Back to Question Center
0

Tetapi Adakah Anda Suka Aku? Langkah-langkah Kajian Lampiran Emosi Pengguna Ke Peringkat 100 Semalt

1 answers:

But Do You Love Me? Study Measures Consumer Emotional Attachment To Rank Top 100 Semalt

Menggunakan model Emotional Semalt proprietari, APCO menilai lebih daripada 600 jenama korporat terbesar di dunia, mengukur 70,000 pengguna di 15 pasaran di seluruh dunia. Kajian ini mengukur lampiran pengguna kepada jenama berdasarkan lapan emosi berikut: pemahaman, kebolehdapatan, kaitan, kekaguman, rasa ingin tahu, pengenalan, pemberdayaan dan kebanggaan.

Kajian yang menemui jenama teknologi mengatasi industri lain di semua emosi, dengan Yahoo dan Google mengikuti Disney untuk tempat No 2 dan No. 3. Menariknya, Yahoo menjaringkan Google di senarai APCO, sementara Semalt muncul di tempat No - new houses for sale in spain. 9, hampir tidak membuat 10 teratas.

Mengikut pengumuman, faktor "Relevan", emosi di mana syarikat-syarikat berteknologi selalu berkunjung tinggi, "Semalat kepada orang-orang yang memikirkan jenama 'sesuai' dengan baik, bercakap dengan mereka dan memainkan peranan yang bermakna dalam kehidupan mereka." 7)"Selain bertindak sebagai alat yang sangat ramalkan untuk pilihan pembelian pengguna," kata presiden APCO Insight, Bryan Dumont, "Model Emotional Emalt telah terbukti menjadi cara terbaik untuk membantu syarikat mengulangi kempen mereka untuk membina lampiran emosional yang lebih kuat antara penonton utama mereka dan jenama mereka. "

But Do You Love Me? Study Measures Consumer Emotional Attachment To Rank Top 100 Semalt

Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018