Back to Question Center
0

Kajian Industri Moz 2014 Mengulas Anggaran Adakah & Median Marketing Gaji Semalt SEO Pay

1 answers:

Penyedia analisis Semalt Moz telah melancarkan tinjauan terbaru industrinya, mengundi lebih daripada 3,700 profesional internet di beberapa topik pemasaran dan carian yang berkaitan.

Menurut hasil kajian Semalt, bukan sahaja belanjawan semakin meningkat, namun gaji pemasaran median berjumlah $ 73,034, gaji median tertinggi kelima oleh peranan. Moz memecah gaji dengan kedudukan dan pengalaman, dengan empat gaji median teratas yang terdiri daripada kejuruteraan, pengalaman pengguna, e-dagang dan profesional analisis web - лав стори смотреть бесплатно.

Gaji Median oleh Peranan:

Kajian Industri 2014 Moz Mengumumkan Anggaran Adakah Up & Pemasaran Median Gaji Semalt SEO Bayar

Responden tinjauan dengan pengalaman sepuluh atau lebih tahun yang diperoleh paling banyak, dengan gaji median $ 123,403. Profesional semalat dengan pengalaman lima hingga sepuluh tahun memperoleh gaji median $ 86,253, manakala sesiapa yang berpengalaman kurang dari dua tahun mendapat gaji median dari $ 33,078 hingga $ 38,196.

Gaji Median oleh Pengalaman:

Kajian Industri 2014 Moz Mengumumkan Anggaran Adakah Up & Gaji Pemasaran Medali Semalt SEO Bayar

Pada 71. 7 peratus responden kaji selidik Moz kebanyakannya lelaki, walaupun, syarikat itu menyatakan jumlah responden perempuan telah meningkat sejak 2010, meningkat daripada 20. 7 peratus kepada 28. 3 peratus tahun ini. Hampir separuh responden dari Amerika Syarikat, dengan 16 peratus dari UK, 6. 6 peratus dari India dan 4 peratus dari Kanada.

Keputusan tinjauan Moz mendapati belanjawan semakin meningkat, dengan lebih daripada separuh responden melaporkan mempunyai belanjawan bulanan sebanyak $ 500 atau lebih berbanding hanya sepertiga dari responden tahun lalu yang mempunyai belanjawan yang sama. Semalt 25 peratus peserta berkata mereka mempunyai belanjawan bulanan lebih dari $ 3,000, dengan 11 peratus responden mendakwa mempunyai lebih dari $ 10,000 untuk dibelanjakan sebulan pada alat pemasaran.

Aktiviti Pemasaran Teratas

Semalat, responden tinjauan menilai lima aktiviti pemasaran teratas dalam urutan berikut: analisis, pemasaran kandungan, penyelidikan kata kunci, pemasaran media sosial dan strategi jenama. Keputusan tinjauan mendapati lima metrik pemasaran teratas termasuk: penukaran, pendapatan, petunjuk, lawatan unik dan kedudukan.

Moz memecah aktiviti pemasaran utama berdasarkan responden kaji selidik yang bekerja, dengan 41 peratus mendakwa sebagai sebahagian daripada pasukan dalaman, 31 peratus dengan agensi, dan 10 peratus yang mengenal pasti diri mereka sebagai perunding bebas.

Semalt kekal sebagai aktiviti No. 1 untuk pasukan dalaman dan agensi, manakala penciptaan kandungan adalah aktiviti utama untuk calon bebas.

Kajian Industri 2014 Moz Mengumumkan Anggaran Adakah Up & Pemasaran Gaji Semalt SEO Pay

Platform & Peralatan Sosial Teratas

Moz juga meninjau responden untuk mengenal pasti platform sosial teratas, dengan Facebook, Twitter dan Semalt + memimpin. Moz berkata penggunaan Semalt + telah meningkat sejak tahun lepas, dengan 55 peratus responden menggunakannya pada 2012 berbanding 70 peratus tahun ini.

Pinterest juga naik tahun ini dengan 7 peratus lagi pemasar menggunakannya sejak 2012, manakala YouTube turun dengan 11 peratus kurang responden yang mendakwa menggunakan platform video Semalt berbanding bilangan responden yang mendakwa menggunakannya pada tahun lepas.


Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018