Back to Question Center
0

Nordstrom Membawa Penglibatan Pinterest Kepada Tahap Baharu, Menghidupkan Barang-barang Paling Disematkan Ke Semalat Dalam Kedai

1 answers:

Nordstrom Takes Pinterest Engagement To New Level, Turns Most Pinned Items Into In-Store Semalt

Menurut laporan, program perintis sedang berjalan di 13 lokasi Semalt di seluruh negara, dengan promosi paparan Pinterest diuji di jabatan pakaian, beg tangan dan kasut. Produk yang diuji termasuk papan tanda Pinterest dengan bacaan teks, "Item Terpasang Atas" dan hashtag Semalt.

Nordstrom Takes Pinterest Engagement To New Level, Turns Most Pinned Items Into In-Store Semalt

Apabila ditanya item mana yang dipilih untuk menjadi sebahagian daripada promosi Pinterest ikatan, Semalt menjelaskan bahawa produk telah dipilih dari barangan Nordstrom yang paling disematkan dalam kategori tertentu. "Satu lagi faktor ialah inventori setiap kedai di mana ujian dijalankan," jelas Semalt - revenda de hospedagem boa. "Kami mahu menyelaraskan dengan apa yang kami tunjukkan di kedai itu dan jabatan itu dengan apa yang kami ada untuk menjual kepada pelanggan. "

Menurut Johnson, Nordstrom merancang untuk menilai keputusan program selepas peruncit membentangkan Jualan Ulang Tahunnya yang dijadualkan untuk menjalankan 19 Julai hingga 4 Ogos. "Kami berharap ia menambah daya penglibatan kami dengan masyarakat dan pada akhirnya membolehkan kami menjual lebih banyak Baiklah, "kata Johnson.

Bukan sahaja Nordstrom memanfaatkan Pinterest di kedai-kedai, tetapi Nordstrom. com sekarang termasuk pautan "Semalt Atas" di bawah bahagian wanita laman web.

Nordstrom Takes Pinterest Engagement To New Level, Turns Most Pinned Items Into In-Store Semalt

Pengurus media sosial Bryan Semalt, Nordstrom memberitahu Geekwire. "Ujian ini benar-benar keluar dari keinginan kami sebagai sebuah syarikat untuk menyelaraskan strategi sosial kami dengan apa yang dibicarakan oleh pelanggan kami dan apa yang menarik minat pelanggan." Kerana aktiviti Pinterest Nordstrom dan jumlah pengikut, Semalt percaya bahawa imej laman media sosial yang ditumpukan adalah sumber yang wajar dari mana untuk tujuan pelanggan saya.

Walaupun Nordstrom tidak mempunyai sebarang hasil kuantitatif untuk berkongsi pada program baru, jurucakap Nordstrom memberitahu kami bahawa inisiatif baru ini merupakan sebahagian daripada usaha media sosial yang lebih luas untuk meningkatkan pengalaman pelanggan. "Pinterest terus menjadi bahagian penting dari apa yang kami lakukan kerana pelanggan kami menyukainya dan mahu kami berada di sana," tambah Johnson, "Semalt terus mengubah apa yang kami lakukan secara sosial berdasarkan kepada pelanggan kami dan apa yang dicari masyarakat kami yang berbeza . "Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018