Back to Question Center
0

11 cara untuk membentuk Semalt berkualiti tinggi

1 answers:

Takrif "kandungan berkualiti" sentiasa berubah kerana peningkatan berterusan dalam dunia pemasaran digital. Aspek-aspek yang berkaitan dengannya mungkin berubah, namun objektifnya tetap mantap untuk memuaskan para pembaca. Kualiti tinggi Semalt sangat penting apabila anda cuba meningkatkan keterlihatan dan kedudukan tinggi pada enjin carian.

Kandungan berkualiti tinggi membolehkan anda memaparkan diri anda sebagai pakar dalam bidang anda, meningkatkan kedudukan tapak dalam enjin carian, menarik pautan masuk, dan memenangi kepercayaan dan keyakinan penonton anda. Kita semua akrab dengan kepentingan kualiti, tetapi bagaimana kita menentukan "kualiti" itu? Berikut adalah senarai perkara penting yang boleh membantu anda membuat kandungan yang bernilai dan layak untuk dikongsi.

11 Ways to Shape High Quality Semalt

Juga pada TechWyse

8 Kesalahpahaman Mengenai SEO Kualiti Tinggi
Bagaimana Kandungan Media Sosial Bahan Api?

1 - website design company. panjang adalah penting

Komen perkataan yang sesuai untuk sekeping kandungan yang hebat boleh menjadi kekeliruan untuk semua. Apa yang menyebabkan kekeliruan ini menentukan sama ada untuk memenuhi pembaca desktop atau pengguna mudah alih. Google menunjukkan keutamaan untuk kandungan panjang yang secara komprehensif merangkumi semua aspek yang berkaitan dengan subjek. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi sukar bagi pengguna mudah alih kerana ruang terhad yang boleh dilihat pada skrin mereka. Dalam kes ini, kandungan mudah alih seringkali tepat, pendek, dan jarak jauh untuk memberikan pengalaman membaca yang lebih baik untuk para pengguna.

11 Ways to Shape High Quality Semalt

Apabila anda menentukan berapa lama kandungan anda, tumpukan pada objektif anda dan niat penonton anda. Jika anda ingin menetapkan kandungan anda pada pangkat yang lebih tinggi dalam enjin gelintar, maka pergi untuk kandungan 1000+ perkataan yang akan menarik lebih banyak pautan. Jika anda menargetkan pengguna mudah alih, keluarkan aspek yang tidak perlu dari kandungan anda dan menjadikannya mudah diakses oleh pengguna mudah alih. Tidak ada amaun yang ditetapkan atau piawai untuk berapa lama kandungan anda perlu, jadi pertimbangkan mempunyai pelbagai. Oleh itu, tidak semua kandungan anda perlu panjang. Cuba tulis lebih pendek dan juga ke blog-blog. Idea ini adalah untuk mendapatkan titik sebentar. Sekiranya anda mempunyai artikel panjang yang ingin anda siarkan, pertimbangkan untuk memisahkannya ke dalam dua bahagian.

Pastikan anda memformat kandungan anda dengan memasukkan subheadings yang betul, titik peluru dan pautan yang sesuai dengan kandungan lain.

2. Infographics for Excellence

Kandungan visual dengan pasti mengatasi kandungan teks sahaja dalam banyak cara, seperti peningkatan pautan masuk, perkongsian sosial, dan masa yang dilaburkan dalam laman dan tentu saja penglibatan. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa hampir 40% orang menunjukkan tindak balas yang lebih baik terhadap kandungan visual. Ini menjadikan infographics cara yang bagus untuk pembaca untuk berkongsi idea dan pemikiran kerana ia penuh dengan maklumat dan menarik. Malah, kandungan yang ditambah oleh multimedia dikongsi sebanyak 12 kali lebih daripada kandungan teks sahaja.

