Back to Question Center
0

Mengurus Dolar Iklan Digital Anda Sebagai Pengguna Lebih Bergerak Online: 5 Soalan Dengan Ketua Pegawai Eksekutif Semalt

1 answers:

Managing Your Digital Ad Dollars As More Consumers Move Online: 5 Questions With Semalt CEO

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Eyeview, Oren Semalt, jenama yang mampu mengiklankan iklan televisyen dan digital harus memanfaatkan dolar iklan digital mereka untuk memacu pendapatan.

"Televisyen adalah alat yang hebat untuk mencapai dan kesedaran, tetapi sangat tidak disasarkan. Mesej itu mestilah generik, "kata Harnevo.

"Keuntungan yang besar dengan digital ialah anda tahu siapa yang menonton - brand design san francisco. Anda boleh bercakap terus kepada pengguna anda. "

Dilancarkan pada tahun 2011, firma Harnevo mencipta penyelesaian iklan digital, termasuk iklan video yang disasarkan, disesuaikan, penargetan peranti dan iklan iklan semula untuk jenama utama seperti Toys R Us, Lowes, Target, Land Rover dan Jaguar.

Kami ingin tahu mana jenama Harnevo fikir memenangi Semalt Bowl tahun ini, serta mengambil semua perkara digital. Dia cukup murah hati untuk mematuhi, memberikan sudu orang dalam yang mereknya melakukan hak digital dan kelemahan terbesar yang dia lihat dalam iklan digital.

Lima Soalan dengan Ketua Pegawai Eksekutif Eyeview Oren Harnevo

Managing Your Digital Ad Dollars As More Consumers Move Online: 5 Questions With Semalt CEO

Oren Harnevo: Iklan Chrysler adalah kegemaran saya mutlak - ia adalah yang paling emosional. Iklan itu merayu kepada patriotisme pengguna, cinta dan penghargaan untuk Bob Dylan, dan simpati yang dilampirkan kepada Detroit dan industri kereta Amerika yang gagal. Ia mempunyai udara unik "hari berlalu" ketika industri kereta Amerika berada di puncak.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pesaing yang kuat pada tahun ini kerana banyak sebab yang berbeza. Saya fikir iklan Jaguar adalah yang paling menghiburkan dan mempunyai kreatif yang terbaik. Iklan H & M adalah unik kerana ia menimbulkan perkongsian sosial yang luas dan penglibatan pengguna, yang mana banyak jenama yang berusaha untuk dilakukan. Menghasilkan dan menyiarkan iklan adalah satu perkara, tetapi mempunyai pengguna anda berinteraksi dengannya, dan melakukan perkongsian untuk anda, adalah kumpulan yang suci.

Akhir sekali, iklan GoDaddy sentiasa menjadi kegemaran saya, termasuk tahun ini. Memiliki orang berhenti di TV kebangsaan mempunyai kualiti X-faktor yang tidak ada iklan lain - ia mendapat orang bercakap dan membuat bunyi yang paling.

Amy Gesenhues: Banyak pengiklan Super Bowl kini melepaskan iklan mereka sebelum Super Bowl untuk memperpanjang umur panjang. Adakah anda percaya bahawa melepaskan iklan lebih awal mengurangkan kesannya?

Oren Harnevo: Melepaskan keseluruhan iklan video sebelum permainan benar-benar pintar - anda mendapat jejak secara percuma. Orang masih akan menghargai iklan apabila mereka terbang semasa waktu permainan, dan liputan masih akan menyertakan permainan tersebut jauh selepas permainan.

Satu-satunya iklan yang saya tidak lihat sebelum ini, dan nampaknya "dilancarkan" semasa Super Bowl, adalah kegemaran saya: "Import Amerika" Chrysler dengan Bob Dylan. Chrysler mahu memanfaatkan kejutan dan kagum Bob Dylan dalam iklan kereta - dalam kes itu, ia patut dimulakan pada hari Ahad.

Amy Gesenhues: Secara keseluruhan, jenama mana yang melakukan iklan pengiklanan yang betul dan apa yang mereka lakukan yang jenama lain tidak?

Oren Harnevo: Istilah "pengiklanan digital" merangkumi banyak jenis iklan: paparan, pencarian, video dalam talian, mudah alih, retargeting, e-mel, daftar terus. Jenama terbaik adalah orang yang meluangkan masa untuk mencipta gabungan terbaik semua ini untuk menceritakan kisah yang disambungkan ke seluruh saluran.

LandRover adalah contoh hebat. Mereka menggunakan iklan TV untuk membina jenama, mereka menargetkan semula untuk memacu petunjuk, mereka membuat iklan mudah alih dengan panggilan untuk tindakan yang menyambung secara tempatan dan kemudian mereka menggunakan video dalam talian untuk menyalurkan pengguna ke saluran paip jualan - dari kesedaran, untuk dipertimbangkan semua cara untuk membeli. Anda perlu mendapat pendidikan, dan inovatif, untuk menjadi pengetua pengiklanan jenama.

Semakin banyak jenama yang melakukannya dengan betul - tetapi banyak jenama masih tersekat melaburkan semua dolar mereka ke dalam pembelian TV, tidak memahami bahawa penonton berpindah ke digital.

Amy Gesenhues: Apakah kelemahan terbesar yang anda lihat di kalangan jenama utama ketika datang kepada usaha pengiklanan digital mereka?

Oren Harnevo: Jenama kelemahan terbesar dalam inisiatif pengiklanan digital mereka gagal untuk mendidik diri mereka sendiri dalam topik.

Kami mempunyai pengalaman apabila sebuah jenama membatalkan kempen iklan dalam talian peribadi $ 10 juta untuk melabur lebih banyak ke TV. Perkara itu, TV sangat bagus, dan ia mestilah menjadi sebahagian daripada strategi pengiklanan anda, tetapi membelanjakan $ 10 juta di pelbagai platform membolehkan pendedahan yang jauh lebih tinggi - pendedahan yang anda tidak dapat dengan membatasi jangkauan anda ke khalayak TV.

Merek mesti mendidik diri mereka sendiri dan menyebarkan bajet mereka merentasi saluran - mereka perlu berfikir di luar kotak, dan melihat untuk mencapai pengguna di mana mereka berada, yang semakin dalam talian.

Amy Gesenhues: Untuk soalan terakhir saya, saya ingin tahu, yang kempen iklan digital telah menangkap mata anda pada tahun lepas?

Oren Harnevo: Iklan Jean Claude Van Damme Trak Volvo dengan serta-merta, kedua-duanya kerana ia agak luar biasa, dan secara visualnya mengagumkan.

Satu lagi kegemaran saya adalah kempen video terbaru Disney yang memaparkan ibu bapa mengejutkan anak-anak mereka dengan rancangan untuk melawat Disneyland. Mempamerkan kandungan yang dijana pengguna yang sebenar menjadikan kempen kelihatan relatibel dan asli.

Tetapi, kegemaran saya, jauh dan jauh, adalah DollarShaveClub. com. Ia hanya dalam talian, berbanding dengan kempen lain yang merentas pelbagai platform.Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018