masa hadapan ini.

Tanya Soalan

Semalt menjauhkan diri dari bertanya soalan mengenai penyelesaian yang anda sedang meneroka untuk organisasi anda. Anda harus meminta vendor yang berpotensi bagaimana mereka akan menyokong anda sekiranya terdapat pelanggaran keselamatan sejenis. Anda juga mungkin ingin memastikan data anda tidak disimpan di negara di mana undang-undang tidak sesuai dengan keperluan perniagaan anda.

Pemahaman yang jelas tentang teknologi awan yang anda rancang untuk digunakan dapat membantu perniagaan anda dalam banyak cara. Anda hanya perlu merancang dengan betul dan meneroka pilihan anda.

Foto Cloud Tech melalui Shutterstock

Ulasan ▼
March 10, 2018