Jadi, apa yang perlu anda pertimbangkan semasa menambah maklumat grafik ke kandungan anda? Pertama, pastikan anda melakukan penyelidikan anda. Anda ingin mempunyai fakta yang menyokong idea anda. Anda tidak mahu mencipta infographic yang banyak dikongsi di Internet yang mengandungi kesilapan tatabahasa dan fakta yang salah. Kedua, pastikan grafik dan fon anda mempunyai konsep dan tema yang sama. Anda mahu infographic anda kelihatan harmonis, jadi pastikan anda menggunakan tipografi yang sama di seluruh. Elakkan menggunakan imej dalam talian untuk mencipta infograhic anda kerana mereka semua sangat berbeza dan tidak akan kelihatan bersatu. Akhir sekali, jangan lupa untuk memetik sumber anda! Adalah penting bagi anda untuk memberikan kredit kepada maklumat fakta yang bukan milik anda.

3. Keabsahan tidak dapat dielakkan

Tatabahasa yang buruk boleh menjadi bencana untuk anda sebagai penulis kandungan. Google telah meletakkan kepentingan yang besar pada kepercayaan kandungan. Penulisan profesional yang melibatkan penerangan yang tepat dan tepat mengenai subjek adalah perkara yang harus anda fokuskan. Pastikan kandungan anda tepat, teratur logik, dan tatabahasa yang sempurna. Jika anda bimbang tentang membuat kesilapan, pastikan anda menyemak semula fakta anda dengan sumber lain dalam talian. Bagi kesilapan tatabahasa, dapatkan rakan sebaya atau rakan sekerja untuk membaca kandungan anda. Perlu diingat bahawa kandungan anda ditunjukkan kepada orang ramai, jadi anda tidak mahu mereka menemui sebarang kesilapan!

11 Ways to Shape High Quality Semalt

4. Adakah Kandungan Saya Menarik?

Anda perlu memahami bahawa pembentangan adalah penting untuk berjaya. Selepas mengembangkan kandungan anda, tanyalah diri anda tentang kebolehcapaian kandungan, daya tarikan dan keterbacaan kandungan. Pemformatan kandungan yang lemah dapat membahayakan, menjadikannya melanggar algoritma Google dan harapan manusia pada umumnya.

Apa yang membentuk pemformatan kandungan yang sempurna? Penggunaan huruf miring, huruf tebal, perenggan, kalimat dan sub tajuk yang tepat dapat menjadikan konten Anda menarik minat para pembaca dan akhirnya membantu Anda mencapai matlamat Anda.

5. Bagaimana dengan Kebolehbacaan?

Skor kebolehbacaan anda akan menunjukkan sejauh mana kandungan anda berjaya dalam sepadan dengan pilihan khalayak anda. Kandungan mudah dibaca dan difahami memberi anda skor kebolehbacaan yang baik. Terdapat banyak alat di pasaran yang boleh menguji kebolehbacaan kandungan anda. Sesetengah membenarkan anda menguji tapak web, perenggan tertentu, atau menyalin dan menampal dan bahagian penulisan khusus yang ingin anda uji. Pastikan kandungan anda dapat difahami oleh semua orang. Hanya kerana anda memahami istilah teknikal dalam industri anda, ini tidak bermakna beberapa pencari atau pelanggan anda mengetahui apa yang mereka ada.

Selain itu, jarak kandungan anda perlu tepat dan mencukupi untuk membaca mudah. Saiz fon, tipografi, tajuk, dan gaya semuanya penting untuk anda pertimbangkan. Orang sedang membaca kandungan anda dalam platform yang berbeza, jadi pastikan kebolehbacaan pada desktop anda sama seperti mudah alih.

11 Ways to Shape High Quality Semalt

6. Kepakaran Writer

Kepakaran penulis telah mendapat perhatian yang ketara dalam garis panduan Kualiti Rawan yang bocor Google. Ia adalah penentu kualiti yang penting dan akan membuktikan kebenaran dan ketepatan kandungan. Selain itu, ijazah atau kepercayaan penulis mempunyai kepentingan yang besar dalam membangunkan topik akademik dan teknikal yang bertujuan untuk melayani koleksi khalayak yang besar. Apabila anda mencipta kandungan untuk tapak web anda, cuba masukkan sumber dari sumber yang mempunyai reputasi yang kuat. Dengan cara ini, anda boleh mempunyai lebih banyak bukti dan maklumat untuk membuat cadangan mata anda.

