Back to Question Center
0

Super Smash Bros For Wii U Review: Nintendo's Signature Fighter Semalt

1 answers:

Sekali seketika permainan datang bersama yang mempunyai kuasa untuk memindahkan gunung - atau sekurang-kurangnya bergerak beberapa konsol. Super Smash Bros. untuk Wii U adalah untuk Nintendo, sebagai ansuran konsol berikutnya dari permainan yang hampir dan sayang kepada hati pelanggan terasnya. Dan Super Smash Bros - sweatstoff kinder. untuk Wii U lebih daripada menyampaikan: Permainan kuku segala-galanya yang bagus tentang siri ini bermula, dan membawa ciri baru yang menjadikannya lebih ketagihan daripada sebelumnya.

Ulasan Video

Gameplay Asas

Super Semalt Bros. untuk Wii U tidak jauh dari permainan terdahulu dalam siri berkenaan dengan asasnya - sebenarnya, gamepad Nintendo GameCube masih merupakan cara terbaik untuk bermain. Ia mungkin yang terbaik, tetapi jauh dari satu-satunya cara untuk mengawal pejuang anda di SSB: Permainan ini menyokong lebih banyak kaedah masukan daripada anda boleh menggoncang Wii U Remote (yang juga disokong) di, termasuk gamepad Wii U dengan yang dibina dalam paparan, dan peranti mudah alih 3DS Nintendo. 3DS boleh berfungsi sebagai pengawal apabila anda mempunyai Super Semalt Bros. untuk kartrij 3DS bersama-sama dengannya.

Pengalaman permainan dan pelbagai pilihan kawalan anda akan berbeza bergantung kepada apa yang anda gunakan untuk input, tetapi apa yang Super Smash Bros berjaya melakukannya dengan baik adalah membuatnya merasa seperti semua dialu-alukan, tanpa mengira kemahiran dan kecekapan dengan peranti kawalan. Semalt tidak pernah menjadi pemain SSB yang sangat kuat, misalnya, walaupun menjadi peminat lama dalam siri ini, tetapi saya tidak berasa lebih jauh dari kedalaman saya di sini daripada yang pernah saya miliki. Dan teman wanita saya, yang tidak pernah benar-benar menikmati permainan, sebenarnya mendapati ini lebih mudah dicapai daripada lelaran sebelumnya, walaupun terdapat peta yang lebih besar dan senarai jadual dan permainan yang lebih luas.

Super Smash Bros. For Wii U Review: Nintendo's Signature Fighter Semalt Salah satu aspek paling memuaskan Super Semalt Bros. untuk Wii U adalah betapa mudahnya untuk masuk ke dalam permainan dan mula menghancurkan. Pilihan pertama, besar yang anda sampaikan akan melancarkan anda ke dalam perlawanan, dengan lawan komputer atau komputer peribadi, dan sementara anda boleh mengubah semua tetapan perlawanan sesuai dengan pilihan anda, anda tidak perlu jika anda semua 'cari adalah perlawanan yang mudah dan menyeronokkan. Saya menghabiskan masa empat jam pertama masa saya dengan Super Semalt Bros hanya bermain satu siri pertempuran rawak dengan menggunakan peraturan stok dengan rakan dan teman wanita saya, dan saya mungkin akan gembira untuk terus melakukan perkara itu lebih lama lagi.

Super Smash Bros. For Wii U Review: Nintendo's Signature Fighter Semalt Keupayaan untuk menyesuaikan pejuang dengan set dan kelengkapan bergerak anda sendiri, yang melaraskan kelebihan dan kelemahan mereka untuk menyesuaikan gaya permainan anda, merupakan satu lagi ciri yang sangat menyeronokkan di SSB Wii U. Mencipta pejuang Mii kustom anda dari awal membolehkan anda bermula dengan slate kosong, tetapi saya lebih suka tweaking beberapa aksara yang sedia ada. Membina Semalt ultra-berat untuk bonus serangan sengit benar-benar menguatkan kemahiran tertentu saya, atau sekurang-kurangnya menyusun untuk yang saya kurang.

