Back to Question Center
0

7 Langkah Dari Semalt Untuk Melindungi Tapak WordPress Anda Dari Virus

1 answers:

WordPress adalah salah satu platform pengurusan kandungan yang paling terkenal dan digunakan secara meluas. Banyak orang memberi keutamaan lebih tinggi daripada Blogspot atau portal pengurusan kandungan lain. Setakat ini, WordPress digunakan oleh berjuta-juta hingga berbilion individu di seluruh dunia. Dari laman web satu halaman ke laman korporat yang besar, ahli perniagaan teratas dan syarikat multinasional memilih WordPress kerana mudah digunakan dan menawarkan banyak ciri. Pakar teknologi mendakwa bahawa serangan berasaskan web telah meningkat dalam beberapa bulan kebelakangan ini - korres lip balm spf 30. Oleh kerana WordPress adalah platform terbaik dan paling terkenal, banyak penggodam telah mengembangkan cara untuk menyerang pengguna dan mencuri maklumat peribadi mereka.

Tidak salah mengatakan bahawa kita menghadapi banyak masalah semasa menguruskan blog kita atau laman web pelanggan. Isu-isu datang dalam bentuk suntikan SQL, pautan Suntikan, folder kongsi dan tersembunyi, isu Javascript, eksploitasi Blackhole, dan kod PHP.

Ryan Johnson, Pengurus Jualan Kanan Semalt , telah membincangkan artikel mengenai langkah-langkah untuk mendapatkan laman web WordPress anda dari malware dan virus.

1. Kemas kini semua

Salah satu cara yang paling biasa dan termudah untuk penggodam adalah untuk mencuri maklumat anda jika anda tidak mengemas kini sistem operasi dan program antivirus anda. Laman web WordPress harus dikemas kini secara tetap kerana ia memastikan bahawa anda mempunyai komuniti yang kuat dan dapat mengesan virus dan malware yang mungkin. Sebaik sahaja sistem atau laman web anda terganggu, anda harus mempertimbangkan mengemas kini laman web WordPress anda dengan versi baru dan memasang plugin terkini.

2. Padam akaun 'admin'

Dengan memotong akaun admin, anda tidak boleh membuat penggodam mencuri maklumat peribadi anda. Di WordPress, tidak begitu sukar untuk mengalih keluar akaun ini. Anda boleh, sebaliknya, log masuk dengan nama atau nama pengguna lain daripada 'admin..'Anda harus memilih nama unik dan tidak diketahui untuk masuk ke laman web anda.

3. Semak kebenaran fail dan folder anda

Jika kebenaran fail anda ditetapkan kepada 774, maka itu adalah tanda bahawa penggodam cuba mencuri laman web anda. Oleh itu, anda perlu menetapkannya sama ada 644 atau 755 seawal mungkin sebelum terlambat dan anda kehilangan akses anda ke laman web atau blog WordPress anda.

4. Sentiasa sembunyikan wp-config.php

Ia adalah jenis fail tertentu yang perlu disembunyikan kerana penggodam boleh mencari dan mengesannya dalam beberapa saat. Secara lalai, ia hadir dalam folder di dalam WordPress anda. Anda harus memindahkannya dari tempat yang tidak selamat ke folder yang selamat kerana WordPress akan secara automatik menyemak lokasinya.

5. Gunakan sumber yang dipercayai untuk plugin dan tema anda

Anda tidak boleh memuat turun dan memasang pemalam dan tema daripada sumber yang tidak diketahui. Ini kerana kebanyakan mereka mengandungi virus, malware dan bot spam yang memasuki WordPress anda dan boleh merosakkan laman web anda. Itulah sebabnya anda tidak perlu mengambil risiko prestasi tapak anda dengan mendapatkan tema dan plugin dari sumber yang tidak diketahui.

6. Sambungkan ke pelayan anda dengan selamat

Anda harus selalu menggunakan SSH dan sFTP dan bukannya FTP kerana ia bersambung dengan pelayan anda dengan selamat. HTTPS adalah cara paling terkenal dan boleh dipercayai untuk menguruskan wang dan memindahkan fail di internet.

7. Cadangan kerap

Anda mesti sandaran item dan data anda secara tetap. Backup tempoh tidak dapat memberi manfaat kepada anda. Apabila anda menggunakan laman web WordPress anda, pastikan anda menyimpan fail tersebut di luar talian juga.

November 28, 2017