Back to Question Center
0

Pakar Semalt: E-mel HubSpot

1 answers:

Max Bell, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , mengatakan bahawa semua pautan yang dihantar dalam e-mel dari HubSpot mempunyai parameter pengesanan identiti. Parameter penjejakan identiti ini membantu kami untuk mendapatkan idea tentang siapa yang mengklik dan membaca artikel kami. Semua parameter ini unik dan datang dalam bentuk hsenc dan hsmi. HubSpot menggunakannya untuk diselaraskan dalam Google Analitis anda - frezyderm spot end corrective. Semua ini boleh membawa anda laporan analisis yang baik dan boleh dipercayai, dan anda akan menjadi jelas sama ada anda mendapat pandangan yang unik pada siaran anda atau tidak.

Menapis lalu lintas di Google Analytics

Selalunya, orang tidak tahu cara menapis trafik di Google Analytics. Izinkan saya di sini memberitahu anda bahawa Google Analytics menggunakan kod penjejakan khas untuk mengetahui segala-galanya mengenai pautan dalaman dan luaran anda. Melalui pautan ini, anda boleh mendapatkan idea siapa yang melawat laman web anda dan bagaimana pengguna berinteraksi dengan halaman web anda. Oleh kerana corak trafik dalaman berbeza daripada corak trafik luaran, anda perlu menyemak laporan analitis dikemas kini setiap kali anda melog masuk ke akaun Google Analitis anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai laman web hiburan atau e-dagang, trafik dalaman mungkin mengandungi pautan ujian tekanan yang dihantar kepada anda untuk memeriksa kredibiliti tapak anda. Anda harus memastikan bahawa bilangan hits laman web anda diterima tetap sepanjang masa..Sekiranya anda memerhatikan bahawa laman web anda menerima sejumlah besar pandangan hari ini dan sumbernya tidak diketahui, maka anda harus mengambil langkah serius dan memastikan bahawa hits datang dari tempat sebenar seperti enjin carian atau media sosial.

Membuat penapis IP

Kebanyakan orang tidak tahu bahawa mewujudkan penapis harta intelek sangat penting. Untuk menghalang lalu lintas yang tidak relevan, anda harus sentiasa membuat penapis trafik dalaman dan melumpuhkan atau menyekat alamat IP yang anda tidak dikenali. Untuk ini, anda harus menyemak senarai IP yang mencurigakan di Google dan menyekatnya dalam seksyen pentadbir rangkaian anda.

Pastikan penuras berfungsi

Setelah anda mengikuti langkah-langkah di atas, langkah seterusnya adalah memastikan penapis anda berfungsi dengan baik. Untuk ini, anda perlu mengesahkan kesahihan dan kredibiliti pelbagai jenis penapis dan menyimpan yang paling anda sukai. Anda juga boleh menggunakan pilihan pembantu tag Google atau pelanjutan penyemak imbas yang berkaitan untuk mengetahui berapa banyak trafik yang tiba di tapak web anda. Semua ini hanya mungkin apabila penapis anda berfungsi dengan betul, dan kesahihannya telah disahkan. Pilihan pembantu tag pembantu boleh membantu anda menganalisis data Google Analytics anda; Sekiranya beberapa hits datang dari alamat IP yang tidak diketahui, ia boleh menghalangnya secara serta-merta, memastikan bahawa laman web anda menerima pandangan yang berkualiti dan hits yang unik.

Had penapis

Penapis boleh merosakkan jika anda tidak menciptanya dengan betul atau perubahannya tidak dilakukan mengikut dasar Google. Penapis memerlukan satu atau dua hari untuk diaktifkan sepenuhnya. Jadi dalam tempoh ini, anda tidak perlu melakukan pengoptimuman enjin carian dan tidak boleh menyesuaikan halaman. Setelah penapis diaktifkan, anda akan melihat URL dalam Google Analitis, dan mereka mungkin menerima pandangan asli.

November 28, 2017