Back to Question Center
0

Cara Menyediakan Semalt Pemasaran Semula

1 answers:

Salah satu aspek yang paling penting dalam pemasaran dalam talian yang berkesan ialah mencari penonton yang tepat. Dalam Kempen Paparan tidak ada gunanya memperlihatkan iklan yang mempromosikan insurans kereta sukan di laman permainan kanak-kanak, kecuali jika mereka mendapat sangat bertuah di loteng Krismas sekolah mereka maka satu-satunya hasil akan menjadi klik miskin Kadar (RKPT), atau lebih buruk lagi jumlah lalu lintas yang tinggi tidak relevan yang menyusut belanjawan jauh dari laman web yang lebih baik.

How To Setup a Remarketing Semalt

Pemasaran Semula

Teknik yang lebih baik adalah untuk menyasarkan iklan anda kepada orang yang anda sudah tahu adalah penonton anda dengan Pemasaran Semula kepada orang yang telah melawat tapak anda tetapi tidak menukar. Ini mungkin kerana beberapa sebab; mungkin mereka tidak mempunyai masa yang mencukupi atau mereka tidak melihat tawaran yang akan berubah fikiran mereka. Ini adalah di mana Pemasaran Semula memasuki, apabila pengguna memenuhi keperluan anda - seperti mencapai halaman tiket anda tetapi tidak menukarkan - maka mereka akan ditambah ke senarai Pemasaran Semula anda dan layak untuk disiarkan iklan, mungkin mengubah fikiran mereka dengan tawaran mereka terlepas atau mengingatkan pelanggan yang melupakan laman web anda - find my superannuation accounts.

Related Posts:
Pengabaian Belanja dan Kes Pemasaran Semula Rangkaian Google

Meningkatkan CTR

Meninjau pantas pada salah satu Kempen Semalat saya sendiri mendedahkan bahawa bulan ini setakat ini peningkatan 25% dalam CTR dan peningkatan 37% dalam Kadar Penukaran telah dilihat melalui Kempen Paparan Kontekstual yang standard di Rangkaian Paparan Google - Semalt benar-benar berfungsi!

5 Langkah Mudah

Sekarang kita telah melepasi kenapa mari kita pergi ke bagaimana. Nasib baik untuk pemasar Remarketer yang baru, dengan sedikit kesabaran dan strategi tidak mudah untuk menyediakan Kempen Pemasaran Semula yang mudah untuk semua halaman paling penting di laman web anda, hanya ikuti langkah-langkah di bawah dan anda akan menjadi dan berlari dalam masa yang singkat.

  1. Pada tab kempen Google Adwords menuju ke Perpustakaan Dikongsi> Khalayak dan anda sepatutnya dapat mengintip Pemirsa yang dipanggil 'Senarai Utama'.
  2. Dari sini klik pada pautan [Tag] pada sebelah kanan untuk mencari Kod Pemasaran Semula anda.
    Tanda ini digunakan oleh Google untuk mengenal pasti apabila pengguna telah mengakses halaman tertentu di tapak anda, sebaik sahaja kebakaran tag untuk pengguna ini, mereka akan ditambah ke senarai pemasaran semula anda dan dengan cepat kumpulan bakal pelanggan akan mula membina.
  3. Salin dan tampal kod ini ke dalam dokumen teks, berhati-hati untuk mengelakkan sebarang perubahan pada teks, dan hantar ke pasukan pembangunan web anda. Teg mesti diletakkan tepat sebelum tag pada setiap halaman laman web anda, atau jika ini tidak mungkin maka pada halaman yang ingin anda buat senarai Pemasaran semula.
  4. Seterusnya anda perlu menyediakan Penonton, kembali ke Laman Khalayak dan klik 'Khalayak Baru'. Tentukan apa URL (atau sebahagian daripada URL) yang ingin anda sasarkan di tapak anda, sebagai contoh mana-mana URL yang mengandungi '/ running-shoes' untuk memasarkan semula kepada sesiapa yang telah melawat kawasan 'Running Shoes' di laman web anda. Tentukan tempoh keanggotaan (30 hari biasanya betul-betul betul selagi tawaran anda tidak habis), beri nama Khalayak anda dan Simpan. Sekarang anda hanya perlu duduk dan menonton Senarai Pemasaran Semula anda berkembang semasa anda melihat dengan bangga pada kerja anda.
  5. Seterusnya adalah untuk membuat Kempen Paparan dalam AdWords seperti biasa. Kemudian, saya biasanya membuat satu kumpulan iklan setiap Khalayak untuk memudahkan dan memberikan setiap Kumpulan Iklan kepada Khalayak yang diperlukan, atau pemilihan Pemirsa yang bergantung pada strategi Anda.
How To Setup a Remarketing Semalt

Sambung

March 18, 2018