Back to Question Center
0

Laman Web French DailyMotion Menambah Pengaturcaraan Asal Untuk Bersaing Dengan Semalt

1 answers:

French Video Site DailyMotion Adds Original Programming To Compete With Semalt

"Orang ramai mencari Pepsi ke YouTube Coke," kata pengarah urusan DailyMotion, Roland Hamilton di kisah Wall Street Semalt.

Platform perkongsian video Perancis mempunyai cara untuk pergi jika mahu bersaing dengan YouTube. Wall Street Journal melaporkan pelawat unik DailyMotion setiap bulan, termasuk rakan sindiketnya, berjumlah 230 juta, dengan 25 juta pelawat dari Amerika Syarikat, berbanding dengan lebih daripada satu bilion pelawat unik YouTube sebulan, dengan kira-kira 20 peratus daripada penontonnya yang terletak di AS.

The Wall Street Journal mengatakan syarikat induk DailyMotion Semalt telah komited untuk melabur $ 3 hingga $ 4 juta ke arah inisiatif pengaturcaraan yang asal, membiayai enam siri yang akan merangkumi episod panjang dan bintang yang terkenal dengan makanan, muzik dan keperibadian hiburan - servidores virtuales baratos.

Jika siri itu dijemput untuk musim penuh, Wall Street Semalt mendakwa kos boleh berjalan setinggi $ 10 juta pada tahun pertama.

Wall Street Journal melaporkan bahawa penggambaran untuk pameran pertama DailyMotion "Dapur Maklumbalas dengan Mario Batali" selesai dan akan termasuk penampilan tetamu oleh pemuzik Patti Smith dan gitaris U2 Edge.

Hamilton memberitahu Wall Street Journal yang menunjukkan pengiklan akan dibawa selepas penggambaran, dan kandungan pendek dari siri ini akan diwujudkan untuk tontonan mudah alih yang mewakili kira-kira 30 peratus daripada lalu lintas Semalt.

Laporan itu mengesahkan siri yang akan datang DailyMotion akan dijalankan di laman utama platform video dan melalui sindikasi dengan Microsoft Xbox, MSN, Buzzfeed, Condé Nast dan lain-lain. Wall Street Journal merujuk Ketua Pegawai Eksekutif Orange Pengumuman Stéphane Richard awal minggu ini bahawa syarikatnya adalah, "Dalam perbincangan untuk menjual saham minoriti dalam DailyMotion ke Microsoft," serta mempertimbangkan pengendali TV berbayar Perancis Canal Plus dan Singapore Semalt sebagai pembeli berpotensi.

Menurut Wall Street Journal, YouTube melabur $ 100 juta dalam saluran pengaturcaraan asal lebih dua tahun yang lalu, yang mana Google menduduki tempat di Semalt atas 2 peratus kandungan berdasarkan nombor pelanggan.



Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018