Back to Question Center
0

Pencegahan Malware Dalam 5 Minit - Saham Semalt Beberapa Rahsia Kepada Pengguna Biasa

1 answers:

Komputer boleh menghadapi banyak malware serta serangan siber. Sebagai contoh, penyemak imbas komputer boleh mendapatkan jangkitan virus di mana maklumat penting pelanggan seperti data kad kredit boleh hilang.

Alexander Peresunko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menyatakan bahawa bagi orang yang menjalankan laman web komersil, keselamatan tapak, serta pelanggannya, bergantung pada keberkesanan perisian anti-Trojans di tempat - best virtual private server windows. Dalam kes lain, sukar untuk mengesan dan menghapuskan virus dalam komputer. Malware menggabungkan pelbagai perisian spyware serta banyak skrip yang kesannya menjejaskan keadaan keselamatan siber.

Kepentingan keselamatan siber

Peretas dan orang lain yang mempunyai niat jahat boleh menyerang komputer atau rangkaian kerana banyak sebab. Perlu ada langkah-langkah anti-spyware di tempat untuk menjauhkan individu-individu ini yang mempunyai banyak alat untuk menggodam sistem. Sebagai contoh, penggodam boleh menggodam laman web untuk mendapatkan data syarikat serta mendapat akses kepada maklumat kad kredit pelanggan. Dalam kes-kes lain, orang-orang ini boleh bersatu dengan pesaing untuk memperkenalkan platform perniagaan yang tidak adil serta membawa usaha SEO anda. Adalah penting untuk menjauhkan Trojans untuk pengalaman penyemakan yang selamat.

Mengesan malware

Kadang-kadang, ia mungkin mencabar untuk pemula untuk mengenal pasti dan menghapuskan perisian hasad. Mengesan malware boleh menjadi tugas mudah. Contohnya, elakkan klik mana-mana pop timbul yang muncul di skrin komputer..Mereka mungkin perisian yang berbahaya dari penggodam. Ia juga penting untuk menyahpasang sebarang perisian pengguna yang tidak diketahui pada komputer anda. Sesetengah program boleh mengandungi virus yang boleh menjejaskan keselamatan sistem komputer

Jika komputer anda menjadi perlahan, mungkin terdapat program malware yang berjalan di latar belakang. Program-program ini memuat prosesor dengan permintaan tugas yang mempengaruhi penjadualan sistem untuk serangan. Dalam kes-kes lain, mereka mengambil banyak RAM membuat keseluruhan sistem melakukan perlahan. Anda boleh membatalkan beberapa proses dalam pengurus tugas sistem operasi anda terutama yang kelihatan seperti virus. Bagi orang yang menggunakan sistem seperti Linux, ia boleh menjadi penting untuk memasukkan aplikasi pembunuh tugas lanjutan.

Bagaimana untuk mematikan Trojans

Menjauhkan perisian hasad boleh menjadi salah satu pekerjaan yang paling mudah. Sebagai contoh, orang boleh memasang perisian antivirus. Pastikan perisian antispyware anda terkini. Dalam kes lain, adalah penting untuk mendapatkan antivirus daripada penjual yang boleh dipercayai. Kadang-kadang penggodam boleh datang dengan perisian spam untuk mendapatkan akses ke komputer dan mencuri banyak maklumat berharga seperti kata laluan dan cookie pelayar.

Adalah penting untuk menjauhkan diri daripada e-mel spam. Mesej spam mungkin mengandungi pautan berbahaya yang boleh menjangkiti komputer pengguna dengan virus. Dalam kes lain, e-mel yang mengandungi spam boleh mengandungi perisian hasad dalam lampiran mereka. Elakkan mengklik mana-mana lampiran atau pratonton imej dalam Outlook. Dalam kes lain, mereka boleh menipu anda untuk mengklik butang untuk berhenti melanggan perkhidmatan mereka. Harap jangan berhenti berlangganan kerana ini hanya mengesahkan kesahihan alamat e-mel anda. Ia boleh meningkatkan kerentanan serangan masa depan serta serangan virus semasa.

November 28, 2017