Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Menyekat Alamat IP Individu

1 answers:

Mengendalikan laman web dengan data yang tidak tepat boleh menjadi agak sibuk. Lalu lintas dalaman dan lalu lintas yang tidak diingini telah menjejaskan operasi perniagaan kecil dan pengurusan mereka sama sekali. Lalu lintas yang dijana dari persekitaran dalaman seperti trafik pekerja anda boleh menjejaskan perniagaan anda secara negatif tanpa pengetahuan anda. Kakitangan anda boleh melawat halaman dan klik kembali, menurunkan kadar bouncing anda, satu senario yang membawa kepada kata kunci yang berubah-ubah anda tidak dinilai dengan baik dalam Algoritma Google.

Ivan Konovalov, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , memberi amaran bahawa sesetengah penyemak imbas dengan alamat IP anda boleh mencengkam rekod data dan perniagaan anda dengan ketara. Menurut para pakar IT, perniagaan menegaskan untuk menjana trafik luar dari pengunjung luar mereka dan bukannya mendapat trafik dalaman. Nasib baik, kemas kini terkini dalam Google Analytics boleh membantu pemilik perniagaan untuk mengecualikan dan menyekat ancaman berniat jahat, lalu lintas dalaman dan Routing Antara Domain Domain tanpa Kelas, skim yang berfungsi menggantikan sistem lama yang digunakan oleh alamat IP kepada yang baru.

Orang spam yang bekerja menembusi akaun anda dan menyelinap melalui spammer penandatangan dan penipuan kini boleh disekat dengan berkesan menggunakan Google Analytics. Mendapatkan data yang bersih dan tepat dari Google Analitis anda adalah pencapaian yang hebat dalam kempen anda. Walau bagaimanapun, ciri dan teknik baru telah disediakan untuk membantu firma dan organisasi besar yang mempunyai lebih daripada 100 pekerja untuk mengecualikan alamat IP pukal daripada laporan mereka.

Bagaimana untuk menentukan bilangan CIDR dalam Google Analytics anda?

Routing Antara-Domain tanpa Kelas (CIDR) adalah strategi alamat IP yang berfungsi untuk menggantikan skema yang lebih lama kepada yang baru. CIDR biasanya digunakan untuk organisasi yang mempunyai bilangan pekerja yang besar. Kebanyakannya, skema itu dinyatakan dengan garis miring pada akhirnya untuk mewakili bilangan individu dalam lingkungan itu. Semakin besar bilangan pada akhir slash, semakin kurang bilangan alamat IP staf.

Organisasi yang mempunyai lebih ramai individu dinasihatkan untuk mengupah pakar IT untuk mengecualikan alamat IP, lalu lintas bot, dan lalu lintas dalaman yang mempengaruhi data organisasi yang dihormati. Terdapat juga alat dalam talian yang mengenal pasti bilangan alamat IP individu yang terdapat di laman web tertentu.

Petua tentang cara membuat penapis paparan untuk menyekat alamat IP Individu

  • Buka tab 'Admin' dalam Google Analytics anda dan klik ikon 'penyesuaian atau Pelaporan' di bahagian atas tab anda.
  • Lawati ikon 'Property' Google Analytics anda dan pilih tab 'Lihat'
  • Buat pandangan baru dengan nama baru dan tetapkan zon waktu baru
  • Pergi ke penapis paparan anda dan buat penapis baru lain, dan namakannya 'Kecualikan IP'
  • Namakan jenis penapis anda 'dipratentukan' dan pilih destinasi baru. Dalam kes ini, pilih 'trafik dari alamat IP yang diketahui'.
  • Pergi ke kotak yang dipaparkan seterusnya dan pilih 'yang mengandungi'.
  • Isi julat IP di dalam kotak yang disediakan di bawah dan gunakan data yang dikesan mempunyai lalu lintas dalaman
  • Klik ikon 'Simpan' untuk menyelesaikan proses

Selepas menggunakan penapis untuk menyekat dan mengecualikan trafik dalaman, spam penunjuk, dan alamat IP individu memantau perubahan anda apabila hasilnya direalisasikan dan dihasilkan selepas dua atau tiga hari. Sebelum menapis data anda, pertimbangkan untuk menyimpan data berharga anda ke paparan lalai untuk mengelakkan kehilangan maklumat berharga selepas mengacaukan proses penyekatan. Google Analytics telah banyak membantu pemilik perniagaan dan pemasar dalam talian. Log masuk ke Google Analytics anda dan gunakan langkah-langkah yang disenaraikan di atas untuk menghalang alamat IP dan CIDR yang mempengaruhi prestasi laman web anda Source .

November 28, 2017