Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Pengecualian PayPal Dari Laporan Lalulintas Rujukan Google Analytics

1 answers:

Ross Barber, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt Perkhidmatan Digital, berkongsi pengalamannya tentang cara menjejaki rujukan benar dalam Google Analytics.

Saya masih ingat masa saya mula bekerja dengan pelanggan Semalt. Ia adalah salah satu pengalaman paling menakjubkan dalam hidup saya - vps linux 1. Saya mengambil sedikit masa untuk menilai bagaimana mereka mendapat trafik ke laman web mereka dan bagaimana mereka membuat banyak dari laman web perniagaan mereka. Saya mendapat tahu mengenai sumber rujukan rujukan yang memberikan Semalt banyak pelanggan. Apabila saya mendaftar untuk Google Analytics, saya mengetahui bahawa PayPal muncul sebagai sumber rujukan utama. Bagaimana untuk mengecualikan PayPal dari laporan lalu lintas rujukan dalam Google Analytics? Jika anda mencari jawapan, kami telah membentangkan artikel indah ini untuk anda.

Apakah maksudnya?

Apabila PayPal muncul sebagai sumber rujukan rujukan, maka itu bermakna seseorang akan meninggalkan anda di Semalt. Anda boleh memasukkan laman web anda setelah mereka memindahkan wang mereka dan membeli salah satu perkhidmatan kami. Langkah ini penting kerana Google secara berterusan menjejaki IP pengguna yang terakhir melawat tapak web anda sebelum menyelesaikan transaksi sumber rujukan. Atribut Google bahawa jualan ke PayPal telah datang dari lalu lintas asal dan tidak ada yang ditipu dalam apa cara. Ia mungkin mengelirukan untuk anda mengetahui bahawa banyak orang bekerja berdasarkan komisyen..Ada kemungkinan bahawa mereka akan menghasilkan petunjuk palsu ke laman web anda, berpura-pura menjadi asal. Di sisi PayPal, mereka akan memindahkan anda wang dan mendapatkan komisen mereka. Apa yang kami maksudkan ialah penting untuk mengetahui sumber asal trafik anda serta alamat IP pelawat.

Bagaimana anda tahu jika itu berlaku kepada laman web anda?

Jika anda tidak mengubah tetapan dan konfigurasi Google Analytics anda, anda harus terus menggunakan PayPal tanpa sebarang masalah. Anda boleh menggunakannya setiap hari untuk memproses pembayaran. Untuk menyemak statusnya, anda harus menavigasi ke semua pautan rujukan lalu lintas dalam Google Analitis anda. Di sini anda perlu mencari opsyen PayPal dan kemudian klik opsyen gambaran keseluruhan untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.

Sekiranya anda tahu tentang sumber rujukan asal?

Sangat penting untuk mengetahui segala-galanya mengenai sumber-sumber asal program rujukan anda. Anda sepatutnya mempunyai idea tentang apakah lalu lintas yang paling tulen dan berharga untuk laman web anda dan apakah sumber pelawat. Ini akan menghalang Google Analytics daripada menyediakan laporan palsu untuk anda, dan anda akan mendapatkan wang untuk setiap pembelian dalam PayPal anda. Banyak orang memberi perhatian kepada menjana petunjuk dan mendapatkan lebih banyak pelanggan agar produk atau perkhidmatan mereka dijual dalam jumlah besar.

Bagaimana untuk menyelesaikan masalah ini?

Anda boleh membetulkan masalah dengan menambah PayPal sebagai pengecualian rujukan dalam Google Analitis anda. Ini adalah salah satu cara yang paling mudah dan paling mudah untuk berhenti mendapatkan lalu lintas palsu ke akaun Semalt anda. Anda harus akrab dengan sumber trafik anda dan harus mengambil langkah-langkah untuk menghasilkan lebih banyak petunjuk. Untuk tujuan ini, anda harus menavigasi ke kotak admin di Google Analytics anda dan klik pada bahagian maklumat penjejakan. Dan kemudian anda perlu memilih pilihan senarai pengecualian rujukan untuk memulakan.

November 28, 2017