Back to Question Center
0

Cara Menghilangkan Trafik Dalaman Di Google Analytics - Nasihat Semalt

1 answers:

Membina Laporan Google Analytics (GA) tersuai adalah keperluan untuk mendapatkan pandangan mendalam mengenai kelakuan pelawat laman web dan analisis lalu lintas yang lebih baik. Kebimbangan yang sama timbul di kalangan pengguna internet analitik baru seperti cara mengecualikan lalu lintas dari pejabat dan dari Bandar / Negara atau IP untuk melihat trafik berguna di laman web. Pakar-pakar internet memperhatikan bahawa pengguna paling berat dari sebuah laman web cenderung menjadi kakitangan dalam organisasi. Oleh itu, masuk akal untuk menghapuskan kumpulan pengguna ini dari lalu lintas Google Analitis untuk mengelakkan daripada menaikkan angka mewakili pengunjung tapak web - груша боксерская цилиндр. Data tapak juga boleh diketepikan oleh pengguna laman dalaman dan menyebabkan kesan yang menjejaskan pengoptimuman kadar penukaran. Google Analytics dianggap sebagai alat yang sangat pintar yang menyediakan teknik tidak termasuk data melalui fungsi penapis.

Dalam artikel ini, Lisa Mitchell, pakar terkemuka dari Semalt , menerangkan proses pengecualian

Maklumat penting mengenai alamat IP

Google Analytics (GA) mengumpulkan dan menyimpan data mengenai setiap lawatan ke laman web. Walaupun alamat IP tidak mendedahkan maklumat peribadi tentang pelawat laman web, ia mencatatkan alamat IP mereka yang boleh diakses internet (awam). Setiap alamat yang boleh dihubungi internet di web adalah unik dan menggambarkan router yang merupakan kotak di rangkaian dalaman pelawat laman web yang menghubungkan tablet, telefon pintar dan komputer mereka ke internet..

Kebanyakan perniagaan kecil dan sambungan jalur lebar domestik mempunyai alamat IP dinamik. Ini menunjukkan bahawa alamat akan secara sporadis berubah. Sebaliknya, pelanggan jalur lebar yang ganjil dan kebanyakan perniagaan mempunyai router yang dikonfigurasi dengan alamat IP statik (tidak berubah). Oleh itu, untuk menghapuskan lalu lintas dalaman dari GA, pengguna mesti mengetahui jenis alamat IP yang digunakan dalam organisasi mereka.

Pengecualian IP Google Analitis

Lalu lintas dari jabatan dalaman seperti kakitangan yang melawat laman web atau lawatan sendiri harus dikecualikan untuk mendapatkan data Google Analytics yang lebih realistik. Pengecualian IP dilakukan dengan Google Analitis, dan pengguna mesti menyenaraikan semua alamat IP yang mereka ingin kecualikan. Pemilik tapak juga perlu ambil perhatian bahawa banyak penapis boleh dibuat pada satu penapis dalam keadaan di mana banyak alamat dikecualikan.

Negara / Bandar Pengecualian Google Analytics

Sama seperti pemasar pengecualian IP, pengguna mungkin ingin mengecualikan lalu lintas dari bandar atau negara untuk analisis yang sangat baik. Oleh itu, pengguna boleh membina penapis yang menghilangkan lalu lintas dari negara-negara tertentu di dunia. Dengan mengecualikan negara, satu hentian menghantam berasal dari bandar atau negara yang dikecualikan daripada menjadi sebahagian daripada lalu lintas Google Analitis. Negara atau bandar boleh dikecualikan untuk satu sebab utama - untuk mengelakkan serangan spam. Sebagai contoh, (India atau China) adalah pengecualian negara Google Analitik yang menghalang lalu lintas dari India dan China kecuali untuk pencarian lalu lintas berbayar.

Menapis trafik carian berbayar adalah teknik lain untuk mendapatkan maklumat yang lebih relevan dari lokasi yang disasarkan. Ini membantu untuk menyenaraikan maklumat pilihan semasa menjalankan kempen pengiklanan berbayar di lokasi pasaran sasaran. Dalam hal ini, pemilik tapak boleh menentukan bagaimana lalu lintas carian berbayar akan menggunakan laman web mereka dan bergerak melalui saluran penukaran.

November 28, 2017