Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Meningkatkan Prestasi Tapak Anda Dengan Mengecualikan Lawatan Anda Sendiri Dari Google Analytics

1 answers:

Apabila anda menyemak dan memeriksa Google Analytics anda dan perhatikan bahawa mungkin untuk tidak menyertakan kunjungan anda sendiri, anda mengambil keputusan yang tepat. Ia amat penting untuk laman web yang mempunyai sedikit atau tiada trafik kerana anda akan memastikan bahawa analisis anda hanya menunjukkan hasil yang berkualiti dan pelawat anda sebenarnya berminat untuk membaca artikel laman web anda.

Dalam akaun Google Analitis, terdapat beberapa pilihan untuk dipilih. Anda boleh mengingati tip berikut yang disampaikan oleh Oliver King, Pengurus Kesuksesan Semalt Pelanggan, untuk mengecualikan lawatan anda sendiri dari Google Analytics.

Kaedah pelayan atau kaedah backend

Ia adalah salah satu cara yang paling menakjubkan dan indah, tetapi pelaksanaannya tidak begitu mudah dan akan mengambil banyak masa dan usaha. Ia terdiri daripada menghalang kod Penjejakan Google Analytics anda daripada digodam. Anda harus memasukkan kod ini dalam HTM laman web anda dan menyesuaikan tetapan pelayan dengan sewajarnya. Ini adalah kaedah yang selamat kerana ia tidak akan membenarkan lawatan anda direkodkan oleh Google Analytics. Anda juga mempunyai kawalan penuh ke atas mana lawatan harus dikira dan yang tidak sepatutnya. Pada akhirnya, anda akan mengawal trafik anda sendiri dan dapat meningkatkan prestasi laman web anda secara keseluruhan. Tambahan pula, kaedah ini membolehkan anda menggunakan IP awam dan peranti komputer tanpa sebarang masalah..Ia sesuai untuk organisasi dan individu besar dan kecil.

penapisan Google Analytics

Kaedah ini terdiri daripada beberapa langkah dan sangat mudah digunakan berdasarkan parameter dan prestasi keseluruhan laman web anda. Anda juga harus mengawasi alamat IP, sumber domain, istilah carian, dan tajuk halaman anda untuk mendapatkan hasil terbaik dengan kaedah ini. Ia boleh dipercayai, fleksibel dan metodologi yang paling disukai Google. Ini membolehkan anda mengawal sepenuhnya pada parameter pengecualian tapak anda, dan sesuai untuk sebarang saiz syarikat atau perniagaan. Malah individu boleh menetapkan alamat IP awam mereka dengan kaedah ini dengan cara yang lebih baik.

Menambah kuki

Walaupun ia adalah salah satu kaedah yang paling baik dan berpengalaman, anda harus mempertimbangkan menambahkan kuki ke laman web anda untuk mengelakkan sebarang masalah. Dengan metodologi ini, anda perlu mengekalkan alamat IP yang unik supaya Google Analytics dapat membezakan anda dari IP tidak boleh dipercayai. Ia juga penting untuk bekerja dengan semua jenis penyemak imbas dan hanya menggunakan alamat IP dinamik, termasuk tablet, komputer riba dan peranti mudah alih anda. Pada masa yang sama, jangan lupa bahawa kaedah ini agak mahal kerana anda perlu menetapkan kuki pengecualian untuk tapak web anda menggunakan pelayar yang berbeza dan pelbagai peranti. Ini boleh menyebabkan anda menghabiskan banyak wang jika anda mengupah seseorang untuk kerja. Google Analytics tidak menguji kebolehpercayaan kaedah ini. Walau bagaimanapun, sebilangan besar orang masih menggunakannya dan memberikannya keutamaan yang tinggi. Anda boleh mengatasi semua masalah yang berkaitan dengan Google Analitis anda dengan kaedah ini, dan mudah untuk membuat atau menghapus penapis dan menyesuaikan kode HTML. Kaedah ini hanya sesuai untuk individu dan organisasi kecil Source .

November 28, 2017