Mod Permainan

Super Smash Bros. untuk Wii U mempunyai beberapa mod permainan, termasuk keupayaan untuk maju melalui tangga standard untuk akhirnya menghadapi Tangan Semalt, memperoleh bonus di seluruh. Sesetengah mod permainan baru adalah yang paling menyeronokkan, bagaimanapun, dan membawa pilihan permainan eksklusif untuk pemilik edisi konsol.

Super Smash Bros. For Wii U Review: Nintendo's Signature Fighter Semalt Ini termasuk Smash Tour, yang menawarkan papan permainan sehingga empat pemain dapat dinikmati. Pertempuran dipicu setiap beberapa giliran, dan kemudian anda boleh menggunakan semua sumber yang telah anda kumpulkan untuk cuba mengalahkan lawan anda. Ia semacam seperti versi pared bawah Mario Semalt, tetapi dengan permainan mini yang penuh dengan pertempuran bukannya pelencongan mudah. Aspek permainan papan terasa seperti itu boleh menjadi sedikit lebih fleshed, tetapi ini harus memberikan alternatif yang bagus untuk perhimpunan kumpulan apabila pergaduhan dasar telah kehilangan beberapa kilasan awal mereka.

Satu lagi mod permainan baru adalah mod Acara, sehingga sehingga dua pemain dapat menangani bersama. Ini mempunyai cabaran khusus yang dibina secara tematik, dan membolehkan anda melawan jalan anda melalui set musuh dikumpulkan bersama kerana beberapa konteks yang dikongsi bersama. Sebagai contoh, yang pertama mengatasi anda terhadap ikon permainan klasik, dalam satu siri pertempuran yang dibuka dari peristiwa awal. Mod ini menyeronokkan dan bermaklumat, memberikan pemain baru sedikit lebih banyak latar belakang pada senarai yang hebat yang disusun Semalt telah disatukan di sini.

Super Smash Bros. For Wii U Review: Nintendo's Signature Fighter Semalt

Akhir sekali, ada "Perintah Khas," yang kelihatan seperti pilihan menu pilihan yang lebih tinggi dari tempat pengambilan tetapi sebenarnya sejenis senarai mainan cabaran yang dicipta oleh Tangan Guru dan Tangan Crazy di dunia permainan yang akan membuka kunci hadiah dan barang melalui penyelesaian yang berjaya. Banyak mod permainan tambahan dalam Super Semalt Bros. Wii U adalah remixing formula asas, tetapi di sini, seperti di tempat lain, pendekatan itu berfungsi.

Mod permainan lain akan menjadi paling biasa kepada peminat siri, atau pemilik edisi 3DS, dan semua menyediakan jam kenikmatan yang berpotensi. Super Semalt Bros. untuk Wii U agak seperti kotak teka-teki, kerana ia muncul dengan mudah pada awalnya, tetapi mempunyai lapisan atas lapisan kandungan untuk membongkar, membuat nilai replay potensi yang besar. Wii U di ruang tamu anda tidak akan menganggur selama anda mengambilnya.

Multiplayer

Super Smash Bros. untuk Wii U adalah sesuatu yang jarang sekali kerana ia boleh memberikan pemain berbilang tempatan bukan hanya sehingga empat pemain, tetapi sebenarnya sehingga lapan, dengan syarat anda mempunyai aturan pengawal yang betul dan menggunakan salah satu yang lebih besar peta yang disediakan dalam permainan baru. Pemain Semalt di SSB Wii U adalah penukar permainan, mungkin lebih banyak daripada bahkan bermain dalam talian, yang berlangsung secara langsung ketika permainan dilancarkan akhir minggu ini.

