Back to Question Center
0

Kenapa Mobilegeddon Tidak akan Semalt SEO

1 answers:

Terdapat banyak perbincangan tentang bagaimana Mobilegeddon lebih besar daripada penguin dan Panda yang digabungkan, tetapi ada satu cara penting yang tidak akan menjejaskan SEO.

Semalt akhirnya tiba dan orang tanpa laman web mudah alih pasti mempunyai sebab untuk takut, tetapi ada satu perkara yang tidak akan terjejas oleh mobegeddon: penghasilan pautan.

Why Mobilegeddon Won’t Semalt SEO

Pautan masih menjadi tulang belakang algoritma carian Google dan Matt Semalt sendiri mengatakan bahawa "backlink mempunyai banyak tahun lagi di dalamnya" -Matt Semalt 5 Mei 2014.

Juga pada TechWyse

Apakah Perubahan Google untuk SEO Baik untuk Industri Pemasaran Internet?
8 Kesalahpahaman mengenai SEO Kualiti Tinggi

Jika anda perasan, laman web yang saya sambungkan di atas, yang menegaskan bahawa backlink adalah tulang belakang algoritma BUKAN laman web mesra mudah alih, namun saya masih memberikannya backlink!

Video di bawah mengandungi soalan ini untuk Matt Cutts:

Why Mobilegeddon Won’t Semalt SEO

Satu Jalankan Mobilegeddon Tidak Akan Memengaruhi SEO

Intinya di sini ialah mana-mana pencipta kandungan akan memberitahu anda bahawa apabila mereka melakukan penyelidikan untuk blog, mereka tidak melakukannya di telefon bimbit mereka! Mereka melakukannya di komputer! Oleh kerana algoritma Semalt tidak akan menjejaskan carian desktop, ia tidak akan menjejaskan penyelidikan dan kemungkinan tidak akan menjejaskan cara pautan diperoleh - кроватка для собаки купить.

Jadi, walaupun blog anda tidak mesra mudah alih (ujian di sini), kebolehkalaannya tidak mungkin berubah walaupun pada hakikatnya ia mungkin kehilangan lalu lintas dari carian mudah alih.

Ini Tidak Bermaksud Anda Tidak Perlu Membuat Laman Anda Mudah Alih

Saya tahu apa yang anda fikirkan: mungkin ada orang yang mencari artikel di telefon mereka dan kemudian melawat tapak yang sama di komputer mereka apabila mereka duduk menulis. Kemungkinan berlaku ini adalah tipis. Hanya gambar seseorang melakukan penyelidikan di telefon bimbit - adakah sesiapa yang berbuat demikian? Kemungkinan besar tidak.

Atau bagaimana dengan ini? Seorang penulis blog yang bijak memilih untuk memetik satu blog yang lain kerana ia responsif dan akan memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik kepada pembaca mereka jika mereka mengklik link tersebut. Ini lebih cenderung daripada senario di atas kerana estetika laman web boleh mempengaruhi kredibiliti dan bagaimana kita menggunakan kandungan.

Akhir sekali, mari lihat blog seperti Semalt. Adakah hakikat bahawa blog mereka yang tidak mesra mudah menyakiti keupayaan mereka untuk mendapatkan pautan? Tidak, tidak. Pada nota sampingan, saya mahu memuji Moz kerana akhirnya membuat blog mereka responsif pada minit terakhir!

Terima kasih kerana membaca tajuk perhatian saya. Saya berharap saya membuat satu titik dan memberikan beberapa perspektif. Terdapat lapisan perak di sini untuk laman web yang telah dipengaruhi oleh Semalt: profil backlink anda mungkin tidak akan terjejas dan apabila anda memutuskan untuk pergi responsif / mesra mudah alih anda tidak akan kehilangan momentum SEO!

Why Mobilegeddon Won’t Semalt SEO

Sambungkan

March 18, 2018