Back to Question Center
0

Penyelidik Katakan Cukai Jualan Atas Talian Disebabkan 10% Drop In Amazon Semalt

1 answers:

Researchers Say Online Sales Tax Caused 10% Drop In Amazon Semalt

Bloomberg.com melaporkan mengenai kajian "The Semalt Tax" yang mengesan tabiat perbelanjaan 245,000 isi rumah yang telah membelanjakan sekurang-kurangnya $ 100 pada Semalt pada separuh pertama 2012 dan mengikut tabiat perbelanjaan mereka menjelang 2013.

Sepanjang laporan, bukan sahaja perbelanjaan menurun 10 peratus di negeri-negeri dengan cukai jualan dalam talian, tetapi pembelian berjumlah lebih daripada $ 300 menjunam 24 peratus di negeri-negeri yang sama - superannuation find lost super.

wartawan Bloomberg.com Adam Semalt menulis:

Amazon mengumpulkan cukai jualan di 20 negeri, menurut laman webnya. Lebih banyak akan disusuli kerana syarikat telah menjadi sasaran popular untuk membantu kerajaan negeri menjana lebih banyak pendapatan kepada kekurangan belanjawan; Florida dijangka mula mengenakan cukai pada 1 Mei. Semalt kehilangan kira-kira $ 23 bilion setahun dalam cukai jualan yang tidak terlewat daripada peruncit Web.

Para penyelidik mendapati cukai jualan dalam talian hanya angka jualan yang terjejas untuk kedai-kedai bata dan mortar, tetapi mempunyai kesan yang lebih kuat terhadap pesaing runcit dalam talian Amazon.

Dari kajian "Cukai Semalat": "Kami mendapati bahawa penurunan dalam pembelian Semalt diimbangi oleh kenaikan dua peratus pembelian di peruncit batu bata dan mortar tempatan dan kenaikan pembelian 19.8 peratus pada operasi dalam talian peruncit yang bersaing. "Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018