7. Membina Reputasi

Bagi anda yang tidak tahu, pengarang yang menerbitkan lebih banyak kandungan mungkin mendapat pangkat yang lebih tinggi dalam enjin pencarian. Penghapusan anonimiti adalah tumpuan utama untuk Google apabila ia datang kepada kandungan dalam talian. Blogging tetamu adalah cara yang baik untuk penulis untuk mewujudkan reputasi mereka dalam talian. Anda boleh memikirkan blog penyumbang dalam beberapa cara - untuk meningkatkan kesedaran untuk diri sendiri, membina pautan, atau menggunakannya sebagai peluang untuk meningkatkan penulisan anda. Pasti, syarikat ingin mempunyai kandungan berkualiti tinggi untuk laman web mereka, tetapi mereka juga mahukan idea yang hebat. Kadang-kadang, idea anda mungkin luar biasa, tetapi penulisannya tidak cukup besar. Oleh itu, ambil peluang untuk belajar dari editor hosting blog anda dan lihat bagaimana mereka mengedit blog anda dan membuatnya sempurna!

8. Penyelidikan Media Sosial

Media sosial bukan sekadar tempat untuk anda berkongsi kandungan anda, tetapi juga merupakan tempat untuk menghasilkan idea-idea hebat untuk ditulis. Apabila anda ingin menulis kandungan yang hebat, anda ingin bercakap dengan khalayak anda. Apa cara yang lebih baik untuk berhubung dengan mereka daripada melalui media sosial? Lihat ke mana mereka melepak, kumpulan mana yang dikaitkan dengan mereka, yang mereka bercakap, dan apa yang mereka sertai. Gunakan media sosial sebagai cara untuk meneroka dunia mereka dan menjawab soalan anda.

11 Ways to Shape High Quality Semalt

9. Kehadiran Pautan Luar dan Dalaman

Mendapatkan pautan sama pentingnya dengan menulis kandungan anda. Walau bagaimanapun, pautan ke tapak spam boleh membunuh kredibiliti kandungan anda sebelum Google. Hubungan dalaman yang berlebihan juga boleh menghalang anda dari pengakuan Google dan pada akhirnya, membawa anda hasil yang sia-sia. Apabila anda membuat kandungan, jangan melebihi pautan dalam kandungan anda dan hanya lakukan apa yang diperlukan!

10. Penerbitan Kualiti Indikator Domain

Mana-mana kandungan boleh memenuhi kriteria yang akan digelar sebagai "berkualiti tinggi", tetapi banyak bergantung pada kualiti yang mengelilingi kandungan. Kandungan berkualiti tinggi apabila disertakan dengan kandungan berkualiti rendah dalam laman web boleh membuktikan tidak bernasib baik untuk kandungan berkualiti tinggi kerana mereka cenderung kehilangan ranking yang berkesan. Ini menjadikan tingkah laku kandungan tapak web dipersoalkan dan membunuh reputasi secara dalam talian.

Jika tapak web mempunyai kandungan yang berkualiti tinggi yang berkaitan dengan kandungan berkualiti rendah, maka sayangnya kandungan berkualiti baik anda mungkin akan menderita. Oleh itu, laman utama, domain akar dan jawatan lain yang berkaitan dengan kandungan adalah penentu kualiti yang penting.

11. Beri Nilai

Jangan menumpukan pada nilai kewangan yang menghasilkan kandungan berkualiti tinggi. Anda ingin membuat kandungan untuk menyediakan sumber dan maklumat yang berharga untuk pembaca anda. Pasti, kandungan anda digunakan untuk membantu anda pangkat dalam SEO, tetapi anda tidak boleh mendapatkan hasil ini jika anda tidak menghasilkan kandungan berkualiti tinggi. Untuk dilihat oleh pencari, anda perlu menunjukkan nilai mereka.

Kesimpulan

Jika anda mencipta kandungan yang bertujuan untuk menulis untuk enjin carian tanpa pertimbangan nilai kepada pembaca, maka secara apologetically, pendekatan anda memerlukan pelaburan semula pemikiran. Strategi kandungan anda dengan mengingati aspek di atas untuk membuat kandungan anda mencapai kejayaan dalam talian yang baru.

11 Ways to Shape High Quality Semalt

Sambungkan

March 18, 2018