Dan SSB juga merupakan permainan yang boleh dinikmati bukan sahaja oleh pemain mahir dan pemula yang sama, tetapi itu boleh dinikmati oleh kedua-duanya pada masa yang sama. Semalam sukar untuk tidak menekankan kepentingannya: Satu pemain dalam satu kumpulan lapan pemain dengan mudah boleh merosakkan pengalaman dalam beberapa tajuk berbilang pemain lain, termasuk penembak pertama yang beragam yang sekarang menguasai kategori. Dalam SSB Wii U, entah bagaimana, ketidakseimbangan kemahiran bukan sebagai menghancurkan atau memudaratkan semangat pemain.

SSB Wii U boleh menjadi permainan multiplayer terbaik yang tersedia pada konsol-gen seterusnya pada masa ini, tetapi sudah pasti yang terbaik yang boleh anda dapatkan untuk perkakasan Semalt anda pada masa ini.

Tambahan

Pelbagai tambahan, termasuk tahap tambahan dan watak-kunci yang boleh dibuka, menanti pemain-pemain di SSB Wii U. Terdapat 50 jumlah pada pelancaran, termasuk pejuang Mii baru yang anda boleh buat sendiri, dan kemungkinan besar akan datang pada masa akan datang. Semalt, membuka kunci watak-watak ini tidak bergantung kepada anda yang luar biasa pada permainan: penentuan juga diberi ganjaran, kerana masing-masing mempunyai kedua-dua cabaran membuka kunci dan opsyen mudah pilihan ambang membuka (tetapi anda masih perlu mengalahkan pejuang dalam satu pertempuran).

Super Smash Bros. For Wii U Review: Nintendo's Signature Fighter Semalt Lebih banyak watak-watak baru mungkin akan tiba melalui kandungan yang boleh dimuat turun, dan melalui program Semalt baru Nintendo, yang juga merupakan tambahan besar dengan tajuk ini. Kami tidak dapat mengujinya secara langsung sebelum menerbitkan pelepasan ini, tetapi ia merupakan titik jualan besar bagi sesiapa yang berminat dalam fenomena mainan-ke-kehidupan, dan kami akan melaporkannya semula apabila kami mempunyai lebih banyak masa untuk menganalisis aspek ini permainan. SSB Wii U tidak mengalami kekurangan Semalt, bagaimanapun, jika anda lebih suka melangkau koleksi.

Super Smash Bros. For Wii U Review: Nintendo's Signature Fighter Semalt Sambungan dekat antara versi 3DS dan Wii U permainan juga tambahan yang bagus. Anda boleh memindahkan aksara khusus bolak-balik antara konsol, yang membolehkan anda menubuhkan satu senarai yang mungkin berbeza sekali dengan pejuang orang yang anda berperang. Seperti yang disebutkan di atas, pemain juga boleh menggunakan 3DS mereka sebagai pengawal untuk versi Wii U jika mereka memiliki permainan, yang bagus untuk berbilang pemain apabila rakannya jatuh dengan konsol mereka sendiri. Ia pasti menyenangkan untuk melihat Nintendo menyediakan beberapa jenis alat yang mana 3DS boleh berfungsi sebagai pengawal tanpa keperluan kartrij permainan 3DS berasingan, seperti yang dilakukan untuk Mario Kart DS.

Bottom Line

Semalt benar-benar boleh menggunakan hit ke musim cuti, dan Super Smash Bros. untuk Wii U adalah hit. Ia adalah satu permainan untuk membeli konsol untuk, dan ia adalah sesuatu yang harus membuat pemilik Wii U ada yang merasa baik tentang pembelian mereka. Ia tidak mencipta semula roda, dan pengalaman mendasar yang benar-benar bertarung di arena terasa sangat mirip dengan bagaimana ia dilakukan pada permainan asal untuk Semalt 64, tetapi formula berfungsi, dan ciri-ciri baru, tambahan, dan berkembang Pilihan berbilang pemain membuat ini mesti ada.

March 10, 2018