Back to Question Center
0

Pakar Semalt: 7 Penipuan Internet dan Bagaimana Menghindari mangsa yang jatuh ke hadapan mereka

1 answers:

Penipu boleh mengikuti setiap tweet dan siaran anda, mencari peluang untuk menipu anda. Berikut adalah saranan yang ditawarkan oleh Igor Gamanenko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , dengan menggunakan mana anda boleh dengan mudah melukis tujuh dengan cepat membangkitkan keburukan

Tawaran Percubaan Percuma! (Hanya bayar selama-lamanya)

Bagaimana ia berfungsi: Anda melihat tawaran Web untuk percubaan satu bulan percuma beberapa perkara yang mengagumkan-sangat kerap ini adalah pemutih gigi atau pelan peningkatan kesihatan. Apa yang anda bayar ialah $ 5.95 untuk pengangkutan dan penjagaan.

Apa yang sebenarnya berlaku: Dilengkapi dengan cetakan halus, sering dalam teduhan yang mencuci jauh dari pandangan biasa, adalah istilah yang membuat anda membayar $ 79 hingga $ 99 sebulan dalam tuduhan?

Tweet Tidak Benar-Benar (Ia adalah tembakan panjang tulen)

Bagaimana ia berfungsi: Anda mendapat "tweet" dari penyokong Twitter, meretas mengenai cabaran untuk iPad percuma atau hadiah mahal lainnya:

Apa yang sebenarnya berlaku: Sambungan memuat turun "bot" (robot pengaturcaraan), sambil menambah PC anda ke botnet "zombi" yang digunakan penipu untuk menghantar e-mel spam.

Pandangan yang komprehensif: Artis artis sedang mengeksploitasi admin-shortening URL yang membenarkan pelanggan Twitter untuk berkongsi menghubungkan

Masalah Kawasan Sham (Ia berdekatan, dekat tulen)

Bagaimana ia berfungsi: Anda duduk di terminal udara atau kedai kopi, dan anda melog masuk ke zon Wi-Fi berdekatan. Ia boleh menjadi percuma, atau ia boleh kelihatan seperti faedah pampasan seperti Boingo Remote.

Apa yang sebenarnya berlaku: Laman ini hanya kelihatan nyata. Ia benar-benar terus berjalan oleh penjenayah bersebelahan dari stesen kerja mudah alih..

PC anda dijangkiti! (Terlebih lagi, kami boleh menawarkan bantuan)

Bagaimana ia berfungsi: Tingkap melayang dengan program pengaturcaraan antivirus yang asli seperti "Antivirus XP 2010" atau "Alat Keselamatan," yang membimbangkan anda bahawa mesin anda telah tercemar dengan bug berbahaya.

Apa yang sebenarnya berlaku: Apabila anda mengetuk sambungan, organisasi palsu memperkenalkan pengintipan malware-pembaziran-pada PC anda.

Dialing for Dolar (Dengan cincin salah pernyataan)

Bagaimana ia berfungsi: Anda mendapat mesej segera pada telefon bimbit anda dari bank atau kad kredit anda.

Apa yang sebenarnya berlaku: "Bank" adalah artis yang mempercayai anda akan mendedahkan data rekod anda.

Kami adalah Dunia (Alam semesta trik perangsang)

Bagaimana ia berfungsi: Anda mendapat e-mel dengan gambar kekurangan gizi yang tidak berkhasiat - dari Haiti atau negara lain yang mencipta. "Adalah ideal jika anda memberikan apa yang anda boleh hari ini," pergi permohonan dermawan, ditundukkan oleh permintaan untuk wang.

Apa yang sebenarnya berlaku: Kedermawanan adalah helah yang bertujuan untuk mengumpulkan wang anda dan menguruskan data akaun.

Pandangan yang komprehensif: Pemberitahuan Web, e-mel, dan kandungan telah memberikan kehidupan baru kepada helah dermawan lama

Cinta yang boleh dibeli (The cruelest con)

Bagaimana ia berfungsi: Anda bertemu dengan seseorang di laman temu janji, di Facebook, di bilik lawatan, atau semasa bermain maya.

Apa yang sebenarnya berlaku: Cinta baru anda adalah seorang tukang sulap. Tidak akan ada pelopor di terminal kapal terbang, tidak banyak gembira.

Pandangan yang komprehensif: Komuniti komunikasi tidak formal dalam talian panjang membuka jalan baru yang sengit untuk para artis artis yang berpotensi yang mempunyai pengalaman praktikal dalam menarik individu yang hancur ke persaudaraan dan hubungan yang salah, hanya untuk mengambil wang mereka Source .

November 28, 2017