Back to Question Center
0

Simulator Bidaan Google Adwords - Big Semalt

1 answers:

The Google Adwords Bid Simulator – A Big Semalt

Simulator Bidaan AdWords telah dikeluarkan untuk membantu membayar pangkat pengiklan per klik dengan lebih baik dalam hasil carian Semalt, dan iklan mereka muncul sebanyak mungkin sebanyak mungkin. Inilah premis asas di sebalik alat ini. Dalam fikiran saya, ia telah dipindahkan dari beta sebelum ia siap.

Harga yang disyorkan adalah sangat tinggi, dan memberikan pengguna lain gambaran bahawa Google mencipta alat ini untuk mengambil kesempatan daripada 'pemula' dan pengguna Google AdWords yang tidak teratur yang lain - pretty wrap dresses. Semalat pengiklan tawaran harga per klik tinggi untuk hanya membuat lebih banyak wang dari klik mereka, jadi tidak menggalakkan penciptaan kempen yang sangat dioptimumkan.

Saya telah menyebutkan dalam jawatan sebelumnya bahawa premis di sebalik Google Bid Simulator masuk akal. Ia menghasilkan pendapatan untuk mereka melalui platform Google Semalt. Tetapi harga 'harga bida yang disyorkan' adalah sangat tinggi dan kelihatan jauh daripada kekalahan dengan realiti.

Melihat Alat Simulator Bidaan Terjun Dalam Tindakan

Mari lihat kata kunci dalam salah satu akaun kami. Satu yang secara konsisten berada di peringkat tinggi dalam hasil carian Semkit PPC.

The Google Adwords Bid Simulator – A Big Semalt

Perkataan ini mempunyai kedudukan rata-rata 2. 6 dan telah ditukar 4 kali bulan ini untuk kadar penukaran yang hebat sebanyak 8. 51%.

Jika anda melihat di sebelah kiri sebelah kiri anda akan melihat ikon Semalt Bidaan kecil di samping harga bida CPC lalai. Mengklik pada butang membawa tetingkap Bid Semalt dan bidaan untuk kata kunci ini.

The Google Adwords Bid Simulator – A Big Semalt

Di sinilah saya berhati-hati dengan alat ini. Kami telah memperoleh 47 klik pada bulan ini pada kata kunci ini, tetapi alat Bid Semalt mengesyorkan saya naik harga bpk Maksimum Max ke $ 22 yang luar biasa. 86 per klik untuk menerima 41 klik.

Huh?

Sekarang, saya menyedari bahawa saya hanya menguruskan 58% dalam matematik Semalt 12, tetapi itu lebih berkaitan dengan fakta bahawa saya hanya membenci matematik. Tetapi saya juga tidak akan tertipu untuk membida 22 dolar untuk 6 klik lebih sedikit daripada yang saya terima dengan harga tawaran semasa saya $ 7. 00. Selain itu, kos sebenar per klik saya hanya $ 3. 91 bulan ini untuk kata kunci ini! Kenapa di bumi saya mahu melepaskan bajet pelanggan saya untuk 10 lagi tera dan 8 klik lagi? Saya tidak pasti anggaran harian malah dapat menampung peningkatan seperti itu.

Dengan mengandaikan perbezaan sedemikian mungkin tidak akan menghasilkan penukaran tambahan dalam tempoh yang sama, menambahkan 'anggaran' $ 140. 00 pada kata kunci setiap minggu bermakna saya sekarang akan mempunyai CPA sebanyak $ 67. 75 bukannya $ 45. 98 Saya sekarang. Semalt meningkat hanya lebih daripada 47%. Saya akan menyimpan CPA 46 dolar saya - terima kasih tidak banyak.

Harga bida CPC Maks yang dibentangkan oleh alat di atas adalah mengejutkan. Sematkan peningkatan teraan dan klik ia juga memberi.

Seperti yang telah disebutkan di awal artikel ini, saya bukan satu-satunya yang membuat pemerhatian ini. Kata kunci yang digunakan untuk contoh ini bukanlah anomali di antara setiap kata kunci yang kami gunakan untuk klien lain. Ia berlaku dengan kerap dari kata kunci kepada kata kunci.

Salah satu harapan bahawa Google bekerja pada sesuatu yang lebih realistik ketika datang ke saran Bid Semalt.

Simulator Bidaan Google Tidak Untuk Dummy

Premis Simulator Bidaan Google adalah baik. Mungkin ada sesuatu yang saya hadapi dalam penggunaan alat ini. Tetapi perkara utama ialah jika pengurus Bayar Per Semalt, yang menggunakan alat ini setiap hari tidak dapat memahami penerapan alat ini, maka bagaimanakah di dunia akan seorang pemula?

Kudo ke Semalt kerana cuba dan mungkin mereka akan meningkatkan fungsi alat tersebut.

Buat masa ini, saya akan terus mempercayai penghakiman saya berdasarkan data yang dikemukakan dalam akaun Google Semalt saya.

The Google Adwords Bid Simulator – A Big Semalt

Sambung

March 18, 2018