Back to Question Center
0

Menggunakan Google Analytics Dengan Squarespace - Amalan semalat

1 answers:

Pengawasan lalu lintas adalah bahagian penting dari kerja setiap webmaster. Dalam kebanyakan kes, orang mungkin mengalami lalu lintas laman web yang datang dari pelbagai sumber yang kredibilitinya tidak pasti. Dalam kes ini, serangan penipuan rujukan boleh membuat sesi penggambaran seluruh laman web anda tidak selamat. Walau bagaimanapun, mengikuti langkah-langkah keselamatan ini atau daripada anti-spam boleh menghalang penonton anda dari spam rujukan.

Ryan Johnson, Pengurus Jualan Kanan Semalt , menyatakan bahawa menggunakan Google Analytics dengan Squarespace mungkin - vican medicine. Anda boleh melakukan tugas pemantauan asas seperti menjejaki penukaran anda serta memantau alamat IP statik. Ia juga penting untuk menambah ID Google Analitis anda

Menghubungkan Ruang Squares dengan Google Analytics

Untuk menggunakan ciri ini, adalah perlu untuk menyambungkan Squarecash anda dengan Google Analytics. Buka akaun dengan Google Analytics. Dari sini, anda boleh menavigasi ke panel admin di mana anda boleh memautnya ke laman web anda. Di sini anda boleh mendapatkan id penjejakan serta nombor penjejakan Google Analytics. Klik simpan..

Di Google Analitis, adalah mungkin untuk menggunakan beberapa penapis yang mengecualikan beberapa lalu lintas daripada menghitung pelawat anda. Log masuk ke akaun Google Analytics anda dan klik tab admin. Dalam tab admin, terdapat menu yang mengandungi penapis yang anda boleh memohon. Dalam kes lain, ia juga penting untuk mempertimbangkan menggunakan senarai bahagian penapis tersuai. Penapis tersuai ini membolehkan anda menyertakan atau mengecualikan beberapa alamat IP keinginan anda. Dari panel ini, anda boleh mengalih keluar lalu lintas dari spam rujukan serta sumber lain yang tidak dikenali.

Menjejaki penukaran anda

Penapis ini boleh digunakan dalam Google Analytics untuk mematikan beberapa serangan spam rujukan, yang boleh menghadapi beberapa pengguna internet zaman kini. Penjejakan penukaran boleh membantu anda melancarkan kempen Search Engine Optimization (SEO) yang berjaya. Juga, anda boleh menyingkirkan beberapa spam rujukan, yang berasal dari domain biasa seperti Darodar.com. Sentiasa, ingat bahawa laman web yang selamat memerlukan beberapa langkah anti-spam yang ketat, yang membolehkan keselamatan. Keselamatan pelanggan anda, serta laman web anda, bergantung kepada keberkesanan langkah-langkah ini.

Kesimpulan

Penjejakan dan penapisan adalah beberapa tugas penting yang dapat diterapkan pada Google Analytics. Ia boleh membolehkan penapisan alamat IP, yang boleh menjadikan geo-targeting lebih tepat daripada sebelum dan meningkatkan ketepatannya. Dalam kata lain, kaedah yang anda gunakan untuk menjauhkan spam mempunyai kesan langsung terhadap cara laman web anda bertindak balas kepada beberapa alat yang digunakan oleh webmaster. Dalam hal ini, penting untuk menyaring kualiti lalu lintas, yang berasal dari cara kami beroperasi. Squarespace menawarkan potensi tanpa had untuk membuat perubahan ini kepada kualiti data analitik. Ia juga mungkin untuk menapis beberapa lalu lintas yang tidak termasuk pelanggan rahsia, seperti kakitangan syarikat anda serta lawatan eksperimen.

November 28, 2017