Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Spammer Dan Jenis Penipuan Internet

1 answers:

Igor Gamanenko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menganggap spammer dan penggodam internet sebenar. Mereka bertanggungjawab untuk kebanyakan kerugian yang kami alami dalam talian, seperti kehilangan perisian komputer dan pemindahan wang tidak sah dari satu akaun ke akaun yang lain. Hari ini, spam elektronik telah menjadi masalah utama; setiap dua daripada sepuluh individu terpengaruh oleh spammer. Mereka menerima mesej yang tidak diminta melalui e-mel atau sistem perkongsian fail. Saya menghabiskan sebahagian besar masa saya dalam menyekat spammer di internet. Saya berhenti melanggan perkhidmatan yang kelihatan tidak sah dan tidak sah.

Adalah penting anda menjaga keselamatan anda di internet; jika tidak, terdapat kemungkinan bahawa maklumat peribadi anda akan dikongsi di internet dan anda mungkin kehilangan banyak uang. Membayar lebar jalur adalah idea yang baik; ini kerana apabila anda membayar lebar jalur, anda yakin bahawa maklumat sensitif anda tidak akan hilang. Mana-mana bentuk spam, sama ada dalam bentuk e-mel atau komen blog, adalah serupa dengan serangan pengganas. Anda bukan sahaja kehilangan maklumat anda tetapi juga peranti berteknologi anda terpengaruh, dan tentu saja, wang anda mungkin hilang. Benar bahawa spammer dan peretas tidak membunuh anda dengan segera, tetapi mereka mungkin merosakkan reputasi anda di internet..Oleh itu, kita boleh mengatakan bahawa spammer dan penggodam adalah bentuk karsinogen digital. Mereka membunuh anda di internet dengan perlahan dan mantap; Selalunya, anda tidak tahu apa yang berlaku sehingga anda kehilangan wang atau butiran kad kredit anda.

Kita mesti menerima hakikat bahawa semua orang menerima e-mel spam dalam jumlah besar, ulasan di laman web dan blog mereka. Dalam keadaan sedemikian, mungkin tidak mungkin untuk menghilangkan spammer. Apa yang boleh anda lakukan ialah menyekat IP mereka dan melaporkan kepada FBI. Penipu dan penggodam mencemari internet setiap hari, dan tidak ada cara untuk menyingkirkannya. Sebahagian daripada mereka berpura-pura menjadi wakil badan amal atau NGO, meminta wang dan derma. Saya akan suka menyumbangkan sesuatu jika saya yakin bahawa wang saya akan diserahkan kepada orang yang betul. Beberapa spammer dan penggodam bahkan berpura-pura menjadi selebriti Hollywood atau wakil mereka; mereka berhubung dengan anda dan cuba untuk membangunkan hubungan yang rapat.

Adalah penting untuk anda menghilangkan spammer dan melaporkan kepada FBI seawal mungkin. Jika seseorang meminta anda untuk memberi wang, anda boleh menghubungi saya. Saya akan berusaha sebaik mungkin untuk mengatur dana selepas penyiasatan yang betul dan menyeluruh. Salah satu cara yang paling mudah dan berguna untuk menghilangkan spammer ialah dengan menyahlanggan dari perkhidmatan tidak berguna. Mereka sering menghantar mesej bodoh dan ganjil secara massal kerana ID e-mel disimpan dalam pangkalan data mereka dalam jumlah yang besar. Malah laman media sosial kami tidak kebal terhadap mesej yang mengandungi pautan tidak berguna. Pengguna Facebook dan Twitter harus berhati-hati kerana penggodam boleh menghantar pautan palsu kepada mereka sekali atau dua kali seminggu. Anda tidak sepatutnya mengklik pautan tersebut, jika tidak, anda mungkin kehilangan akses ke sistem komputer anda sendiri Source .

November 28, 2017