Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Cara Buang Darodar Dari Google Analytics

1 answers:

Google Analytics melaporkan sejumlah besar laman web yang tidak asli dan tidak boleh dipercayai. Salah satunya ialah Darodar.com; Laporan baru-baru ini mendedahkan bahawa ia tidak menghantar pengunjung sebenar ke laman web kliennya. Ini bermakna program penyelidikan kata kunci tidak ada hubungannya dengan keaslian kerana ia adalah robot yang mengira statistik anda tidak betul.

Jika anda menyemak tetapan Google Analitis anda di semua bahagian rujukan, anda akan memerhatikan bahawa referensi Darodar - beast tank coils.com berada di sana untuk merosakkan laporan tapak dan Analytics anda. Dalam semua laporan, Darodar menunjukkan pelawat baru yang datang dari IP baru, dan angka bouncing adalah seratus peratus, yang merupakan kebimbangan utama bagi webmaster. Anda juga akan mendapati bahawa Google telah menyenarai hitam Darodar dan semua perkhidmatan yang berkaitan dengannya. Jadi, kesimpulannya ialah perkhidmatan seperti ini tidak boleh digunakan semasa melaksanakan laman web anda.

Max Bell, Pengurus Kesuksesan Semalt Pelanggan, menyatakan bahawa benar bahawa Darodar menghantar pelanggannya hanya beberapa pelawat setiap bulan, dan semuanya adalah orang yang dirujuk. Kebanyakan pengunjung adalah palsu; Walau bagaimanapun, anda boleh mengira jumlah pandangan unik bagi pihak anda dan tidak seharusnya bergantung kepada laporan oleh Darodar. Ia juga penting untuk tidak bergantung pada lawatannya kerana mereka semua tidak nyata. Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan blog yang dihoskan seperti Blogger dan WordPress, maka mudah bagi anda untuk menyekat Darodar. Untuk ini, anda harus menghentikan pelayan anda daripada menerima lalu lintas daripadanya dan laman web yang serupa lainnya.

Mengeluarkan Darodar tidak mudah

Memang benar bahawa menghapus Darodar tidak begitu mudah. Anda perlu menjaga banyak perkara. Langkah pertama ialah log masuk ke akaun Google Analytics anda dan periksa bahagian pentadbir di sudut kanan atas. Langkah seterusnya adalah untuk membuat penapis atau mencari penapis yang sudah ada di sudut kanan. Jika anda belum membuat penapis, anda harus menciptanya dan mendapatkan akses penuh ke bahagian pentadbiran. Langkah ketiga adalah dengan mengklik pilihan penapis baru dan biarkan diri anda membuat penapis tersuai dalam data Google Analitis. Pada mulanya, semua ini akan mengambil sedikit masa, tetapi apabila anda menetapkan diri anda dan membuat beberapa penapis, akan memudahkan anda untuk mendapatkan lawatan unik di laman web anda. Anda boleh meminda mana-mana medan berdasarkan apa yang telah anda lakukan. Satu-satunya tujuan adalah untuk menyahdayakan Darodar dan pandangannya yang mungkin telah menembusi di bahagian corak penapis. Di sini anda perlu menyekatnya dan klik pada pilihan menyimpan untuk menyimpan semua tetapan yang disimpan. Penapis anda akan mengambil sedikit masa untuk terus hidup. Anda tidak boleh lupa bahawa semua langkah ini penting. Jika anda telah menerima lalu lintas palsu dan tidak mengetahui apa-apa mengenai statistik anda, maka anda harus menyekat alamat IP anda sendiri setelah anda membuat beberapa penapis. Semua ini akan memastikan bahawa laman web anda menerima kunjungan manusia yang tulen dan sebenar walaupun mereka hanya beberapa angka. Untuk maklumat lanjut, anda mesti terus memeriksa laman web kami dan membaca artikel terkini kami.

November 28, 2017