Back to Question Center
0

Beberapa Tips Mudah Dari Semalt Bagi Mereka yang Aspire Mengatasi Malware Awesomely

1 answers:

Beberapa tahun yang lalu, Cyphort melaporkan penipuan dalam talian telah meningkat sebanyak 400% berbanding tahun sebelumnya. Malvertisements adalah jenis iklan yang menjangkiti sistem komputer anda dalam jumlah besar. Apabila anda mengklik pada iklan tersebut, anda mungkin menjadi mangsa virus dan malware.

Alexander Peresunko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , memberi amaran bahawa penyerang melaksanakan strategi sedemikian untuk mencuri maklumat peribadi anda dan wang anda. Mereka membayar ruang iklan untuk mendapatkan iklan malware mereka - fabricant & fabricant inc. Sama seperti email phishing, malvertisers cuba untuk menipu pengguna ke iklan yang dijangkiti setiap hari.

Malvertisers Menggunakan Strategi Pemasaran

Adalah benar bahawa rangkaian iklan menawarkan cara yang komprehensif kepada penyerang untuk menyesuaikan iklan berniat jahat dan berbahaya. Sesetengah syarikat membuat iklan tersebut kelihatan sepanjang masa hanya demi wang. Apabila pengguna menyisipkan beberapa kata kunci dalam kotak carian, dia mungkin akan diarahkan ke iklan berniat jahat. Iklan seperti kebanyakannya muncul dalam bentuk tetingkap pop timbul dan mengandungi malware dan virus dalam jumlah besar. Mereka akan menarik minat anda dengan menawarkan beberapa jumlah kacak untuk menjawab beberapa soalan atau mengklik pautan yang disediakan. Melalui iklan ini, penyerang menyasarkan sejumlah besar orang setiap hari terutamanya syarikat multinasional, agensi keselamatan, dan hospital.

Bagaimana Menghindari Malvertisements

Salah satu cabaran utama adalah bagaimana mengelakkan malvertisements..Di sini kita telah membincangkan beberapa perkara yang perlu anda ingat

Penyemak Laman Sehingga

Pertama sekali, anda harus mengemas kini pelayar anda secara tetap. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, malvertisements telah menghidupkan alat eksploit Angler. Ia adalah sejenis malware tertentu yang mengunci pelayar anda dan boleh mengehadkan akses anda ke internet. Cara termudah untuk memperbaikinya ialah dengan mengemas kini pelayar dan pemalam anda sekali dalam seminggu. Pelayar dikemaskini tidak akan dijangkiti malware dan virus.

Program Anti-virus

Tidak salah untuk mengatakan bahawa tidak ada alternatif untuk program antivirus. Mereka boleh mengimbas sistem anda dan membantu anda mengelakkan malware dan virus sehingga sebahagian besarnya. Program antivirus bertindak seperti lapisan pertahanan terhadap malware dan iklan yang dijangkiti.

Penyekat iklan

Anda harus selalu menggunakan penghalang iklan yang membantu anda menurunkan semua iklan yang dijangkiti. Ketika datang menggunakan laman web, kebanyakan iklan mengandung malware dan virus, dan satu-satunya cara untuk menyingkirkannya adalah beralih pada penyekat iklan anda. Sesetengah laman web, bagaimanapun, mengekalkan pendapatan mereka dan menghasilkan banyak wang dengan menyediakan iklan yang selamat dan terjamin. Mencari laman web sedemikian sukar, jadi lebih baik untuk mempunyai ad-blocker dan menyimpannya dikemas kini.

Ikon Penyemak Imbas

Terakhir tetapi tidak sekurang-kurangnya anda boleh cuba mengunci ikon yang cenderung mendahului URL dalam kotak carian penyemak imbas mereka. Ia adalah cara yang mudah dan selamat, dan pelayar yang boleh ditambah kepadanya adalah Mozilla, Google Chrome, dan Firefox. Apabila laman web HTTPS selamat menarik kandungan dari platform HTTP yang tidak selamat, anda mungkin diberi amaran tentangnya dalam masa beberapa saat. Sebagai contoh, Mozilla memberi amaran kepada penggunanya dengan setiap dua daripada sepuluh ikon kunci supaya mereka boleh selamat di internet.

November 28, 2017