Back to Question Center
0

Pakar Semalt Mengenai Penyekat Spam Rujukan Rusia Dari Google Analitis

1 answers:

Spammer terus membangun jenis spam baru yang menyerang Google Analytics. Pada masa ini terdapat aliran masuk spam dari Rusia dengan spammer mengambil masa mereka untuk membangunkan spam yang akan mengumpul lalu lintas. Terdapat empat jenis spam utama iaitu: Analytic, Crawler, Bots and spam Search.

Dapatkan persoalan menarik yang diberikan oleh pakar terkemuka dari Semalt , Alexander Peresunko, dan selamat dari spam rujukan - entsorgung zã¼rich ã¶ffnungszeiten.

spam analitik

Mereka juga dikenali sebagai rujukan hantu. Walaupun mereka tidak melawat laman web ini, mereka dilihat dalam analisis sementara spam Google Analytics ID. Penyiaran dilakukan secara rawak dan bertujuan untuk menipu pengguna komputer untuk membuka laman rujukan mereka. Mereka kebanyakannya berasal dari Rusia.

spam crawler

Ini adalah jenis spam yang dicirikan oleh sifat merangkak mereka di internet mengumpulkan maklumat. Adalah dinasihatkan untuk mengelakkan daripada melawat mereka kerana ancaman virus mereka dan harus disekat. Contoh spam perayap adalah spam butang-untuk-laman web.

legit bot

Walaupun kesengsaraan legit tidak biasa dilihat dalam analisis, mereka kadang-kadang labah-labah di sekitar kandungan dalam usaha untuk menunjukkan dalam enjin carian.

Cari Spam

spam ini tidak benar-benar melawat laman web seseorang tetapi sebaliknya ping analisis akaun dalam usaha untuk spam sasaran mereka. Carian spam boleh ditapis sehingga menghalangnya daripada dipaparkan dalam akaun analisis.

Langkah mengawal spam

Walaupun spam muncul untuk dihubungkan ke laman web, spam Rusia tidak benar-benar melibatkan laman web di mana mereka dilihat. Berikut adalah senarai beberapa pautan spam yang paling umum iaitu:

 • hulfingtonpost.com
 • 7makemoneyonline.com
 • cenoval.ru
 • pricereg.com
 • darodar.com
 • economy.co
 • blackhatworth..com
 • bestwebsiteawards.com
 • buttons-for-website.com
 • ilovevitality.com

Kebanyakan pautan ini tidak pergi ke laman web pengguna tetapi sebaliknya melawat pengguna ID pengguna pengguna Google Analytics. Pautan mereka muncul dalam hasil analisis yang menggoda pengguna Google untuk melawat laman web mereka. Contoh-contoh seperti spam adalah darodar dan ilovevitality.com. Walaupun spam tidak melawat tapak pengguna, penting untuk menyekat mereka daripada muncul dalam hasil Google Analytics. Sebab-sebab keperluan untuk menghalang spam adalah:

 • i. Adalah penting untuk mempunyai data yang tepat mengenai jumlah orang yang melawat tapak seseorang supaya analisis berkesan dapat dijalankan. Maklumat ini penting dalam menentukan kadar lantunan dan kehadiran spam membuat data yang dikumpul untuk analisis tidak tepat.
 • ii. Kehadiran spam negatif menjejaskan kedudukan enjin carian. Kewujudan spammer yang terus mengembangkan jenis spam baru memerlukan kewujudan syarikat-syarikat seperti Misfit untuk memerangi nafsu dan membuat urusan kecil berjalan lancar.

Spam rujukan boleh dikawal menggunakan senarai semak TL:

1. Alat Penapis Bot boleh digunakan untuk mencegah bot daripada muncul dalam akaun Google Analytics dengan mengklik pada "Tetapan Paparan" dan memilih pilihan penapisan bot.

2. Semua URL spam Rusia harus ditapis dengan menambahkannya ke senarai pengecualian rujukan termasuk pilihan penapis paparan.

a) Dalam hal menyekat spam rujukan, lawati akaun Google Analytics dan pilih alat "Penapis".

b) Pilih pilihan "Penapis Baru" dan masukkan nama domain.

c) Mengenai jenis penapis, pilih pilihan tersuai dan pilih pilihan Rujukan.

d) Taipkan URL yang tepat yang anda hendak bloki pada "Corak Penapis".

e) Prosedur d di atas perlu dijalankan untuk domain yang sama tetapi pada pilihan "Penapis medan" anda perlu klik nama hos.

f) Proses yang sama berlaku untuk spam carian sahaja bahawa "Bidang Penapis" harus diganti dengan "Tempoh Promosi" dan coraknya adalah perkataan verbatim yang boleh dibaca.

3. Walau bagaimanapun disyorkan bahawa laporan dibuat kepada Google sekiranya terdapat kecurigaan terhadap kod berniat jahat.

November 28, 2017