Back to Question Center
0

Mahu Memastikan Kualiti Laman Web Anda? - Okay, Dengar Semalt!

1 answers:

Oliver King, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , mengatakan bahawa ramai orang percaya bahawa tidak termasuk diri mereka dari Google Analytics tidak penting, tetapi tidak begitu. Sebaliknya, ia akan memberi anda rasa aman sebagai pemilik laman web atau webmaster. Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, saya telah mencuba banyak cara untuk memastikan kualiti dan prestasi keseluruhan laman web saya. Anda harus ingat betapa pentingnya Pengaya Penyemak Imbangan Opt-out, Pengecualian melalui ISP atau IP, serta Opt-out melalui kuki.

Pengaya Penyemak Imbas Undur

Terima kasih kepada Google kerana syarikat telah mencipta dan membangunkan Pengaya Penyemak Imbangan Optik Google Analytics untuk menjadikan kerja kami lebih mudah. Tidak salah untuk mengatakan bahawa ini adalah salah satu cara yang paling cepat dan paling mudah untuk memulakan menyekat pandangan anda sendiri dan tambahan yang tersedia di Google Analitis - consulting services in information technology. Anda perlu memberi perhatian kepada pilihan desktop dan penyemak imbas yang ada dan tidak boleh pergi dengan Internet Explorer. Dengan itu, saya mempunyai beberapa peringatan dengan teknik ini..Salah satu masalah utama saya ialah dengan tambahan; Saya ingin membolehkan mereka menerima lalu lintas asli dari peranti mudah alih dan desktop. Setakat ini, saya tidak dapat melakukannya, tetapi saya masih menguji beberapa teknik. Tambahan pula, add-ons akan mengecualikan anda dari semua laporan Google Analytics kerana anda cuba membuat perubahan besar.

Kecualikan melalui ISP / IP

Untuk mengecualikan melalui ISP atau IP, anda harus log masuk ke akaun Google Analytics anda dan klik pada pilihan admin. Di sini anda perlu memilih akaun dari pilihan drop-down dan klik pada butang penapis. Pastikan anda telah mengecualikan semua fail yang tidak diketahui dan tidak dikenali dari senarai ini; Jika tidak, anda perlu menghadapi masalah. Biarkan saya memberitahu anda bahawa kaedah ini tidak berkesan seperti kaedah di atas; Walau bagaimanapun, ia masih digunakan oleh sebilangan besar webmaster di seluruh dunia dan mudah dilaksanakan. Kelebihan kaedah ini ialah anda boleh mengecualikan IP dan ISP dari mana-mana bahagian dunia, dan tidak perlu menukar sistem komputer atau komputer anda semestinya. Ia juga memudahkan anda menapis nama domain, memastikan kualiti trafik web anda.

Opt-out melalui cookies

Saya baru-baru ini telah menyelesaikan cookies laman web saya untuk membuat data yang relevan kerana ia adalah wajar untuk semua laman web. Ia boleh berfungsi pada semua jenis peranti mudah alih dan desktop, memberikan hasil terbaik dan paling indah. Google kerap mengemas kini dasar, terma dan syaratnya untuk memastikan ia mematuhi tetapan konfigurasi lanjutan mereka dan mengikut piawaian Google Analytics. Biarkan saya memberitahu anda bahawa laman web saya agak statik, yang bermaksud ia tidak mempunyai beberapa subdomain dan mudah diakses dari mana-mana peranti mudah alih atau komputer. Baru-baru ini saya menukar UA-XXXX-Y dalam ID Google Analytics saya dan mendapat hasil yang sangat baik. Sekarang saya gembira melihat bahawa ia membawa banyak trafik yang berkualiti ke laman web saya dan semua pandangan datang dari orang asal, bukan bot.

November 28, 2017