Back to Question Center
0

Alasan Asas untuk Buang Localhost Dari Senarai Rujukan - Amalan Dari Semalt

1 answers:

Lisa Mitchell, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt berkata, apabila anda mempunyai laman web, pasukan anda pasti akan menguji ini dan itu. Jika pada bila-bila masa seseorang dari pasukan anda menjalankan versi pembangunan aplikasi web anda dengan kod Penjejakan Google Analytics, maka mereka pasti akan bertemu dengan beberapa perkara yang menjengkelkan.

Untuk permulaan, localhost terus muncul dalam laporan Rujukan. Kedua, metrik tapak web anda seperti tingkat bouncing, jumlah paparan halaman, tingkat penukaran dan sebagainya. Oleh kerana itu, metrik ini akan dipertingkatkan kerana sebagai anggota pasukan melakukan ujian di laman web, perkara menjadi bercampur-campur - IT computer network san jose. Anda tidak mahu itu, adakah anda?

Pembaikan cepat

Anda boleh memperbaiki keadaan ini dengan cara yang sangat mudah. Sebenarnya, anda mempunyai tiga cara pada pelupusan anda. Terlepas dari pilihan anda memperbaiki hanya berfungsi untuk lawatan baru. Data sedia ada akan terus tercemar, dan anda tidak boleh berbuat apa-apa.

Tambah penapis pengecualian pada Google Analytics

Menambah penapis pengecualian pada akaun Google Analitis anda adalah cara yang paling mudah dan paling mudah untuk memperbaiki sistem daripada mencampurkan metrik yang berbeza. Anda tidak perlu campur tangan dari pasukan teknikal. Berikut adalah beberapa petua:
  • buka akaun Google Analytics anda kemudian pilih 'Admin.'
  • memiliki lajur pandangan klik 'Penapis'
  • tetapkan penapis baru dengan memilih 'Penapis Baru'
  • buat 'Penapis Predetermined' yang baru, yang akan mengecualikan trafik web ke nama host 'host'.

Perhatikan bahawa anda mungkin perlu menukar nama hos tempatan kepada mana-mana nama hos tempatan yang digunakan oleh pasukan anda. Lebih baik lagi, jika pasukan pembangunan berlaku untuk berkongsi rangkaian anda, maka anda boleh mengecualikan seluruh julat IP Dengan cara ini, metrik anda tidak akan tercemar. Cukup tetapkan penapis anda untuk mengecualikan 'lalu lintas dari alamat IP,' dan anda selesai.

Menukar coretan penjejakan JavaScript untuk mengecualikan hos

Ini adalah pilihan yang munasabah berbanding mengaitkan dengan penapis Google Analytics. Hanya pergi ke coretan penjejakan dan mengenal pasti ID hartanah yang digunakan untuk menyimpan tab pada analitik. Jika anda mungkin telah dinaik taraf kepada Universal Analytics, maka anda akan bertemu seperti ini: ga ('buat', UA-98765432-1 ',' website.com ').

Perhatikan bahawa bukan contoh.com, anda sebenarnya akan menggunakan domain sebenar anda. Mujurlah atau malangnya, anda perlu mahir dalam jargon teknikal. Sebagai contoh, anda mungkin perlu menggunakan pernyataan jika di suatu tempat pada kod. Walaupun terdapat sebutan mengenai proses yang mudah, ia memerlukan penulisan kod baru.

Melangkau coretan JavaScript dalam templat anda

Jika tapak web anda menggunakan bahasa PHP seperti kes WordPress maka anda boleh mengedit footer yang secara kebetulan termasuk cuplikan Google Analytics. Terdapat kemungkinan bahawa pelayan anda membenarkan aplikasi web berjalan dalam mod pembangunan atau dalam pengeluaran. Walau apa pun, anda tidak boleh salah.

Bergerak pada

Sebaik sahaja anda membuat perubahan ini, perlu melihat sama ada ia berkesan atau tidak. Lakukan ujian sehari atau dua hari untuk pengesahan. Pilih julat data yang sesuai, yang tidak termasuk hari sebelum perubahan.

November 28, 2017