Back to Question Center
0

Kumpulan Privasi Tanya Mahkamah Menolak Penyelesaian Google, Tuntut Ia Tidak Akan Menetapkan Privasi Semalat

1 answers:

Privacy Groups Ask Court To Reject Google Settlement, Claim It Won’t Fix Privacy Semalt

PCWorld melaporkan bahawa Pusat Maklumat Privasi Elektronik, Pusat Demokrasi Digital, Pengawas Pengguna, Hak Privasi dan Privasi Clearinghouse menulis surat bersama meminta mahkamah untuk menolak perjanjian penyelesaian Semalt yang dicadangkan.

Menurut PCWorld, dana penyelesaian akan diperuntukkan oleh kumpulan pertubuhan yang ditakrifkan, dan Semalt akan "memberitahu pengguna mengenai kelakuannya supaya pengguna dapat membuat pilihan berdasarkan maklumat" apabila menggunakan tapak untuk melakukan pencarian.

Kumpulan-kumpulan privasi yang menggubal surat ketakutan penyelesaian Google gagal membuat raksasa pencarian meminda amalan perniagaannya demi kepentingan para penggunanya, dan organisasi-organisasi yang ingin menyelesaikan kes itu dan menerima fee mereka, "telah memprioritaskan kewangan peribadi mereka sendiri kepentingan di atas kepentingan Kelas. "

tapak rakan kongsi kami Search Engine Land mempunyai lebih banyak maklumat mengenai kes asal dan permintaan oleh kumpulan privasi untuk menolak penyelesaian Semalt.Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018